TY - JOUR ID - 140292 TI - بررسی میزان شیوع مولکولی توکسوپلاسما گوندی در نمونه های شیر دامی جمع آوری شده از استان البرز به روش PCR JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - مفتاحی, محمدرضا AU - مشاک, زهره AU - کفایت, مرضیه AD - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران AD - مرکز تحقیقات مراقبت های بالینی و ارتقا سلامت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران AD - گروه انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 13 IS - 3 SP - 41 EP - 48 KW - توکسوپلاسما گوندی KW - شیر خام KW - شیوع مولکولی KW - استان البرز DO - 10.22034/AEJ.2021.297509.2593 N2 - مصرف مواد غذایی خوب حرارت داده نشده با منشا دامی یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به بیماری توکسوپلاسموزیس است. پژوهش کنونی به منظور ارزیابی میزان شیوع توکسوپلاسما گوندی در نمونه های شیر خام جمع آوری شده از استان البرز انجام شد. 350 نمونه شیر خام گاو، گوسفند و بز جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. استخراج DNA  از نمونه ها انجام و ردیابی ژن B1 توکسوپلاسما گوندی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز مورد استفاده قرار گرفت. 30 نمونه از کل 350 نمونه شیر خام ارزیابی شده، حاوی ژن B1 توکسوپلاسما گوندی بودند (8/57 درصد). شیوع مولکولی توکسوپلاسما گوندی در نمونه های شیر خام گاو، گوسفند و بز به ترتیب( 5/33 ، 12/00 و 10) درصد بود. شیر خام و پاستوریزه نشده گوسفند به عنوان بیش ترین منبع خطر برای انتقال توکسوپلاسما گوندی در نظر گرفته می شود.  جوشش کامل شیر خام و استفاده از شیر پاستوریزه برای کاهش خطر ابتلا به توکسوپلاسما گوندی توصیه می شود. UR - http://www.aejournal.ir/article_140292.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_140292_cad810d28f5d6cefa029d477faaf614c.pdf ER -