@article { author = {Homayouni, Mohamad and Imanpour, Mohamadreza and Safari, Roghieh}, title = {Effect of using dietary administration of betaine and Natuzyme multi-enzyme on blood biochemical indices in common carp (Cyprinus carpio)}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {12}, number = {3}, pages = {315-322}, year = {2020}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {10.22034/aej.2020.119928}, abstract = {In this experiment, the effect of dietary administration of betaine and Natozim multi-enzyme on blood biochemical indices in common carp (Cyprinus carpio) were investigated. For this purpose, 180 fish with an average weight of 19.5±0.5 gr, were fed diets supplemented with 3 different levels of 0, 1 and 1.5% in combination with 0, 250 and 500 mg/l for 8 weeks. At the end of the feeding trial, biochemical indices, Calcium, Alp, Alb, Glocuse were assessed. Results showed a significant increase (P≤0.05) of glucose with Natozim increase in the diet, a significant increase (P≤0.05) of calcium in highest doses of Natozim and betaine, significant increase of (P≤0.05) alkaline phosphatase in combined treatments of Natozim and betaine and significant increase (P≤0.05) of albumin in highest doses of Natozim and betaine. Generally, the use of betaine and multi-enzyme Natozim improved blood biochemical parameters as immune parameters in carp.}, keywords = {Natozim,Betaine,Common carp,blood biochemical indices}, title_fa = {اثرات استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم و بتایین بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {در این آزمایشاثر مولتی آنزیم ناتوزیم و بتایین به ­صورت مجزا و ترکیبی بر شاخص ­های بیوشیمیایی سرم خون در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدین ­منظور 180 قطعه ماهی کپور از سر مزرعه با میانگین وزنی 0/5±19/5 گرم به­ مدت 8 هفته با جیره­ های آزمایشی در سه تیمار و سه تکرار حاوی سطوح مختلف 0، 1 و 1/5 درصد بتائین به ­صورت ترکیبی با سطوح 0، 250 و 500 میلی­ گرم ناتوزیم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای بیوشیمیایی خون کلسیم، گلوکز، الکالین فسفاتاز، پروتئین کل و آلبومین با استفاده از روش اسپکتروفتومتری بررسی شد. نتایج افزایش معنی ­دار (P≤0/05) میزان گلوکز با افزایش ناتوزیم در جیره، افزایش معنی ­دار  (P≤0/05) کلسیم در تیمارهای دوزهای بالای ترکیبی ناتوزیم و بتایین، افزایش معنی­ دار (P≤0/05) الکالین فسفاتاز در تیمارهای ترکیبی ناتوزیم و بتایین، افزایش معنی­ دار (P≤0/05) آلبومین در تیمارهای دوزهای بالای ترکیبی ناتوزیم و بتایین را نشان داد. به ­طورکلی استفاده از بتایین و مولتی آنزیم ناتوزیم باعث بهبود فاکتورهای بیوشیمایی خون به­ عنوان شاخص­ های ایمنی در ماهی کپور گردید.}, keywords_fa = {ناتوزیم,بتایین,کپور,بیوشیمیایی خون}, url = {http://www.aejournal.ir/article_119928.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_119928_f109081da0c1fdaf7dcbcf9ce584ec15.pdf} }