%0 Journal Article %T بررسی تاثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ال-آرژنین بر شاخص های رشد و مقاومت بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با تنش شوری %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A جعفری, ولی اله %A بحری, اسلام %A محمد, مازندرانی %A حاجی بگلو, عباسعلی %D 2020 %\ 03/20/2020 %V 12 %N 1 %P 261-268 %! بررسی تاثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ال-آرژنین بر شاخص های رشد و مقاومت بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با تنش شوری %K اسیدآمینه %K آرژنین %K ماهی کپور معمولی %K شاخص‌های رشد %K نرخ بقاء %K استرس شوری %R 10.22034/aej.2020.105331 %X آرژنین یکی از اسیدهای آمینه ­ای است که تأثیر آن بر بهبود رشد و سیستم ایمنی انسان و بسیاری از حیوانات، همواره مورد توجه محققان بوده است. در تحقیق حاضر تأثیر اسیدآمینه آرژنین بر شاخص‌های رشد  و مقاومت در مواجهه با تنش شوری در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرارگرفته است. به ­این منظور ماهیان به چهار تیمار (هر تیمار با سه تکرار) تقسیم شدند و با جیره‌های غذایی شامل مقدار آرژنین 0، 1/5، 2 و 2/5 درصد، به­ مدت 60 روز تغذیه شدند. در طی این مدت ماهی‌ها سه بار زیست‌ سنجی شدند. ­آنالیز داده ­ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS نسخه 18 و رسم نمودارها با استفاده از نرم ­افزارExcel انجام شد. تجزیه ‌و تحلیل داده‌ ها با مقایسه میانگین تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی به کمک آزمون دانکن صورت گرفت (0/05>P). ­مطابق نتایج به‌ دست ‌آمده اسیدآمینه آرژنین بر ضریب تبدیل غذایی (FCR)، ­افزایش وزن بدن (BWG) و درصد افزایش وزن­ (%BWG) بدن کپور ماهیان،­ تأثیر معنی ­داری داشت (0/05>p) به­ طوری­ که در تیمارهای آزمایشی افزایش وزن و کاهش ضریب تبدیل غذایی مشاهده گردید­ (0/05>P)­، ­با این‌ حال شاخص‌های فاکتور وضعیت ­(CF)، شاخص رشد ویژه­ (SGR) ­و درصد بازماندگی (%SR)، اختلاف معنی­ داری را نشان ندادند­ (0/05