@article { author = {Ahmadi, Hojjat and Kamrani, Ehsan and Khanipour, Ali asghar and Akbarzadeh, Arash and Homaei, Ahmad}, title = {Investigation of the physiological responses of Rutilus frisii fish to the stress caused by gill net}, journal = {Journal of Animal Environment}, volume = {11}, number = {2}, pages = {319-328}, year = {2019}, publisher = {Shil Amayesh Consulting Engineering Company}, issn = {2717-1388}, eissn = {2717-1396}, doi = {}, abstract = {To investigate physiologic responses, the induced tensions and stress among Caspian Sea Rutilus frisii caused through gillnet fishing operations were evaluated using fixed gillnets deployed at a depth of 0.5 to 5 m along the shore. The blood samples of the fish trapped at zero, 1, 3, 6, 12, and 24hrs of entanglement were collected for examining their physiologic responses. Blood samplings were done at varying temperature (approximate 100c and 150c). Cortisol, plasma glucose and Heat Shock Protein (HSP70) levels were examined. The results indicated a direct link between stress and water temperature, suggesting higher blood sample values in warmer waters than those of in lower water temperature. In both temperatures, Cortisol contents showed significant differences in the blood samples obtained at all time intervals (P≤0.05). Cortisol accounted for 100% increase level. The amount of Plasma glucose and thermal shock protein (HSP70) did not show any significant difference between blood samples at time intervals (P≥0.05).The amount of plasma glucose and Heat Shock Protein (HSP70) showed a gradual increase, reflecting the impact of timing of stress on the above parameters. The fish perished after 18hrs of entanglement in gillnets. The fish mortalities began six hours following entanglement. This study shows that the acute gillnet-induced stress is highly lethal and that fish cannot tolerate stress and continue to survive for 18 hours in entanglement.}, keywords = {cortisol,Glucose,Heat Shock Protein,Gillnet,Rutilus frisii}, title_fa = {بررسی پاسخ های فیزیولوژیک ماهی سفید (Rutilus frisii) به استرس ناشی از ابزار صید گوشگیر}, abstract_fa = {برای بسیاری از گونه­ های دریای خزر اطلاعات بسیار اندکی در مورد پاسخ استرس به ابزار و آلات صید و صیادی وجود دارد. در این تحقیق پاسخ­ های فیزیولوژیک ماهیان سفید دریای خزر پس از تنش و استرس حاد وارده توسط ابزار صید گوشگیر مورد ارزیابی قرار گرفت. تور گوشگیر ثابت از ساحل در عمق 0/5 تا 5 متر در دریا مستقر گردید. نمونه­ های خونی برای ارزیابی پاسخ ­های فیزیولوژیک در فواصل زمانی صفر، 1، 3، 6، 12 و 18 ساعت پس از درگیری ماهیان با تور گوشگیر جمع ­آوری گردید. نمونه ­برداری در دو دمای متفاوت (دمای حدود 10 و 15 درجه سانتی­ گراد) انجام گرفت. سطوح کورتیزول، گلوکز پلاسما و پروتئین شوک حرارتی (HSP70) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پارامترهای مذکور نشان داد بین اثر استرس با دمای آب رابطه مستقیم وجود داشت، این نتیجه نشان داد که مقادیر شاخص ­های خونی در دمای بالاتر به نسبت بیش­تر از دمای پایین ­تر بود. مقادیر کورتیزول در هر دو دما اختلاف معنی­ داری بین نمونه ­های خونی در فواصل زمانی را نشان داد (0/05≥P). سطوح کورتیزول افزایش 100 درصدی را به ­خود اختصاص داده بودند. مقادیر گلوکز پلاسما و پروتئین شوک حرارتی (HSP70) در هر دو دما اختلاف معنی ­داری بین نمونه­ های خونی در فواصل زمانی را نشان نداد (0/05≤P). در دوره سنجش، مقادیر گلوکز پلاسما و پروتئین شوک حرارتی (HSP70) روند افزایشی داشت که نشان ­دهنده تاثیر زمان استرس بر روی این پارامترها بود. ماهیان درگیر با تور گوشگیر پس از 18 ساعت همگی تلف شدند. شروع این تلفات حدوداً شش ساعت پس از درگیری بود. این مطالعه نشان داد که استرس حاد ناشی از تور گوشگیر بسیار کشنده است و ماهی حتی قادر به تحمل استرس و بقاء را به ­مدت زمان 18 ساعت نیز ندارد.}, keywords_fa = {کورتیزول,گلوکز,پروتئین شوک حرارتی,تور گوشگیر,ماهی سفید (Rutilus frisii)}, url = {http://www.aejournal.ir/article_95376.html}, eprint = {http://www.aejournal.ir/article_95376_ddb4681b477551ef496ebd28be722a3f.pdf} }