TY - JOUR ID - 120029 TI - ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺘﻔﺎوت ملاس چغندر جیره غذایی بر ترکیب لاشه وآنزیم های کبدی ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - بیگی, مصطفی AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - حسینی فر, سیدحسین AU - جافرنوده, علی AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 3 SP - 329 EP - 334 KW - ترکیب لاشه KW - آنزیم کبدی KW - ملاس چغندر DO - 10.22034/aej.2020.120029 N2 - در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ اﺛﺮات ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ملاس چغندر ﺑﺮ ترکیب لاشه و آنزیم ­های کبدی در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 2/5±28 گرم استفاده شد. بچه ­ماهی­ها در 12 مخزن به­ تعداد 30 قطعه در هر مخزن به طور تصادفی توزیع شد. پس از یک هفته آداپتاسیون، در یک دوره به ­مدت 8 هفته غذادهی انجام گرفت. آزمایش در قالب 4 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 0/5 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) انجام شد و ماهی­ ها روزانه به ­میزان 3 درصد وزن بدن و دو بار در روز با جیره ­های آزمایشی تغذیه شدند. غذای گروه شاهد، غذای تجاری کپور معمولی شرکت فرادانه بدون ملاس بود. نتایج نشان داد بعد از تغذیه با جیره حاوی ملاس مقدار رطوبت و خاکستر لاشه در گروه شاهد اختلاف معنی ­داری با سایر تیمارها نداشت (0/05

p ). میزان پروتیئن لاشه در تیمار 1 درصد و 2 درصد ملاس اختلاف معنی­ داری با تیمار شاهد داشته و افزایش پیدا کرده است (0/05>p ). نتایج نشان داد، در میزان آنزیم ­های کبدی از جمله لاکتات دهیدروژناز، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز بین تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی­ داری وجود ندارد ولی در مقادیر آلکانین فسفاتاز تیمار شاهد با سایر تیمارها اختلاف معنی ­داری وجود دارد (0/05>p ). UR - http://www.aejournal.ir/article_120029.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_120029_f51b7a90f9be127ef5d0a628746cc1f7.pdf ER -