%0 Journal Article %T مکمل‏ سازی خوراکی پودر تفاله انگور بر کیفیت منی، غلظت تستوسترون و درصد جوجه درآوری در گله مادر گوشتی %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A واحدی, وحید %A صمدیان, فرهاد %A نوراحمدی, روشنک %A بهروزلک, مرتضی %D 2020 %\ 03/20/2020 %V 12 %N 1 %P 105-112 %! مکمل‏ سازی خوراکی پودر تفاله انگور بر کیفیت منی، غلظت تستوسترون و درصد جوجه درآوری در گله مادر گوشتی %K خروس گله مادر %K تفاله انگور %K سطح سرمی تستوسترون %K خصوصیات منی %R 10.22034/aej.2020.104894 %X در پژوهش حاضر تاثیر پودر تفاله ‎انگور بر خصوصیات منی، سطح سرمی تستوسترون و باروری خروس ‏های گله مادر گوشتی بررسی شد. تعداد 240 قطعه مرغ مادر و 24 قطعه خروس از سویهراس 308 با سن 31 هفتگی، در قالب طرح کاملاً تصادفی به سه گروه آزمایشی در 10 تکرار (8 قطعه مرغ و 1 قطعه خروس در هر تکرار) تقسیم ‏بندی شد. پرندگان از هفته 32 تا هفته 41 در گروه شاهد از جیره‏ استاندارد و در گروه ­های تیماری با جیره ‏های دارای 1/5% و 3% تفاله خشک انگور (برحسب ماده خشک) تغذیه شدند. در انتهای آزمایش (هفته 41) برخی خصوصیات کیفی منی، مقادیر تستوسترون سرمی خروس ‏ها و میزان جوجه‏ درآوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که‎ مکمل‏ سازی تفاله انگور اثر معنی‏ داری بر حجم منی و غلظت اسپرم خروس‎ها نداشت (0/05P)، اما ریخت ‎شناسی و یکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرم ­ها تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. علاوه بر این، مکمل ‎سازی سه درصد تفاله انگور، به ­طور مؤثری (0/05>P) باعث افزایش تستوسترون سرمی و درصد جوجه ‏درآوری نسبت به گروه شاهد شد (0/05>P). در نتیجه افزودن خوراکی فیبرهای آنتی ‏اکسیدان مثل پودر تفاله انگور، ممکن است باعث بهبود کیفیت اسپرم و درصد جوجه ‏درآوری در گله‏ های مادر گوشتی شود. %U http://www.aejournal.ir/article_104894_e9065bccbf19e6244edcef38f53d07fb.pdf