%0 Journal Article %T بررسی اثرات استفاده از روغن ریزپوشانی شده در جیره غذایی میگوی بزرگ آب شیرین Macrobrachium rosenbergii بر فاکتورهای رشد، آنالیز تقریبی فیله و برخی از خصوصیات فیزیکی پلت %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A اسعدی, رضا %A کرامت امیری, عبدالصمد %A اورجی, حسین %A حسینی, سید ولی %D 2018 %\ 12/22/2018 %V 10 %N 4 %P 443-450 %! بررسی اثرات استفاده از روغن ریزپوشانی شده در جیره غذایی میگوی بزرگ آب شیرین Macrobrachium rosenbergii بر فاکتورهای رشد، آنالیز تقریبی فیله و برخی از خصوصیات فیزیکی پلت %K چربی فیله %K سطوح چربی جیره %K فاکتورهای رشد %K استحکام پلت %K شسته شدن پلت %R %X در این تحقیق تاثیر استفاده از روغنهای ریزپوشانی شده در جیره غذایی میگوی آب شیرین بر پارامترهای رشد و آنالیز تقریبی فیله مورد ارزیابی قرار گرفت. 6 جیره غذایی با میزان پروتئین یکسان (33 درصد) و سه سطح چربی 6، 9 و 12 درصد تهیه شد که در هر سطح چربی دو جیره ساخته شد که در یکی از جیرهها (تیمارهای 1، 3 و 5) از روغن بدون ریزپوشانی استفاده شد و در جیره دیگر (تیمارهای 2، 4 و 6) از روغن ریزپوشانی شده استفاده شد. اضافه وزن و ضریب تبدیل غذایی در سطح چربی 12 درصد بین تیماری که روغن آن ریزپوشانی نشده بود (تیمار 5) با تیمار 6 که روغن آن ریزپوشانی شده بود تفاوت معنیدار (0/05 >P) نشان دادند. همچنین تیمار 6 بیشترین نرخ رشد ویژه و شاخص کارایی پروتئین را دارا بود و بهطور معنیداری (0/05>P) با تیمارهای 1 و 2 تفاوت داشت. اثر سطوح چربی تاثیر معنیداری در فاکتورهای رشد نشان داد اما اثر ریزپوشانی و اثر متقابل (اثر سطوح چربی و اثر ریزپوشانی) معنیداری نبودند (0/05
P) در چربی فیله شد و اثر سطوح چربی و اثر ریزپوشانی نیز معنیدار بود (0/05>P). فاکتورهای فیزیکی پلت تحت تاثیر معنیدار ریزپوشانی روغن قرار گرفتند (0/05>P). که این تاثیر خصوصاً در سطح چربی 9 و 12 درصد بارزتر بود. درکل ریزپوشانی کردن روغنها در سطح چربی جیره 6 درصد هیچ تاثیر معنیداری بر فاکتورهای رشد، چربی فیله و شاخصهای فیزیکی پلت نداشت. %U http://www.aejournal.ir/article_88333_f5db7ea92979f32e0bd20dd32b2bc6fd.pdf