TY - JOUR ID - 12379 TI - تأثیر استفاده هم زمان پروبیوتیکLactobacillus plantarum و پرِبیوتیک زایلوالیگوساکارید (Xylooligosaccharides) بر شاخص های رشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - بهرام بیگی, مسعود AU - آق, ناصر AU - نوری, فرزانه AU - جلیلی, رضا AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه. صندوق پستی: 57153165 AD - پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه. صندوق پستی: 57153165 Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 6 IS - 1 SP - 43 EP - 56 KW - قزل آلای رنگین کمان KW - پروبیوتیک L. plantarum KW - پرِبیوتیک زایلواُلیگوساکارید KW - شاخص های رشد DO - N2 - در این مطالعه تأثیر هم ‌زمان پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و پرِبیوتیک زایلواُلیگوساکارید بر شاخص ‌‌های رشد ماهی قزل ‌آلای رنگین ‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. 480 قطعه ماهی قزل ‌آلای رنگین ‌کمان با میانگین وزنی 3 ±77 گرم در قالب بلوک‌ های تصادفی در 8 تیمار توزیع گردید. تیمار اول با جیره پایه (شاهد)، تیمارهای 2، 3 و4 با جیره پایه حاوی به ‌ترتیب 0/5، 1 و 2 درصد پرِبیوتیک زایلواُلیگوساکارید، تیمارهای 5، 6 و 7 با جیره پایه حاوی به ‌ترتیب 0/5، 1 و 2 درصد پرِبیوتیک زایلواُلیگوساکارید وCFU  108پروبیوتیک L. plantarum در هر گرم غذا و تیمار 8 با جیره‌ پایه حاویCFU 108 پروبیوتیک L. plantatum در هرگرم غذا، تغذیه شدند. اندازه‌ گیری شاخص‌ های رشد در پایان دوره‌ نشان داد که میزان شاخص ‌های رشدی مورد مطالعه در تیمار‌های مختلف در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف معنی‌ داری نداشتند (0/05