TY - JOUR ID - 127497 TI - رژیم غذایی ماهی (Cyprinion watsoni (Day, 1872 درآب های آبشار مارم استان هرمزگان JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - قاسمی رضوانی, نسیمه AU - صفائی, محسن AU - سراجی, فرشته AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران AD - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 4 SP - 285 EP - 292 KW - رژیم غذایی KW - هرمزگان KW - Cyprinion watsoni DO - 10.22034/aej.2020.127497 N2 -  این مطالعه به ­منظورتعیین رژیم غذایی ماهی Cyprinion watsoni در آبشار مارم استان هرمزگان به ­مدت 16 ماه از خرداد ماه 1396 تا شهریور ماه 1397 انجام شد. نمونه ­برداری با تورهای دستی انجام شد. در مجموع 392 نمونه از ماهی  C. watsoni انتخاب و پس از کالبد شکافی نوع رژیم غذایی، درصد فراوانی اقلام غذایی و ترجیح غذایی (FP) این گونه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که این ماهی گیاه­ خوار می ­باشد، به ­طوری ­که میزان تغذیه گیاهی آن ­ها 98/8 درصد بود. نتایج حاصل از درصد فراوانی اقلام غذایی مشخص گردید عمده گروه­  های غذایی تشکیل شده درماهی C. watsoni به ­ترتیب دیاتومه ­ها (Bacillariophyta) با 92/67 درصد، جلبک ­های سبزآبی (Cyanophyta) با 5/34 درصد، جلبک زرد طلایی (Chrysophyta) با 0/28 درصد، جلبک سبز (Chlorphyta) با 0/29 درصد و در میان گروه ­های جانوری سخت ­پوستان (Crustacea) با 0/04 درصد، نرم ­تنان (Mollusca) با 0/04 درصد و فرامینیفرا (Foraminofera) با 0/01 درصد را به ­خود اختصاص داده بودند. هم ­چنین گروه مواد غذایی ناشناخته نیز  1 درصد را شامل می ­شدند. نتایج حاصل از شاخص ترجیح غذایی نشان داد که دیاتومه ­ها به ­عنوان غذای اصلی و اقلام غذایی شامل جلبک­ های سبزآبی، جلبک سبز، جلبک زرد طلایی، سخت­ پوستان، نرم­ تنان و فرامینیفرا به­ عنوان غذای تصادفی در رژیم غذایی این ماهی بودند. UR - http://www.aejournal.ir/article_127497.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_127497_be0b48860d881e0a1599a4ad9a16bdc5.pdf ER -