TY - JOUR ID - 105268 TI - بررسی فعالیت ضدمیکروبی سویه باکتریاییLactococcus lactis subsp. cremoris NABRII66 جداسازی شده از روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - مرتضایی, فائزه AU - رویان, مریم AU - باباخانی, آریا AU - صیقلانی, رامین AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران AD - مدیریت شمال کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 1 SP - 245 EP - 250 KW - آبزی‌پروری KW - باکتری‌های اسیدلاکتیک KW - عوامل بیما‌ریزای باکتریایی KW - فعالیت ضدمیکروبی KW - قزل‌آلای رنگین‌کمان DO - 10.22034/aej.2020.105268 N2 - این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضد‌میکروبی­ سویه باکتریایی اسیدلاکتیک Lactococcus lactis subsp. cremoris NABRII66 علیه عوامل باکتریایی بیماریزای شایع در آبزی‌پروری و انسان توسط آزمایش‌های in vitro انجام شد. L. lactis subsp. cremoris NABRII66 از روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان جداسازی شده بود. به ­منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی سویه باکتریایی منتخب علیه عوامل بیما‌ریزای باکتریایی تاثیرگذار بر آزادماهیان و سایر گونه‌های ماهیان شامل L.garvieae ، Aeromonas salmonicida و دو عامل بیماریزای دیگر شامل Escherichia coliوStaphylococcus aureus به ­عنوان دو منبع شایع عفونت انسانی، از دو روش‌ آگار دولایه و میکروتیتر پلیت استفاده شد. نتایج  روش آگار دولایه، فعالیت ضد‌میکروبی سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 را علیه تمامی عوامل بیماریزا نشان داد و بیش ­ترین اثر معنی‌دار بازدارندگی بر مهار رشد باکتری‌های بیماریزای A. salmonicida­ و ­S. aureus مشاهده گردید (0/05>p). هم­ چنین، نتایج تست میکروتیتر پلیت نشان داد که ­سوپرناتانت فاقد سلول سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 به ­طور معنی‌داری قادر به مهار رشد باکتری A. salmonicida بود (0/05>p). ­این مطالعه نشان داد که سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 جداسازی شده از روده ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان، دارای پتانسیل ضد‌میکروبی علیه چهار عامل باکتریایی بیماریزای شایع توسط تولید برخی ترکیبات برون‌سلولی بوده که باید در مطالعات بعدی مورد ارزیابی قرار گیرد. UR - http://www.aejournal.ir/article_105268.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_105268_44567d7b406a68bd9ab97dd5b22f3387.pdf ER -