%0 Journal Article %T اثرات جایگزینی آرد ماهی با منابع پروتیین گیاهی بر شاخص های رشد، کارایی تغذیه ای و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A جلیلی, رضا %A آق, ناصر %A نوری, فرزانه %A محسنی, ماریا %A ایمانی, احمد %D 2012 %\ 01/21/2012 %V 3 %N 4 %P 33-42 %! اثرات جایگزینی آرد ماهی با منابع پروتیین گیاهی بر شاخص های رشد، کارایی تغذیه ای و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %K آرد ماهی %K پروتیین گیاهی %K رشد %K پروفیل اسیدهای چرب %K قزل‌آلای رنگین کمان %R %X هدف از این تحقیق بررسی اثرات جایگزینی آرد ماهی با منابع پروتیین گیاهی در سطوح بالا بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه‌ای، ترکیب شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان می‌باشد. 700 عدد ماهی با وزن متوسط 2±15 گرم انتخاب و در داخل 12 تانک (300 لیتری) با تراکم 50 عدد در هر تانک نگه داری و به مدت 60 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. از منابع پروتیین گیاهی در 3 سطح 40، 70 و 100 درصد جایگزین آرد ماهی به همراه یک گروه شاهد، استفاده شد. نتایج نشان داد که جایگزینی40 درصد آرد ماهی جیره با منابع گیاهی اثرات منفی معنی‌داری بر شاخص‌های رشد (وزن نهایی 0/2±0/69 گرم)، کارایی تغذیه ای و ترکیب شیمیایی بافت عضله ماهیان در مقایسه با گروه شاهد (وزن نهایی 0/2±1/71 گرم) را نداشت (0/05 P). با افزایش میزان جایگزینی آرد ماهی با منابع پروتیین گیاهی درصد اسیدهای چرب 6-n18:2 و 3-n18:3 در بافت عضله ماهیان در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت (0/05