%0 Journal Article %T تاثیر دما بر میزان تغذیه کفشدوزک Oenopia conglobata contaminata (Menteries) از شته جالیز (Glover) Aphis gossypii %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A ضیائی مدبونی, محمدعلی %A حسینی, محمدرضا %D 2017 %\ 03/21/2017 %V 9 %N 1 %P 143-148 %! تاثیر دما بر میزان تغذیه کفشدوزک Oenopia conglobata contaminata (Menteries) از شته جالیز (Glover) Aphis gossypii %K میزان تغذیه %K طعمه %K دماهای مختلف %K Aphis gossypii %K Oenopia conglobata contaminate %R %X میزان تغذیه‏ لاروی و حشرات کامل کفشدوزک Oenopia conglobata contaminate (Menteries) (Col.: Coccinellidae) روی شته جالیز Aphis gossypii Glover (Hem.: Aphididae) در دماهای مختلف در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. میزان تغذیه مراحل مختلف لاروی کفشدوزک در 5 درجه حرارت 22/5، 25، 27/5، 30 و 32/5 درجه‏ سلسیوس و میزان تغذیه حشرات کامل (نر و ماده) کفشدوزک در 21 روز اول پس از ظهور در دماهای 27/5 و 30 درجه‏ سلسیوس با تغذیه از پوره‏ های سنین ٣ و ٤ شته‏ جالیز مورد بررسی قرار گرفت و محاسبه شد. نتایج پژوهش نشان داد که با افزایش دما میزان تغذیه‏ روزانه کفشدوزک افزایش می ‏یابد. متوسط کل میزان تغذیه مراحل مختلف لاروی کفشدوزک در دماهای مختلف تقریباً یکسان بوده و تفاوت معنی‏ داری مشاهده نشد که این نتایج نشان می‏ دهد هر یک از مراحل لاروی برای تکمیل دوره رشدی خود به میزان معینی از طعمه نیاز دارند. هیچ اختلاف معنی‌داری بین میزان تغذیه‏ حشرات ماده‏ و نیز حشرات نر کفشدوزک در دما‌های 27/5 و 30 درجه‎ سلسیوس مشاهده نشد. میزان تغذیه­ روزانه در هر دو دمای بررسی شده در حشرات ماده بیش ­تر از حشرات نر بود و این به ­دلیل نیاز بیش ­تر حشره ماده جهت تخم ­ریزی می ­باشد. %U http://www.aejournal.ir/article_45193_fb39d69bc9be0c1f40a79cac88b573fd.pdf