%0 Journal Article %T تأثیر مخلوط تجاری روغن های اسانسی اسید رسینولئیک، کاردانول و کاردول بر تولید و ترکیبات شیر و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A اصغری, حمید %A شیخلو, محمدرضا %A صفری, رشید %A بشارتی, مقصود %A کریمی, امیر %D 2018 %\ 06/22/2018 %V 10 %N 2 %P 31-36 %! تأثیر مخلوط تجاری روغن های اسانسی اسید رسینولئیک، کاردانول و کاردول بر تولید و ترکیبات شیر و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین %K اسانس گیاهی %K تولید شیر %K فراسنجه های خونی %K ظرفیت آنتی اکسیدانی %R %X به ­منظور ارزیابی تأثیر افزودنی خوراکی Essential® (مخلوط تجاریاسانس‌های گیاهی اسید رسینولئیک، کاردانول و کاردول)  بر تولید شیر، ترکیبات شیر و فراسنجه­های خون از 20 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 20±80 در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمار‌های آزمایشی شامل: شاهد (بدون اسانس) و تیمار اسانس گیاهی (حاوی اسانس گیاهی Essential® به ­مقدار 13/5 گرم در روز به ازاء هر رأس گاو) بود. جیره کاملاً مخلوط حاوی 41/6 درصد یونجه، 2/83 درصد پنبه دانه و 55/57 درصد کنسانتره (براساس ماده خشک) به صورت آزاد به دام‌ها خورانده شد. نتایج نشان داد افزودن اسانس گیاهی Essential® تأثیر معنی‌داری بر میزان تولید شیر و تولید شیر تصحیح شده براساس 4 % چربی نداشت، اما از لحاظ عددی افزایش در تولید شیر تیمار حاوی اسانس گیاهی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (0/05P). نتایج آزمایش نشان­ دهنده عدم تأثیر معنی‌دار اسانس گیاهیEssential® بر عملکرد تولیدی کوتاه مدت گاو‌های شیری هلشتاین است ولی با توجه به تأثیر افزودن اسانس Essential® بر ظرفیت آنتی اکسیدانی در دام‌های مورد آزمایش می‌توان تأثیرات مثبت این اسانس بر سلامت دام را انتظار داشت. %U http://www.aejournal.ir/article_68543_935d72d431285a239d532ddea3f05967.pdf