TY - JOUR ID - 120029 TI - ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺘﻔﺎوت ملاس چغندر جیره غذایی بر ترکیب لاشه وآنزیم های کبدی ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - بیگی, مصطفی AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - حسینی فر, سیدحسین AU - جافرنوده, علی AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 3 SP - 329 EP - 334 KW - ترکیب لاشه KW - آنزیم کبدی KW - ملاس چغندر DO - 10.22034/aej.2020.120029 N2 - در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ اﺛﺮات ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ملاس چغندر ﺑﺮ ترکیب لاشه و آنزیم های کبدی در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 2/5±28 گرم استفاده شد. بچه ماهیها در 12 مخزن به تعداد 30 قطعه در هر مخزن به طور تصادفی توزیع شد. پس از یک هفته آداپتاسیون، در یک دوره به مدت 8 هفته غذادهی انجام گرفت. آزمایش در قالب 4 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 0/5 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) انجام شد و ماهی ها روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن و دو بار در روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. غذای گروه شاهد، غذای تجاری کپور معمولی شرکت فرادانه بدون ملاس بود. نتایج نشان داد بعد از تغذیه با جیره حاوی ملاس مقدار رطوبت و خاکستر لاشه در گروه شاهد اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نداشت (0/05
p ). میزان پروتیئن لاشه در تیمار 1 درصد و 2 درصد ملاس اختلاف معنی داری با تیمار شاهد داشته و افزایش پیدا کرده است (0/05>p ). نتایج نشان داد، در میزان آنزیم های کبدی از جمله لاکتات دهیدروژناز، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز بین تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی داری وجود ندارد ولی در مقادیر آلکانین فسفاتاز تیمار شاهد با سایر تیمارها اختلاف معنی داری وجود دارد (0/05>p ). UR - http://www.aejournal.ir/article_120029.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_120029_f51b7a90f9be127ef5d0a628746cc1f7.pdf ER -