%0 Journal Article %T تاثیر عصاره کروموکلوریس زافینجنسیس و اسپیرولینا پلاتنسیس بر شاخص ‎های تولیدی، فرآسنجه ‏های خون و وضعیت آنتی‏ اکسیدانی در مرغ ‏های گوشتی %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A بیرانوند, کیارش %A پریزادیان کاوان, بهمن %A ماسوری, بابک %A خسروی نیا, حشمت الله %A محمدی ساعی, محسن %D 2022 %\ 04/21/2022 %V 14 %N 1 %P 157-164 %! تاثیر عصاره کروموکلوریس زافینجنسیس و اسپیرولینا پلاتنسیس بر شاخص ‎های تولیدی، فرآسنجه ‏های خون و وضعیت آنتی‏ اکسیدانی در مرغ ‏های گوشتی %K جوجه گوشتی %K شاخص تولید %K کیفیت لاشه %K میکروجلبک %R 10.22034/AEJ.2021.289902.2557 %X جهت ارزیابی تاثیر عصاره کروموکلوریس زافینجنسیس و اسپیرولینا پلاتنسیس بر شاخص ‎های تولیدی، فرآسنجه ‏های خون و وضعیت آنتی‏ اکسیدانی در مرغ ‏های گوشتی، تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر، سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از پنج تیمار و چهار تکرار (حاوی 20 قطعه جوجه) مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف عصاره جلبک کروموکلوریس زافینجنسیس و اسپیرولینا پلاتنسیس (0/2 و 0/4 درصد) بود که با جیره غذایی مرغ‏ های گوشتی مخلوط و جهت تغذیه استفاده شد. تفاوت معنی‏ داری از نظر شاخص تولید در 1 تا 14 روزگی میان تیمارهای مختلف مشاهده شد (0/05>P)، به طوری که بیش ترین شاخص تولید در تیمار حاوی 0/4 درصد جلبک اسپیرولینا مشاهده شد. در بازه زمانی 29 تا 42 روزگی استفاده از جلبک کروموکلوریس به مقدار 0/2 درصد در جیره غذایی مرغ ‏های گوشتی سبب بهبود معنی ‏دار شاخص تولید شد (0/05>P). در بازه زمانی 1 تا 21 روزگی بیش ترین شاخص تولید در تیمار حاوی اسپیرولینا به مقدار 0/4 درصد به دست آمد (0/05>P). بیش ترین نسبت گوشت سینه در تیمار حاوی جلبک کروموکلوریس به مقدار 0/2 درصد مشاهده شد (0/05>P). کم ترین مقدار LDL در سرم مرغ ‏های دریافت کننده جلبک کروموکلوریس به دست آمد (0/05>P). تاثیر تیمارهای مختلف بر سطح مالون­ دی ­آلدئید سرم معنی‏ دار نبود. با توجه به یافته ‏های تحقیق حاضر می ‏توان نتیجه ‏گیری کرد که استفاده از عصاره جلبک کروموکلوریس زافینجنسیس به مقدار 0/2 درصد و اسپیرولینا پلاتنسیس در سطح 0/4 درصد در جیره غذایی مرغ ‏های گوشتی سبب بهبود شاخص تولید و کیفیت لاشه می‏ شود. %U http://www.aejournal.ir/article_170700_dda47f6bf96ec125427cdda9c73574c3.pdf