TY - JOUR ID - 60164 TI - اثرات رژیم غذایی حاوی اسیدآلی و سرکه سیب بر یک پارچگی هپاتوپانکراس و فلور باکتریایی روده در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - پورمظفر, سجاد AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - احمدنیای مطلق, حمیدرضا AU - گودرزی, رضا AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 487-49175 AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 9 IS - 3 SP - 337 EP - 346 KW - سرکه سیب KW - میگوی وانامی KW - فلور باکتریایی KW - هپاتوپانکراس KW - تعداد هموسیت کل DO - N2 - هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیره غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید بر بافت‌شناسی هپاتوپانکراس، شمارش تعداد هموسیت­­ و فلور باکتریایی روده میگوی وانامی می‌باشد. در این مطالعه تعداد 225 قطعه میگو وانامی با وزن 04 /0 ±10/2 گرم با رژیم غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید به­ مدت 60 روز تغذیه شدند. تیمارها شامل، سه جیره‌ آزمایشی حاوی سطوح صفر، 1%  سرکه سیب و 0/5% پروپیونیک اسید بود. در پایان دوره به ­صورت تصادفی از میگوها نمونه‌برداری شد. نتایج نشان داد که تعداد کل هموسیت در میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی مکمل افزایش معنی‌داری داشت (0/05>p). تعداد سلول‌های کیسه‌ای تفاوت معنی‌داری در میان تیمارها مشاهده نشد (0/05>p)، درحالی ­که تعداد سلول‌های جذبی- ذخیره‌ای در تیمارهای حاوی سرکه سیب  و پروپیونیک اسید کاهش معنی‌داری داشت و بیش ­ترین کاهش هم در تیمار سرکه سیب به مشاهده شد (0/05>p). از طرفی، نتایج نشان داد که قطر توبول­ های هپاتوپانکراس در تیمار پروپیونیک اسید کاهشداشت. هم­ چنین، کل باکتری‌های قابل کشت در روده میگوهای تغذیه شده با سرکه سیب و پروپیونیک اسید کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه شاهد داشت (0/05>p). این یافته‌ها نشان داد که سرکه می‌تواند به ­عنوان جایگزینی مناسب برای اسیدهای آلی معرفی شود و هم ­چنین پتانسیل بزرگی برای استفاده از این ماده در جیره غذایی میگوی وانامی وجود دارد.   UR - http://www.aejournal.ir/article_60164.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_60164_1f19936139fbd03fa720ca312f767fd1.pdf ER -