@article { author = {Yousefi Siahkalroodi, Siamak and Izadian, Mona}, title = {Identified and abundance indicated of fresh water fishes in Markazi province}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {1-8}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {Identification, species diversity and abundance of fishes in Markazi province, were studied during years 2004-2006. Nineteen stations were selected that included aquatic resources such as springs, rivers and dam's lakes. Fishes were caught and transferred to the lab on monthly basis. The fish were then identified using reliable references. Results indicated that 13 genus and 18 species belonged to the Osteichthyes class. Species of Alburnoides bipunctatus with 26.7% was the most abundant and Gambosia holbrooki with 0.98% was the least abundant in 19 stations. Also 3 of the exotic fishes (Grass carp, Silver carp & Gambosia) were noticed in this survey.}, keywords = {Species diversity,Osteichthyes,Fresh water,Markazi Province,Iran}, title_fa = {شناسایی و تعیین فراوانی ماهیان آب های داخلی استان مرکزی}, abstract_fa = {شناسایی، بررسی تنوع گونه ای و فراوانی ماهیان استان مرکزی طی سال های 85-1383 انجام گردید. برای این منظور 19 ایستگاه انتخاب شد که محیط های آبی مانند چشمه، رودخانه و دریاچه پشت سد را شامل می شدند. ماهیان توسط وسایل صید مختلف مانند پره، دام گوشگیر، تور ماشک، ساچوک و دستگاه صید الکتریکی به طور ماهانه صید و به آزمایشگاه منتقل و توسط کلیدهای شناسایی معتبر، شناسایی شدند. نتایج این بررسی نشان داد که 13 جنس و 18 گونه، متعلق به رده ماهیان استخوانی در این استان زیست می کنند. گونه خیاطه (alburnoides bipunctatus) با 26/7 درصد تعداد ماهیان صید شده، بیش ترین فراوانی در اکثر ایستگاه های مورد بررسی و گونه گامبوزیا (gambosia holbrooki) با 0/98 درصد کم ترین فراوانی در ایستگاه های مورد مطالعه بوده است. هم چنین 3 گونه غیر بومی کپور علف خوار، کپور نقره ای و گامبوزیا در بررسی فوق صید شدند.  }, keywords_fa = {تنوع گونه ای,ماهیان استخوانی,آب های داخلی,استان مرکزی}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103127.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103127_6e187df67644864a73767ea61f26c4f1.pdf} } @article { author = {Mazhari Tabrezei, Kamran and Shafiee, Negein}, title = {Survey of physico-chemical characteristics of Gahar Roud River}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {9-15}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {In order to measure physic-chemical characteristics of Gahar Roud River a total of 7 stations were selected in a 17km of river rout. 252 samples of water collected from the stations and were studied for their characteristics. This part of the experiment was carried out from January 2004 to January 2005. In this study, factors such as temperature, total hardness, calcium, magnesium, electrical conductivity, pH, phosphate, chlorine, BOD5, DO, TDS, TSS, SS, NTU and choliforms of samples were surveyed and analyzed. Due to the meaningful difference in the test results at the levels of 1 to 5, it can be concluded that ecological criteria of the river is in content change in its rout.}, keywords = {Physic-chemical characteristics,Ecological criteria,Gahar Roud River,Iran}, title_fa = {بررسی برخی از پیراسنجه های فیزیکی و شیمیایی رودخانه گهر رود در استان لرستان}, abstract_fa = {در این بررسی به منظور تعیین فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی رودخانه گهررود در طول مسیر 17 کیلومتری 7 ایستگاه انتخاب تا بتوان مشخصه کاملی از وضعیت رودخانه به ویژه در محدوده مورد مطالعه ارائه نمود. تعداد 252 نمونه آب برداشته، سپس به آزمایشگاه منتقل گردید. این بررسی از بهمن ماه 1384 لغایت بهمن ماه 1385 در منطقه مذکور انجام شد. نتایج حاصل از بررسی داده ها گویای این مطلب است که فاکتورهایی از قبیل درجه حررات، سختی کل، کلسیم، منیزیم، هدایت الکتریکی، pH، فسفات، کلر، BOD5،DO، tds، TSS، NTU، SS وکلی فرم در ایستگاه های مورد بررسی با یکدیگر دارای اختلاف معنی داری در سطح 1 و 5 درصد هستند، بنابراین می توان بیان کرد که شرایط اکولوژیک رودخانه در طول مسیر دارای تغییرات می باشند.  }, keywords_fa = {فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی,شرایط اکولوژیک,رودخانه گهر}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103128.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103128_016f119b88e9a7d878ddfb8082054b44.pdf} } @article { author = {Saeedi, Hanieh and Ashja Ardalan, Arya}, title = {Study on identification and abundance of phytoplankton in coastal waters of Golshahr coast, Bandar Abbas (Persian Gulf)}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {17-25}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {This study carried out during April 2007 to March 2008, for identification and determination of abundance of phytoplankton in Park-e-Dolat coastal waters of Bandar Abbas, Persian Gulf. During one year of study and monthly sampling, 19 genera consist of 11 genera of diatoms, 6 genera of dinofelagellata, 1 genus of blue-green algae Oscillatoria and one genus of green algae Zygnema were identified. The maximum and minimum diversity of phytoplankton were in January (13 genera) and in March (3 genera), respectively. The maximum and minimum abundance of phytoplankton were in June (208171666cell/m3 and 47.37%) and in March (212748cell/m3 and 0.04%), respectively. Oscilatoria sp. was the most abundant phytoplankton during one year in coastal waters of Bandar Abbas (209995585.3cell/m3). Environmental parameters including sea surface temperature, salinity, dissolved oxygen and pH were studied monthly during the study period and were 27.08±8.60°C, 39.20±1.16ppt, 5.91±0.22mg/l and 8.30±0.31, respectively. There was not a significant relationship between environmental parameters and diversity, abundance and frequency of phytoplankton during one year (Pearson coefficient, P>0.05), but only, there was a negative significant relationship between salinity and diversity of phytoplankton (r2= -0.77, P<0.05).}, keywords = {phytoplankton,Abundance,Bandar Abbas,Persian Gulf}, title_fa = {شناسایی و بررسی فراوانی فیتوپلانتکون های آب های ساحلی ساحل گلشهر استان بندرعباس (خلیج فارس)}, abstract_fa = {در این مطالعه فیتوپلانکتون های آب های ساحلی سواحل گلشهر بندرعباس در ایستگاه پارک دولت طی یک دوره یک ساله از اردیبهشت ماه 1386 لغایت فروردین ماه 1387 مورد نمونه برداری و بررسی قرار گرفتند. در مجموع تعداد 19 جنس فیتوپلانکتون شامل 11 جنس دیاتومه، 6 جنس دوتاژه ای، یک جنس جلبک سبز- آبی Oscillatoria و یک جنس جلبک سبز Zygnema شناسایی شدند. بیش ترین و کم ترین انواع فیتوپلانکتونی به ترتیب مربوط به اسفند ماه (13 جنس) و فروردین ماه (3 جنس) بود. بیش ترین تراکم و فراوانی فیتوپلانکتون ها مربوط به خرداد ماه (208171666 سلول در مترمکعب و 47/37 درصد) و کم ترین تراکم و فراوانی مربوط به فروردین ماه (212748 سلول در مترمکعب و 0/04 درصد) بود. Oscillatoria sp از لحاظ تراکم سالانه گونه غالب آب های ساحلی بندرعباس بود (209995585/3 سلول در مترمکعب). عوامل محیطی شامل دمای سطحی آب، شوری، اکسیژن محلول و pH به طور ماهانه مورد سنجش قرار گرفتند که میانگین (± انحراف معیار) آن ها به ترتیب برابر با 8/60±27/07 درجه سانتی گراد، 1/16±39/20 قسمت در هزار، 0/22±5/91 میلی گرم بر لیتر و 0/31±8/30 بود.هیچ رابطه معنی داری میان عوامل مختلف محیطی با نوع و تراکم فیتوپلانکتون ها در طول یک سال مشاهده نگردید (همبستگی پیرسون، p>0/05) و تنها میان نوع فیتوپلانکتونی و شوری در طول یک سال مطالعه همبستگی منفی وجود داشت (r2 = 0/77-، p<0/05).  }, keywords_fa = {فیتوپلانکتون,فراوانی,بندرعباس,خلیج فارس}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103129.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103129_cd028cb2d792abfad14d16f31537c760.pdf} } @article { author = {Hafezieh, Mahmood and Agh, Naser and Sharifian, Mansour and Hosseipour, Homeira}, title = {Salinity and water temperature optimization for HUFA enrichment of Artemia urmiana nauplii with emulsion ICES30/4}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {25-32}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {Enrichment of live food with HUFA, specially EPA and DHA for marine fish's larviculture is necessary for increasing survival and growth rates. During this research, Artemia urmiana nauplii were enriched with ICES30/4 for 24h. The variables used in this experiment were different salinities of 12, 23 and 33ppt. and temperatures of 22, 25 and 28°C in three replications. The fatty acid contents of Artemia samples from each experiment were measured with GC. Statistic design used was completely randomized design with Dunkan's Test. Results showed rather high increase of fatty acids of EPA and DHA, this increase was from 3.1 in control to 9.18 percent for EPA at 25°C and salinity of 23ppt. (P<0.0098) and for DHA from 0 to 0.8 percent at 22°C and 33ppt. salinity. The best condition for DHA:EPA ratio is 33ppt and 28°C (P<0.11).}, keywords = {Artemia urmiana,Enrichment,HUFA,Salinity}, title_fa = {تعیین بهترین شرایط دمایی و شوری برای غنی سازی اسیدهای چرب غیر اشابع بلند زنیجره (hufa) در ناپلیوس آتمیا ارومیانا با امولسیون استاندارد 30/4 ices}, abstract_fa = {غنی سازی غذای زنده با اسیدهای چرب غیراشباع به خصوص دوکوزاهگزانوئیک اسید (dha) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (epa) در پرورش لارو آبزیان دریایی امری ضروری است و باعث افزایش بقا ورشد آن ها می شود. ناپلیوس تازه تفریخ شده آرتمیای ارومیانا به مدت 24 ساعت با امولسیون تجاری ices30/4 غنی گردید. متغیرهای مورد آزمایش شامل (شوری 12، 23 و 33 گرم در لیتر) و (دما 22، 25 و 28 درجه سانتی گراد) طی سه تکرار در نظر گرفته شد و ترکیب اسیدهای چرب آن ها با کمک کروماتوگرافی گازی اندازه گیری گردید. با استفاده از طرح کاملا تصادفی جدول آنالیز واریانس برای آنها تنظیم و با کمک آزمون دانکن به بررسی اثر تیمارها و تکرارها پرداخته شد.نتایج نشان می دهد میزانepa پس از 24 ساعت غنی شدگی آرتمیای جوان با امولسیون فوق در شرایط دمایی 25 درجه سانتی گراد و شوری 23 گرم در لیتر به 9/18 درصد افرایش یافت که در مقایسه با شاهد (3/1 درصد) اختلاف بسیار معنی دار، بیش از سه برابر را نشان می دهد (p<0/0098). هم چنین میزان dha پس از 24 ساعت با دمای 22 درجه سانتی گراد و شوری 33 گرم بر لیتر از صفر در شاهد به 0/8 درصد افزایش یافت. به منظور دستیابی به بهترین نسبت dha:epa شوری 33 گرم در لیتر در دمای 28 درجه سانتی گراد بهترین شرایط خواهد بود. (p<0/11)  }, keywords_fa = {آرتمیای ارومیانا,غنی سازی,اسیدهای چرب فوق غیراشباع,شوری}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103130.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103130_b1fd6183c09c34ca3fc3317e902a67c6.pdf} } @article { author = {Fallahi, Roxana and Abbaszadeh, Behrouz}, title = {Survey of impacts of the Emarat fish rearing farm on the water quality of Emarat or Gahar River}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {33-39}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {Enrichment of live food with HUFA, specially EPA and DHA for marine fish's larviculture is necessary for increasing survival and growth rates. During this research, Artemia urmiana nauplii were enriched with ICES30/4 for 24h. The variables used in this experiment were different salinities of 12, 23 and 33ppt. and temperatures of 22, 25 and 28°C in three replications. The fatty acid contents of Artemia samples from each experiment were measured with GC. Statistic design used was completely randomized design with Dunkan's Test. Results showed rather high increase of fatty acids of EPA and DHA, this increase was from 3.1 in control to 9.18 percent for EPA at 25°C and salinity of 23ppt. (P<0.0098) and for DHA from 0 to 0.8 percent at 22°C and 33ppt. salinity. The best condition for DHA:EPA ratio is 33ppt and 28°C (P<0.11).}, keywords = {Fish farm,Emarat fish,Gahar River,Lorestan province,Iran}, title_fa = {بررسی تاثیر مجتمع پرورش ماهی عمارت بر روی کیفیت آب رودخانه عمارت یا گهر رود}, abstract_fa = {در این بررسی تاثیر مجتمع پرورش ماهی به نام عمارت با ظرفیت اسمی تولید 500 تن در سال، روی رودخانه عمارت از بهمن ماه 1384 لغایت بهمن ماه 1385 مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 4 ایستگاه شامل: ایستگاه اول در فاصله 3 کیلومتری مجتمع پرورش ماهی عمارت، ایستگاه دوم در محل آبگیری مجتمع پرورش ماهی، ایستگاه سوم در محل خروجی مجتمع پرورش ماهی عمارت و ایستگاه چهارم 8 کیلومتر پایین تر از خروجی ایستگاه عمارت در نظر گرفته شد. خصوصیات کیفی آب در تمامی ایستگاه های یاد شده در طول سال بطور ماهانه مورد سنجش و اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی داده ها گویای این مطلب است که فاکتورهایی از قبیل درجه حرارت، سختی کل، کلسیم، منیزیم، هدایت الکتریکی، pH، فسفات، کلر، BOD5، اکسیژن محلول در آب (DO، TDS، TSS، SS، NTU) و کلی فرم در ایستگاه های مورد بررسی از نظر آماری با یکدیگر دارای اختلاف معنی داری در سطح 1 و 5 درصد هستند، بنابراین می توان بیان کرد که مجتمع پرورش ماهی عمارت بر روی کیفیت آب رودخانه عمارت دارای تاثیر می باشد.  }, keywords_fa = {پرورش ماهی,فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی,رودخانه عمارت,گهر رود,استان لرستان}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103131.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103131_6d9c814b9231a6f2c880fc8fa633dd8c.pdf} } @article { author = {Hafezieh, Mahmood and Agh, Naser and Hosseipour, Homeira}, title = {Optimization of Persian sturgeon larval feeding method from active feeding to 5 grams weight}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {41-50}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {In order to improve the feeding method in economical Persian sturgeon (Acipenser persicus) from active feeding to 5 g weight, alternative nutritional such as un-enriched and enriched artemia nauplii with vitamin C, daphnia, formulated diet and their combinations were used. Fish larvae in active feeding with initial length and weight of 17.8 mm and 28.2 mg, respectively moved from Rajaii Complex Propagation, Sari to Artemia Research Center of Urmia University and after 5 days feeding with artemia nauplii, the length and weight reached to 21.4 mm and 50.5 mg, respectively. Hatching artemia cysts and daphnia production were done with standard method. Second stage of experimental feeding was started with 300 larval densities in each tank with length and weight of 21.4 mm and 50.5 mg, respectively with artemia nauplii (treatment 1), 50% artemia nauplii and 50% formulated diet (treatment 2), artemia nauplii enriched with vitamin C (treatment 3) and 50% artemia nauplii enriched with vitamin C and 50% formulated diet (treatment 4). During 15 days (end of the second stage) feeding was done 5 times frequency per day with 30% and 10% of body weight from live food and formulated diet. The results showed that weight of the first treatment's larvae was significantly higher than the other treatments (P<0.05). The length of the forth treatment fish larvae was significantly lower than the others (P<0.05) but there were not differences between larval length in treatment 2 and 3 (P>0.05).  In the third stage all the previous treatments were fed with three feeding trials, combinations of 50 and 25% of live food and the rest with formulated diet for ten days and at the end of this study, 45th  days,  all fish larvae were fed only with formulated diet. The results showed that all fish larvae of the second stage which had been fed artemia and formulated diet, had good and regular growth rate which there were not significantly differences between them (P>0.05) but at the end of experimental period, only treatment 1 of the second stage (100 artemia nauplii) which had been fed 50% artemia and formulated diet and 25% artemia and formulated diet selected as the best feeding model for reaching to 5g weight of fish fingerlings. Also, these treatments showed that the highest SGR, the lowest FCR and the highest survival rate after 72h exposed in 12 and 16 ppt salinity which had significant difference with the other treatment (P<0.05).}, keywords = {Persian sturgeon,Acipenser persicus,Larval stage,Live food,Feeding}, title_fa = {بهینه سازی روش تغذیه بچه تاسماهی ایرانی (acipenser persicus) از شروع تغذیه فعال تا وزن 5 گرمی}, abstract_fa = { در این تحقیق سعی شده با آلترناتیوهای مختلف غذایی شامل ناپلیوس آرتمیا ساده و غنی شده با ویتامین c، دافنی و غذای فرموله و ترکیبی از آن ها در طول دوره لاروی تا وزن پنج گرمی، بهترین روش تغذیه در این گونه اقتصادی مشخص گردد. بچه ماهیان تازه به تغذیه افتاده قره برون با طول و وزن اولیه به ترتیب 17/8 میلی متر 28/2 میلی گرم از مجتمع شهید رجایی ساری به پژوهشکده آرتمیا دانشگاه ارومیه منتقل و پس از 5 روز تغذیه با ناپلئوس آرتمیا به طول 21/4 میلی متر و وزن 50/5 میلی گرم رسیدند. تخم گشایی سیست آرتمیا ارومیانا و تولید دافنی با روش های استاندارد انجام گردید. مرحله دوم با تراکم 300 عدد در هر تانکر و با طول و وزن اولیه به ترتیب 21/4 میلی متر و 50/5 میلی گرم و تغذیه از 4 تیمار غذایی شامل ناپلئوس آرتمیا (تیمار 1)، 50 درصد ناپلئوس آرتمیا +50 درصد غذای کنسانتره (تیمار 2)، ناپلئوس غنی شده با ویتامین c (تیمار 3) و 50 درصد ناپلئوس غنی شده با ویتامین c + 50 درصد غذای کنسانتره (تیمار 4) آغاز گردید. در پایان مرحله دوم که بچه ماهیان به مدت 15 روز و 5 وعده در شبانه روز به نسبت 30 درصد وزن بدن از غذای زنده و 10 درصد وزن بدن غذای کنسانتره تغذیه شدند، وزن بچه ماهیان تمیار 1، نسبت به تیمارهای دیگر بطور معنی دار بیش تر بود (p<0/05) در صورتی که بین تیمارهای 1، 2 و 3 از نظر طول اختلاف معنی داری مشاهده نشد (p>0/05). در مرحله سوم که همه گروه های قبلی به ترتیب از 3 تیمار ترکیبی با نسبت 50 و 25 سپس غذای زنده و بقیه غذای کنستانتره تغذیه نمودند کلیه بچه ماهیان چهار تیمار مرحله دوم که در این مرحله با آرتمیا و کنسانتره به صورت ترکیبی تغذیه شدند دارای رشد منظم و خوبی بودند و از نظر طول و وزن اختلاف معنی داری بین آن ها وجود نداشت (p>0/05) با این وجود تیمار 1 مرحله دوم (100 ناپلیوس آرتمیا) در ادامه تغذیه شده با 50 درصد ناپلیوس و سپس 25 درصد ناپلیوس و مابقی غذای کنستانتره در پایان دوره آزمایش به عنوان بهترین مدل تغذیه در این ماهیان تا وزن 5 گرمی انتخاب گردیدند. هم چنین این تیمارها بالاترین رشد ویژه و کم ترین ضریب تبدیل غذایی، بیش ترین بازماندگی طی 72 ساعت در معرض شوری 12 و 16 گرم در لیتر را نشان دادند که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی داری بودند (p<0/05).  }, keywords_fa = {تاسماهی ایرانی,Acipenser persicus,دوران لاروی,غذای زنده,تغذیه}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103132.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103132_46e450b5ec99e29be81e4352d72bc09b.pdf} } @article { author = {Mahmoud Aghdam, Ali and Yousefi Siahkalroodi, Siamak}, title = {Study of consuming earthworm (Eisenia foetida) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) nutrition (as base of protein source)}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {1}, number = {1}, pages = {51-56}, year = {2009}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {Eisenia foetida the species of earthworm is a part of important commercial species that its culture has been considered all over the world in previous years. Also some activities have been carried out in this field during these years. This inquiry has been done because of applying earthworm in rainbow trout fish (Oncorhynchus mykiss) feeding.In this examination the effect of various levels of earthworm in rainbow trout growth in (GFT2) stage was done. At the beginning, the weight of fishes was 140g. Each treatment was consist of 20 number of Rainbow trout fish. The required water for culturing was provided from a spring which was close to the farm with 14 mean temperatures. Four experimental diets on the basic of 38 percent of protein, 3300Kcal amount of energy and 13 percent of fat were containing of 10, 20 and 30 percent of earthworm. And another diet without earthworm was used as a control diet for feeding during a six weeks cultural period. In this examination, the parameters such as weight increasing percentage, total length increasing by the attention of the applied foods were measured. The diets that were consist of diverse levels of earthworm had significant differences (a = 0.5%) on weight increasing, total length increasing, standard length increasing and conversion factor. In comparing between different treatment, the diets which had 20 percent of earthworm had signification differences in the statically sight in weight, conversion factor, FER, total and standard length regarding the other diets and also had the best condition.}, keywords = {Earthworm,Eisenia Foetida,rainbow trout,Fish nutrition}, title_fa = {بررسی امکان استفاده از کرم خاکی (eisenia foetida) در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان (oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {کرم خاکی گونه eisenia foetida جزو گونه های مهم تجاری است که پرورش آن در سال های گذشته در جهان و ایران مد نظر قرار گرفته است. این بررسی به منظور استفاده از کرم خاکی در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان oncorhynchus mykiss انجام گردید. در این تحقیق، اثر سطوح مختلف کرم خاکی در رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله رشد انجام شد. وزن ماهیها در شروع آزمایش برابر با 140گرم بود. 240 عدد از ماهیهای قزل آلای رنگین کمان (هر تیمار 20 عدد ماهی) در استخرهای پرورشی به ابعاد متر 5× 0/7 متر و عمق 0/5 متر نگه داری شدند، آب مورد نیاز جهت پرورش از طریق چشمه مجاور مزرعه با میانگین دمای 14 درجه سانتی گراد تامین شد. چهار جیره غذایی براساس 38 درصد پروتئین و مقدار انرژی 3300 کیلوکالری و با میزان 13 درصد چربی حاوی 10، 20 و 30 درصد کرم خاکی و یک جیره فاقد کرم خاکی به عنوان جیره شاهد (کنترل) در یک دوره پرورشی شش هفته ای به عنوان خوراک تر استفاده گردید. از نظر آماری بین جیره های حاوی سطوح مختلف کرم خاکی بر روی افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت های معنی داری وجود داشت (5% = α). در مقایسه بین تیمارهای مختلف، جیره های حاوی 20 درصد کرم خاکی، از نظر آماری اختلاف معنی داری در وزن، میزان کارآیی غذایی و ضریب تبدیل غذایی نسبت با سایر جیره های غذایی نشان دادند و دارای وضعیت بهتری بودند.  }, keywords_fa = {کرم خاکی,Eisenia Foetida,ماهی قزل آلای رنگین کمان,تغدیه ماهی}, url = {http://www.aejournal.ir/article_103133.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_103133_864bcba334ace0b54d6c5333ba8f2f24.pdf} }