@article { author = {Nazari, Hossein and Salarzadeh, Alireza and Safari, Omid and Yahyavi, Maziar}, title = {Replacement of dietary fishmeal for canola meal on the growth performance, digestibility, digestive enzyme activities and hemato-immunological responses in pacu, Piaractus brachypomus (Cuvier, 1818)}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {13}, number = {1}, pages = {347-362}, year = {2021}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {10.22034/aej.2021.134028}, abstract = {Fish powder is one of the most important ingredients in aquatic diets. A 63-day trial was conducted to examine the effect of different levels (10, 20, 30, 40, 50 and 100%) of fishmeal replacement for canola meal in the diet of pacu fish (Piaractus brachypomus, 45.12±1.36 g) on growth performance, survival rate, apparent digestibility coefficient of diets, activities of digestive and hepatic enzymes and hemato-immunological responses. The highest level of the final weight and specific growth rate and the lowest food conversion ratio were achieved in pacu fish fed with 40% canola meal. Significant decreasing trends were achieved in the serum levels of total cholesterol, triglyceride, and low-density lipoprotein of pacu fish fed with increasing the contents of canola meal (p < 0.05). Based on the growth indices, the maximum tolerable contents of dietary glucosinolate and phytate in the pacu fish were 4.90-5.22 µmol g-1 and 6.12-6.52 g kg-1, respectively. The activities of amylase, lipase, and trypsin in pacu fish increased according to enhance CM substitution levels (p < 0.05). According to the broken line technique, the highest specific growth rate (1.91% body weight day-1) was observed in pacu fish fed with 40.2% CM.}, keywords = {Pacu fish,Canola Meal,growth performance,Immunity,digestibility,Digestive enzymes}, title_fa = {بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی}, abstract_fa = {پودر ماهی از مهم ­ترین ترکیبات موجود در جیره­ های غذایی آبزیان محسوب می ­شود. آزﻣﺎیشی 63 روزه جهت بررسی تاثیر ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ (10، 20، 30، 40، 50 و 100 درﺻﺪ) ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ پروتئین ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺑﺎ ﭘﻮدر ماهی در جیره غذایی ماهی ﭘﺎﻛﻮ (Piaractus brachypomus،  گرم 1/36±45/12) ﺑﺮ ﺷﺎخص های ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ، ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ، میزان ﺑﻘﺎ، میزان قابلیت هضم جیره، فعالیت آنزیم های گوارشی و ﻛﺒﺪى و شاخص های هماتوایمنولوژیکی اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. بیش ترین میزان معنی داری (0/05>p) وزن نهایی و میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و کم ترین ﻣﻘﺪار ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ در ماهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ 40 درﺻﺪ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به ­دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻧﺴﺒﺖ ﺗﺮى یدوتیرونین ﺑﻪ تیروکسین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه از 20 تا 100 درصد ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ شاهد به ­طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). روﻧﺪ ﻛﺎهشی معنی دارى در میزان ﻛﻠﺴﺘﺮول ﺗﺎم، ﺗﺮى گلیسرید، لیپوپروتئین های ﺑﺎ ﭼﮕﺎلی ﭘﺎیین و بسیار پایین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﺸﺎهده ﺷﺪ (0/05>p). ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻣﻘﺪار ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺤﻤﻞ ﮔﻠﻮﻛﻮسینولات و فیتات در جیره غذایی ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ ﻛﻪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ بیش ­ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬایی می ﺷﻮد، ﺑﻪ ترتیب در داﻣﻨﻪ 5/22-4/90 میکروﻣﻮل ﺑﺮ ﮔﺮم ﻣﺎده ﺧﺸﻚ و 6/52-6/12 ﮔﺮم ﺑﺮ کیلوﮔﺮم ﻗﺮار دارد. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ میزان فعالیت آنزیم های ﮔﻮارشی آمیلاز، لیپاز و تریپسین در روده ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى آزﻣﺎیشی به ­طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). ﺑﺮﺣﺴﺐ تکنیک ﺧﻂ ﺷﻜﺴﺘﻪ، بیش­ ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه (1/91 درﺻﺪ وزن ﺑﺪن در روز) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از 40/2 درﺻﺪ ﺟﺎﻳﮕﺰینی ﭘﻮدرﻣﺎهی ﺑﺎ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به ­دﺳﺖ آمد. }, keywords_fa = {ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ,ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ,ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ,اﻳﻤﻨﻲ,ﻗﺎبلیت هضم,آﻧﺰﻳﻢ های ﮔﻮارﺷﻲ}, url = {http://www.aejournal.ir/article_134028.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_134028_5a20632cc553ff9d17f240097907cf79.pdf} }