TY - JOUR ID - 119618 TI - تأثیر پیش تیمار پلی فنول برشاخص های ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو ذرات نقره JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - نوری, وجیهه AU - هدایتی, سید علی اکبر AU - حسینی فر, سیدحسین AU - باقری, طاهره AU - خالقی, سید رضا AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران AD - مرکز تحقیقات آب‌های دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، چابهار، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 3 SP - 305 EP - 314 KW - نانو ذرات نقره KW - سیستم ایمنی KW - موکوس KW - مکمل غذایی KW - ماهی کپور معمولی DO - 10.22034/aej.2020.119618 N2 - با توجه به کاربرد روز افزون نانوذرات و استفاده از مکمل­ های غذایی در صنعت آبزی پروری، تحقیق حاضر به­ منظور بررسی اثرات بهینه مکمل غذایی در مقابل نانوذرات در آبزی پروی با بررسی پیش تیمار پلی­ فنول بر شاخص ­های ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو ذرات نقره انجام گرفت.230 عدد بچه ­ماهی با میانگین وزن 0/4±15/6 گرم به پنج تیمار بدون تغذیه با مکمل­ غذایی و عدم مواجهه با نانو ذرات نقره (شاهد منفی)، بدون تغذیه با مکمل غذایی و مواجهه با نانو ذرات نقره (شاهد مثبت)، تغذیه شده به ­ترتیب با 0/05، 0/1 و 0/2 گرم پودر پلی­ فنول در کیلوگرم غذا به­ مدت 60 روز تغذیه گردیدند، پس از آن طی 14 روز در مواجهه 50% غلظت کشنده نانو ذرات نقره قرار گرفتند. نتایج نشان داد فعالیت آنزیم­ لیزوزیم، میزان پروتئین محلول و ایمونوگلوبولین کل موکوس پوست در تیمارهای تغذیه شده با غلظت­ های مختلف عصاره پلی ­فنولی شاه بلوط‌ طی مواجهه با نانو ذرات نقره افزایش معنی ­دار داشتند (0/05>p ). در کل نانو ذرات نقره دارای اثرات نامطلوب بر شاخص ­های ایمنی ماهی کپورمعمولی بود. غلظت 0/05 گرم عصاره پلی ­فنولی شاه بلوط در غلظت ­های مورد استفاده دارای اثراتمطلوب بر شاخص ­های فیزیولوژیکی ماهی کپورمعمولی مواجهه یافته با نانوذرات نقره بود. UR - http://www.aejournal.ir/article_119618.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_119618_02b065bbe4b6f6a33f94e46275561bb3.pdf ER -