TY - JOUR ID - 106227 TI - اثرات استفاده از مولتی آنزیم آپسوزایم و بتائین در جیره بر برخی شاخص های خونی و ترکیب لاشه در فیل ماهی (Huso huso) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - همایونی, محمد AU - صفری, رقیه AU - ایمانپور, محمدرضا AU - کیاپور, فاطمه AU - سنچولی, حبیب الله AU - شکوهیان, بهاره AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 2 SP - 123 EP - 128 KW - آپسوزایم KW - بتایین KW - فیل ماهی DO - 10.22034/aej.2020.106227 N2 - در این آزمایش اثر مولتی آنزیم آپسوزایم و بتایین به صورت مجزا و ترکیبی بر برخی شاخص های خونی و ترکیب لاشه در فیل ماهی (Huso huso) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 126 قطعه فیل ماهی با میانگین وزنی 3±32 گرم به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0، 1 و 1/5 درصد بتایین به صورت ترکیبی با سطوح 0، 250 و 500 میلی گرم آپسوزایم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در انتهای دوره شاخص های بیوشیمیایی خون و سنجش ترکیب لاشه ماهیان براساس روش های رایج خون شناسی و سنجش ترکیب لاشه اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز داده ها تعداد گلبول های سفید اختلاف معنی داری را بین تیمارها نشان داد (0/05>P). اگرچه در تیمارهای مجزای آپسوزایم و مولتی آنزیم اختلافی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد، اما در تیمارهای ترکیبی افزایش معنی دار تعداد گلبول های سفید مشاهده گردید (0/05>P). تعداد گلبول های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC اختلاف معنی داری را در تیمارهای مختلف نشان نداد (0/05