@article { author = {Khosravanizadeh, Ali}, title = {Comparison of anesthetic effects of clove oil in angelfish (Pterophyllum scalare), guppy (Poecilia reticulate) and goldfish (Carassius auratus)}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {10}, number = {3}, pages = {315-322}, year = {2018}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {Clove oil is one of the best anesthetic drugs, recently that has been highly regarded in fishery science for its specific characteristics. The present research accomplished for determination lowest concentration of clove oil for inducing anesthesia in angelfish (Pterophyllum scalare), guppy (Poecilia reticulate) and goldfish (Carassius auratus) as valuable species in the ornamental fish industry. Fish (120 pieces of each species) were anesthetized by different concentrations (50, 75, 100, and 150 ppm) of clove oil in 25±2 °C and pH=7±1. Afterwards, fish transferred to the recovery aquarium for recovery. Times for loss of equilibrium, anesthesia, regain of equilibrium and recovery were recorded and analyzed. The result showed the lowest concentration of clove oil for inducing anesthesia in angelfish and guppy at the lesser time than 3 minutes was 50 ppm, which that was anesthetized fish at 146.4±18.5 and 178.8±7.4 seconds respectively.  The lowest concentration of clove oil for inducing anesthesia in goldfish was 75 ppm, which that was anesthetized fish at 155.2±4.5 seconds. Recovery times in angelfish, guppy, and goldfish were under 5 minutes and 211.8±18.8, 208.7±7.4 and 191.2±4.6 seconds respectively. Recovery process showed no disorder.}, keywords = {anesthesia,Clove oil,Angelfish,Guppy,goldfish}, title_fa = {مقایسه اثرات بی هوش کننده اسانس گل میخک در ماهیان آنجل (Pterophyllum scalare)، گوپی (Poecilia reticulate) و طلایی (Carassius auratus)}, abstract_fa = {    اسانس گل میخک از جمله بهترین داروهای بی هوشی است که به دلیل ویژگی­ های منحصر به فرد اخیراً در علوم شیلاتی به شدت مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین حداقل غلظت بی هوش ­کننده این دارو در ماهی آنجل (Pterophyllum scalare)، ماهی گوپی (Poecilia reticulate) و ماهی طلایی (Carassius auratus) به عنوان گونه­ هایی با ارزش در صنعت ماهیان زینتی انجام گرفته است. تعداد 120 نمونه از هر گونه به چهار گروه 30 قطعه ­ای (هر گروه دارای 3 تکرار) تقسیم و در دمای 2±25 و 1±7=pH با غلظت­ های 50، 75، 100 و 150 قسمت در میلیون اسانس گل میخک بی هوش شدند. ماهیان برای بازگشت از بی هوشی به آکواریوم ­های فاقد ماده بی هوشی منتقل شدند. زمان‌های از دست رفتن تعادل، بی هوشی، بازگشت تعادل و احیا کامل ماهیان بی هوش شده در هر گروه با دقت صدم ثانیه ثبت و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد کم ترین غلظت مورد نیاز اسانس گل میخک جهت ایجاد بی هوشی در دو گونه آنجل و گوپی در مدت زمان کم تر از 3 دقیقه، غلظت 50 قسمت در میلیون بود که به ترتیب در زمان ­های 18/5±146/4 و 7/4±178/8 ماهیان را بی هوش کرد. در ماهی طلایی حداقل غلظت بی هوش کننده 75 قسمت در میلیون تعیین شد که در زمان 4/5±155/2 ثانیه ماهیان را بی هوش کرد. زمان بازگشت از بی هوشی در ماهیان آنجل، گوپی و طلایی کم تر از 5 دقیقه و به ترتیب 18/8±211/8، 7/4±208/7 و 4/6±191/2 بود. در فرآیند بازگشت از بی هوشی هیچ  یک از گونه ­ها اختلالی مشاهده نشد. }, keywords_fa = {بی هوشی,اسانس گل میخک,ماهی آنجل,ماهی گوپی,ماهی طلایی}, url = {http://www.aejournal.ir/article_82640.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_82640_e08deb21fb264412841708ff93d98382.pdf} }