TY - JOUR ID - 131591 TI - اثرات به کارگیری بتایین و مولتی آنزیم آپسوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد و بیان ژن هورمون رشد (GH-IGF) در فیل ماهی (Huso huso) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - همایونی, محمد AU - صفری, رقیه AU - ایمانپور, محمدرضا AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 12 IS - 4 SP - 417 EP - 424 KW - مولتی آنزیم آپسوزایم KW - جاذب بتائین KW - رشد KW - ژن رشد DO - 10.22034/aej.2020.131591 N2 - در این آزمایش اثر مولتی آنزیم و بتایین به صورت مجزا و ترکیبی بر شاخص های عملکرد رشد (افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن هورمون (GH) در فیل ماهی (Huso huso) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 180 قطعه ماهی خاویاری با میانگین وزنی 0/5±19/5 گرم به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0، 1 و 1/5 درصد بتائین به صورت ترکیبی با سطوح 0، 250 و 500 میلی گرم آپسوزایم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد بررسی و جهت مطالعه ژنتیکی، RNA از بافت مغز و کبد استخراج، سنتز cDNA با استفاده از کیت Suprime Script انجام و سنجش بیان ژن مرتبط با رشد (GH-IGF) با استفاده از Real TimePCR انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان بتایین اختلاف معنی داری در شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) و بیان ژن رشد در تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (0/05
p ) در میزان شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و بیان ژن رشد مشاهده شد و هم چنین ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری بهبود یافت. شاخص بهترین عملکرد رشد (افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن رشد در تیمارهای ترکیبی (500 میلی گرم آپسوزایم و 1 و 1/5% بتایین) بود (0/05>p ). UR - http://www.aejournal.ir/article_131591.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_131591_2009f5f005ed4389e0cd3c61364b6970.pdf ER -