%0 Journal Article %T اثر مکمل غذایی جلبک کلرلا (Chlorella vulgaris) بر عملکرد رشد، تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus 1758) %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A اکبری, پریا %A گرگیج, شهاب الدین %D 2018 %\ 09/23/2018 %V 10 %N 3 %P 153-158 %! اثر مکمل غذایی جلبک کلرلا (Chlorella vulgaris) بر عملکرد رشد، تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus 1758) %K کفال ماهی %K جلبک کلرلا %K ترکیب لاشه %K محرک رشد %R %X تحقیق حاضر به­ منظور بررسی اثر جلبک کلرلا (Chlorella vulgaris) بر شاخص­ های رشد، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، راندمان مصرف پروتئین، راندمان مصرف چربی) و ترکیب شیمیایی ماهی کفال خاکستری به­ مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی کفال ماهی با میانگین وزنی 2/01±14/95 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار شاهد (بدون پودر جلبک) و تیمارهای آزمایشی 2، 3 و 4 به­ ترتیب دارای 5، 10و 15 گرم بر کیلوگرم پودر جلبک در غذا بودند. در پایان آزمایش، بالاترین طول نهایی 0/10±11/08 سانتی ­متر، میزان افزایش وزن به ­دست آمده 12/39±216/85 گرم، میزان رشد روزانه 0/18±6/53 درصد، نرخ رشد ویژه 0/07±0/90، کم ­ترین میزان غذای دریافتی 0/03±0/99 درصد، بالاترین راندمان مصرف پروتئین 0/24±4/37 درصد و بالاترین راندمان مصرف چربی 0/09±1/23 درصد در تیمار حاوی 5 گرم بر کیلوگرم پودر جلبک مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی­ دار بود (0/05>P). بیش ­ترین میزان پروتئین خام و رطوبت در تیمار حاوی 10 گرم جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع براساس نتایج این تحقیق افزودن 5 گرم بر کیلوگرم پودرجلبک کلرلا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری به ­منظور بهبود شاخص ­های رشد (میزان غذای دریافتی، میزان رشد روزانه) و کیفیت لاشه در این ماهی پیشنهاد می ­شود. %U http://www.aejournal.ir/article_81179_368c2bb40ae8ce5f9a5b7f162619e13a.pdf