TY - JOUR ID - 57755 TI - بررسی تاثیرات ناشی از اسانس گیاه مورد (Myrtus Communis L) بر عملکرد رشد، پارامترهای خون شناسی و بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - رخشان, محسن AU - چله مال, مژده AD - گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 9 IS - 3 SP - 195 EP - 202 KW - قزل آلای رنگین کمان KW - اسانس KW - گیاه مورد (Myrtus communis L) KW - پارامترهای خون شناسی DO - N2 -  در این تحقیق اثرات اسانس گیاه مورد (Myrtus Communis L.) بر عملکرد رشد و ایمنی بچه­ ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل اسانس گیاه مورد است که پس از حل کردن در روغن گیاهی با غلظت 1درصد به پلت­ های غذایی هر کدام در سه سطح 300، 500 و 700 میلی­ گرم در کیلوگرم اضافه شد و هم­ چنین در تیمار شاهد نیز ماهیان با جیره فاقد اسانس تغذیه شدند. دوره آزمایش 60 روزه و پارامترهای رشد ماهیان شامل شاخص وزن به­ دست آمده، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و شاخص وضعیت در روزهای (ابتدای دوره، وسط دوره، پایان دوره) اندازه­ گیری شد. در انتهای دوره آزمایش نیز خونگیری از ساقه دمی انجام شد و پارامترهای خون شناسی شامل: شمارش کلی گلبول­ های قرمز، سفید، هموگلوبین، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، غلظت هموگلوبین گلبولی، میانگین هموگلوبین سلول، مقدار پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، گلوکز، کلسترول، تری ­گلیسیرید سنجش شدند. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس گیاه مورد مورد آزمایش در سه سطح اثر معنی­ داری بر پارامترهای رشد بچه­ ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان نداشت (0/05p). به­ طورکلی می­ توان نتیجه گرفت که اسانس گیاه مورد قادر به بهبود عملکرد ایمنی ماهی قزل­ آلا در شرایط استخر پرورش ماهی می­ باشد و در سطح 300 میلی­ گرم در کیلوگرم بهترین نتیجه گرفته شد. UR - http://www.aejournal.ir/article_57755.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_57755_15023749ed91b98a7a50ec382bc6d04b.pdf ER -