%0 Journal Article %T تأثیر اسید چرب امگا-3 و آنتی اکسیدان طی دوره فلاشینگ بر برخی فراسنجه های خون و خصوصیات بره زایی گوسفندان داشتی %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A حاتمی, مهدی %A منصوری یاراحمدی, حسین %A فخرایی, جعفر %A احمدی, عباس %D 2022 %\ 10/23/2022 %V 14 %N 3 %P 19-26 %! تأثیر اسید چرب امگا-3 و آنتی اکسیدان طی دوره فلاشینگ بر برخی فراسنجه های خون و خصوصیات بره زایی گوسفندان داشتی %K آنتی اکسیدان %K روغن ماهی %K صفات تولید مثلی %K فراسنجه های خونی %K فلاشینگ %R 10.22034/AEJ.2021.305116.2638 %X این مطالعه به‌منظور بررسی تأثیر استفاده از منابع اسید چرب امگا-3 و آنتی‌اکسیدان طی دوره‌ فلاشینگ بر برخی فراسنجه‌های خونی و خصوصیات بره‌زایی گوسفندان داشتی انجام شد. تجربیات اخیر نشان داده است که استفاده از امگا 3 و آنتی اکسیدان ها عملکرد تولید مثل را بهبود می بخشد. در این مطالعه، 256 رأس گوسفند، به‌طور تصادفی در 8 گروه آزمایشی و در هر گروه آزمایشی 32 رأس میش مورد مطالعه قرار گرفتند. میش‌ها، روزانه جیره‌های حاوی ویتامین E (800 واحد بین المللی/ روز)، روغن ماهی (35 گرم/کیلوگرم ماده خشک) و ال-کارنیتین (500 میلی گرم/کیلوگرم ماده خشک) و یا ترکیبی از این‌ها را دریافت کردند. نمونه‌های خون برای بررسی میزان لیپوپروتئین‌های با دانسیته‌ بالا، پایین، بسیار پایین، تری‌گلیسرید و کلسترول اخذ شد. تعداد فولیکول‌ها، دوقلوزایی، زنده‌مانی و سقط بررسی شد. غلظت سرمی لیپوپروتئین­ های با دانسیته پایین و لیپوپروتئین ­های با دانسیته بسیار پایین در تیمارهای روغن ماهی در مقایسه با دیگر تیمارها به­ طور معنی­ داری پایین ­تر بود (0/05>P).بیش ترین تعداد فولیکول در زمان قوچ اندازی، بیش ترین دوقلوزایی و کم ترین سقط در گروه‌های استفاده توام روغن ماهی و آنتی‌اکسیدان‌ها مشاهده شد (0/05>P). هم چنین کم ترین تعداد فولیکول‌ها، کم ترین دوقلوزایی و بیش ترین سقط در گروه روغن ماهی به تنهایی مشاهده شد (0/05>P). نتایج حاکی از این یافته‌ها نشان داد، ترکیبی از روغن ماهی و آنتی‌اکسیدان‌ها در جیره طی دوره‌ فلاشینگ، برای بهبود تولید مثل در میش‌ها در دوره‌ فلاشینگ توصیه می‌شود. %U http://www.aejournal.ir/article_164850_436f9dc70cd219bd634a6c318b366896.pdf