%0 Journal Article %T استفاده از مولتی آنزیم کمین در جیره غذایی ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) و اثرات آن بر شاخص های رشد و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی خون %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A عادلیان, مهرداد %A ایمان پور, محمدرضا %A تقی زاده, وحید %A مازندرانی, محمد %D 2016 %\ 05/01/2016 %V 8 %N 1 %P 201-206 %! استفاده از مولتی آنزیم کمین در جیره غذایی ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) و اثرات آن بر شاخص های رشد و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی خون %K شاخص های رشد %K فاکتورهای بیوشیمیایی خون %K مولتی آنزیم کمین %K ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) %R %X آنزیم‌ ها می‌توانند اثرات فاکتورهای ضد تغذیه ای را از بین ببرند و سبب بهبود عملکرد رشد ماهی شوند. هدف از این پژوهش، به‌ کارگیری مولتی آنزیم کمین در جیره غذایی و بررسی اثرات آن بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بوده است. این آزمایش به‌ صورت طرح کاملاً تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار انجام شد و مولتی آنزیم (کمین®، هرنتالز، بلژیک) در 5 سطح 0، 250، 500، 750 و 1000 میلی‌ گرم بر کیلوگرم غذا، به جیره غذایی اضافه شد و به‌ مدت 8 هفته به ماهی‌ ها جیره‌ های آزمایشی داده شد و فاکتورهای رشد شامل: افزایش وزن (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، درصد افزایش وزن بدن (WGP)، شاخص وضعیت (CF) و راندمان پروتئین (PER) مورد بررسی قرار گرفت. از فاکتورهای بیوشیمیایی خون میزان آلبومین، کلسیم، گلوکز و پروتئین کل اندازه‌ گیری و بررسی شد. تیمارهای مختلف در شاخص وضعیت (CF) تفاوت معنی ‌داری با یکدیگر نداشتند (0/05P). کلسیم در سطح آنزیمی 500 (میلی‌ گرم بر کیلوگرم) با گروه شاهد دارای تفاوت معنی‌ داری بود (0/05>P) اما در پروتئین کل، آلبومین و گلوکز، سطوح مختلف آنزیمی با گروه شاهد تفاوت معنی‌ داری نداشتند (0/05