TY - JOUR ID - 163662 TI - تأثیر سطوح مختلف آرد کرم خاکی (Eisenia fetida) بر برخی از پارامترهای رشد و رنگ‌پذیری بچه ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - نظری, کاوس AU - حسینی شکرابی, سید پژمان AU - خدمه صدیق کازرانی, مهدی AD - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران AD - گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 13 IS - 4 SP - 151 EP - 158 KW - ماهی زینتی KW - کرم خاکی KW - کاروتنوئید KW - رنگ سنجی KW - رشد KW - کارایی خوراک DO - 10.22034/AEJ.2020.259812.2418 N2 - هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر جایگزینی جیره تجاری با سطوح مختلف آرد کرم خاکی (0(شاهد)، 5، 10 و 15 درصد) در بچه ­ماهیان اسکار بر پارامترهای رشد و رنگ‌پذیری ماهی مذکور بود. برای این منظور آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی هر کدام با 3 تکرار طراحی شد. برای این منظور تعداد 120 قطعه بچه­ ماهی اسکار با میانگین وزنی 0/35±4/32 گرم در 12 آکواریوم ذخیره‌سازی شدند. تراکم بچه­ ماهیان در هر آکواریوم 10 عدد بود. بعد از 8 هفته از هر تیمار سه عدد بچه­ ماهی برای اندازه ­گیری خصوصیات مورد مطالعه به‌طور تصادفی انتخاب شد. نتایج نشان داد که افزودن 5 درصد آرد کرم خاکی باعث افزایش معنی‌دار وزن نهایی (0/49±18/31 گرم)، نرخ رشد ویژه (0/11±2/51 درصد در روز)، درصد بازماندگی (100/00±0 درصد) و بهترین ضریب تبدیل غذا (0/14±1/74) شد (0/05>p). میزان کاروتنوئید در تمامی تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد به شکل معنی‌داری بالاتر بود (0/05>p). مؤلفه‌های a* و b* در تیمارهای جایگزین شده با 5 و 10 درصد پودر کرم خاکی به شکل معنی‌داری بالاتر از گروه شاهد (0/05>p) و مؤلفه L* در سطوح مذکور (5 و 10 درصد) به شکل معنی‌داری پایین‌تر از گروه شاهد اندازه‌گیری شدند (0/05>p). مجموع نتایج این تحقیق نشان داد جایگزینی آرد کرم خاکی در سطح 5 درصد در جیره تجاری تأثیرات مثبتی بر پارامترهای رشد و فاکتورهای تعیین‌کننده کیفیت رنگ پوست بچه­ ماهیان اسکار داشت. UR - http://www.aejournal.ir/article_163662.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_163662_9f5c8774ba87f460a14a6a457d5ad87a.pdf ER -