TY - JOUR ID - 67513 TI - تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب میگوی وانامی Litopenaeus vannamei JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - پاک روان, سمیه AU - اکبرزاده, آرش AU - سجادی, میر مسعود AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - نوری, فرزانه AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران AD - گروه شیلات، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران AD - گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران AD - پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 10 IS - 1 SP - 289 EP - 296 KW - ریزجلبک KW - میگو KW - عملکرد رشد KW - پروفیل اسیدچرب DO - N2 - این مطالعه به منظور ارزیابی و مقایسه تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب در میگوی وانامی Litopenaeus vannamei صورت گرفت. میگوها با میانگین وزن 0/2± 2/6گرم در 9 تیمار آزمایشی شامل یک تیمار شاهد (تغذیه با جیره بدون پودر جلبک) و هشت تیمار آزمایشی (تغذیه با جیره حاوی سطوح 25، 50، 75 و 100 درصد از پودر اسپیرولینا یا کلرلای جایگزین شده با آرد ماهی) قرار گرفتند. پس از هشت هفته تغذیه، وزن پایانی و افزایش وزن در تیمار 25 درصد کلرلا بالاترین مقدار را داشت (0/05>P)، اما نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان نداد (0/05
P)، ولی اختلاف معنی داری در میزان رطوبت، چربی و خاکستر لاشه میگوها مشاهده نشد (0/05
P). به طورکلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که ریزجلبک های اسپیرولینا و کلرلا هر دو می توانند در جیره میگوی وانامی بدون داشتن اثرات منفی در عملکرد این میگو مورد استفاده قرار بگیرند اما به نظر می رسد تیمار 25 درصد کلرلا نتایج موفق تری به همراه دارد. UR - http://www.aejournal.ir/article_67513.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_67513_188521051b6b2752d2e813e67d419f54.pdf ER -