%0 Journal Article %T اثر مولتی آنزیم ناتوزیم و پروبیوتیک پدیوکوکوس اسیدی لاکتیکی در جیره غذایی بر شاخص های رشد و خون شناسی در فیل ماهی (Huso huso) %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A موسوی, مریم %A ایمانپور, محمدرضا %A صفری, رقیه %D 2020 %\ 03/20/2020 %V 12 %N 1 %P 223-228 %! اثر مولتی آنزیم ناتوزیم و پروبیوتیک پدیوکوکوس اسیدی لاکتیکی در جیره غذایی بر شاخص های رشد و خون شناسی در فیل ماهی (Huso huso) %K پدیوکوکوس اسیدی لاکتیکی %K مولتی آنزیم ناتوزیم %K رشد %K شاخص های خون شناسی %K فیل ماهی %R 10.22034/aej.2020.105255 %X  این تحقیق به ­­منظور تعیین اثر استفاده­ پروبیوتیک  پدیوکوکوس اسیدی لاکتیکی و مولتی آنزیم ناتوزیم در جیره غذایی بر شاخص ­های رشد و خون‌ شناسی در بچه فیل­ ماهی به ­صورت طرح کاملا ً تصادفی در پنج تیمار و یک شاهد ­(هر یک با سه تکرار) انجام شد. ­پروبیوتیک و مولتی ­­آنزیم در پنج سطح، ­0/1 درصد پروبیوتیک، 0/025 درصد مولتی ­آنزیم، ­0/05­ درصد مولتی ­آنزیم،­ ترکیب پروبیوتیک ­(0/1 درصد) و مولتی ­آنزیم (0/025)،­ ترکیب پروبیوتیک ­(0/1 درصد) ­و ­مولتی ­آنزیم (0/05 درصد) و گروه شاهد، به جیره غذایی ماهیان افزوده و به ­مدت ۸ هفته  تغذیه شد. شاخص ­های رشد ­(افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و نسبت کارایی غذا) و  فاکتورهای خون­ شناسی نظیر هموگلوبین، هماتوکریت، WBC،RBC ،MCV ،MCH ،MCHC  اندازه ­گیری شد. براساس نتایج حاصل، ­سطح پرو‌بیوتیک صفر و مولتی ­آنزیم ­0/05 درصد و همین ­طور پروبیوتیک سطح 0/1 درصد و مولتی­ آنزیم سطح 0/05 درصد بر مقدار وزن نهایی، افزایش وزن، SGR  و همین­ طور نسبت کارایی بیش ­ترین  اثر را داشتند و نسبت به گروه شاهد تاثیر معنی­ داری نشان داد (0/05>P). ­میزان FCR در­سطح پروبیوتیک 1 و مولتی­ آنزیم 3 کم ­ترین میزان را نشان داد و نسبت به گروه شاهد تاثیر معنی ­داری داشت ­(0/05>P). سطوح پروبیوتیکی و آنزیمی مختلف بر شاخص­ های خونی اثر معنی­ داری نداشتند (0/05