TY - JOUR ID - 14752 TI - استفاده از کنجاله های تخم پنبه حاوی مقادیر مختلف گوسیپول در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhyncus mykiss) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - قدیری ابیانه, محمد AU - یوسفی‏ سیاه کلرودی, سیامک AU - ایزدیان, منا AU - دادگر, شهرام AD - سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهادکشاورزی، تهران، صندوق پستی: 1113-19395 AD - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا AD - گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی:669 AD - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صندوق پستی: 6116- 14155 Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 7 IS - 4 SP - 187 EP - 192 KW - کنجاله پنبه KW - گوسیپول KW - تغذیه KW - قزل آلای رنگین کمان DO - N2 - کشت پنبه در بسیاری از نقاط کشور به ‌ویژه در استان خراسان متداول می ‌باشد. این بررسی به ‌منظور استفاده از کنجاله تخم پنبه در تغذیه ماهی قزل‌ آلای رنگین ‌کمان ( Oncorhynchus mykiss) انجام گردید. در این تحقیق، استفاده از کنجاله تخم پنبه معمولی، کنجاله تخم پنبه دارای گوسیپول پایین و کنجاله تخم پنبه بدون گوسیپول در رشد ماهی قزل ‌آلای رنگین‌ کمان در مرحله GFT2 انجام شد. وزن ماهی‌ ها در شروع آزمایش برابر با 140 گرم بود. تعداد 240 عدد ماهی ‌های قزل ‌آلای رنگین‌ کمان (هر تیمار20 عدد ماهی قزل‌ آلا) در12 استخر پرورشی با ابعاد 2/240 متر × 1/10متر و عمق 0/75 متر نگه ‌داری شدند، آب مورد نیاز جهت پرورش از طریق چشمه داخل ایستگاه تحقیقاتی خجیر با میانگین دمای 14 درجه سانتی‌ گراد تأمین شد. سه جیره غذایی شامل کنجاله تخم پنبه معمولی، کنجاله تخم پنبه دارای گوسیپول پایین و کنجاله تخم پنبه بدون گوسیپول و یک جیره فاقد کنجاله تخم پنبه به ‌عنوان جیره شاهد در یک دوره پرورشی شش هفته ‌ای به‌ صورت خوراک تر استفاده گردید. از نظر آماری بین جیره‌ های حاوی کنجاله تخم پنبه معمولی با سایر جیره‌ ها بر روی افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت‌ های معنی‌ داری وجود داشت  (5%=α). در مقایسه بین تیمارهای مختلف، جیره‌ های حاوی کنجاله تخم پنبه معمولی، از نظر آماری اختلاف معنی ‌داری در وزن، میزان کارایی غذایی و ضریب تبدیل غذایی نسبت با سایر جیره‌ های غذایی نشان دادند و دارای وضعیت بدتری بودند. UR - http://www.aejournal.ir/article_14752.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_14752_5b42b4624871370ea900438c1c43342d.pdf ER -