%0 Journal Article %T تأثیر جایگزینی سطوح مختلف تفاله زیتون بر رشد و شاخص های خونی بچه ماهی کپورمعمولی Cyprinus carpio %J فصلنامه محیط زیست جانوری %I شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش %Z 2717-1388 %A کیاپاشا, فاطمه %A خوش خلق, مجید رضا %A فلاحتکار, بهرام %D 2019 %\ 07/23/2019 %V 11 %N 2 %P 179-186 %! تأثیر جایگزینی سطوح مختلف تفاله زیتون بر رشد و شاخص های خونی بچه ماهی کپورمعمولی Cyprinus carpio %K تفاله زیتون %K تغذیه %K رشد %K کپور معمولی %R %X هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیرات جایگزینی تفاله زیتون بر شاخص ­های خونی و رشد بچه ماهی کپورمعمولی Cyprinus carpioانجام پذیرفت. ماهی کپورمعمولی با میانگین وزنی 0/00±19/97 گرم و طول متوسط 0/49±10/05 سانتی ­متر با  6 جیره غذایی شامل سطوح صفر، 3، 6، 9، 12و 15 درصد تفاله زیتون به ­مدت 8 هفته در آکواریوم مورد تغذیه قرار گرفتند. غذا­دهی 3 بار در روز در حد سیری ماهیان صورت پذیرفت. پس از طی 57 روز از انجام آزمایش، نتایج  نشان داد اختلاف معنی ­داری در سطح 6 درصد، بین شاخص­ های رشد از نظر وزن، طول، وزن به­ دست آمده، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، غذای مصرفی و شاخص کبدی مشاهده شد اما در شاخص احشاء اختلاف معنی ­­‌دار نبود. پارامتر­های خونی بچه ­ماهی کپورمعمولی نشان داد که در برخی شاخص­‌ها خونی شامل تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، مونوسیت و MCHC اختلاف معنی­‌داری نبود اما در تعداد گلبول سفید، نوتروفیل، لنفوسیت،MCH  وMCV اختلاف معنی‌­داری مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان ­دهنده تأثیر مثبت جایگزینی تفاله زیتون تا سطح 6 درصد بدون اثر منفی بر  روی عملکرد رشد و فاکتور­های خونی، در جیره بچه ماهی کپور معمولی می ­باشد و می ­توان سطح 6 درصد را به­ عنوان سطح مناسب برای جایگزینی پیشنهاد کرد. %U http://www.aejournal.ir/article_93609_416d145b72d704c6d3777a1ad9c244fc.pdf