TY - JOUR ID - 12081 TI - تاثیر افزودن نمک های صفراوی گاو در جیره غذایی بر شاخص های رشد، بقاء، ترکیبات لاشه و برخی شاخص های خون شناختی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - وطنخواه, عاطفه AU - سوداگر, محمد AU - دستار, بهروز AU - کلنگی, حامد AD - گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 15739-49138 AD - گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 15739-49138 Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 6 IS - 3 SP - 19 EP - 26 KW - نمک صفراوی KW - کپورمعمولی KW - رشد KW - ترکیبات لاشه KW - خون شناسی DO - N2 - در پژوهشبهمنظور بررسی تاثیر نمکهای صفراوی در جیره غذایی ماهی بر شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیبات لاشه و برخی شاخصهای خونشناختی و بیوشیمیایی سرم خون، تعداد 300 قطعه بچهماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) با وزن متوسط 0/5± 3 گرم به مدت 12 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. نمک های صفراوی گاو در 5 سطح 0، 0/25، 0/5، 0/75 و 1 درصد به جیره غذایی بچهماهیان اضافه شد. طی دوره آزمایش، غذادهی دوبار در روز و به میزان 3 تا 5 درصد وزن توده زنده انجام شد. پس از پایان آزمایش تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که شاخص های رشد و بازماندگی، پروتئین، خاکستر و رطوبت لاشه در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند (0/05
P). هم چنین، تیمار 2 با میزان 0/5 درصد نمک صفرا بالاترین و تیمار شاهد بدون نمک صفرا (تیمار صفر درصد)، پایین ترین میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون را داشتند و دارای اختلاف معنی دار با سایر تیمارها بودند (0/05>P). میزان پروتئین کل، گلبول های سفید، گلبول های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC خون به طور معنی داری، دارای اختلاف بین گروه های آزمایشی و شاهد بودند (0/05>P). UR - http://www.aejournal.ir/article_12081.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_12081_9a435d20a39d96e949ce8db880158ca5.pdf ER -