TY - JOUR ID - 67513 TI - تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب میگوی وانامی Litopenaeus vannamei JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - پاک روان, سمیه AU - اکبرزاده, آرش AU - سجادی, میر مسعود AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - نوری, فرزانه AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران AD - گروه شیلات، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران AD - گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران AD - پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 10 IS - 1 SP - 289 EP - 296 KW - ریزجلبک KW - میگو KW - عملکرد رشد KW - پروفیل اسیدچرب DO - N2 - این مطالعه به­ منظور ارزیابی و مقایسه تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک­ های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب در میگوی وانامی Litopenaeus vannamei صورت گرفت. میگوها با میانگین وزن 0/2± 2/6گرم در 9 تیمار آزمایشی شامل یک تیمار شاهد (تغذیه با جیره بدون پودر جلبک) و هشت تیمار آزمایشی (تغذیه با جیره حاوی سطوح 25، 50، 75 و 100 درصد از پودر اسپیرولینا یا کلرلای جایگزین شده با آرد ماهی) قرار گرفتند. پس از هشت هفته تغذیه، وزن پایانی و افزایش وزن در تیمار 25 درصد کلرلا بالاترین مقدار را داشت (0/05>P)، اما نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها اختلاف معنی­ داری را نشان نداد (0/05P)، ولی اختلاف معنی­ داری در میزان رطوبت، چربی و خاکستر لاشه میگوها مشاهده نشد (0/05P). به ­طورکلی نتایج این تحقیق نشان می­ دهد که ریزجلبک­ های اسپیرولینا و کلرلا هر دو می ­توانند در جیره میگوی وانامی بدون داشتن اثرات منفی در عملکرد این میگو مورد استفاده قرار بگیرند اما به ­نظر می ­رسد تیمار 25 درصد کلرلا نتایج موفق ­تری به­ همراه دارد. UR - http://www.aejournal.ir/article_67513.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_67513_188521051b6b2752d2e813e67d419f54.pdf ER -