TY - JOUR ID - 88386 TI - عادات غذایی میگو خنجری Edwards, 1837) Parapenaeopsis stylifera) در آب‌های ساحلی استان هرمزگان JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - غفوریان, میترا AU - صفائی, محسن AU - سراجی, فرشته AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران، صندوق پستی: 3995 AD - سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس، صندوق پستی: 1597- 79145 Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 10 IS - 4 SP - 461 EP - 466 KW - میگو خنجری KW - ترکیب غذایی KW - شاخص‌های تغذیه‌ای KW - خلیج فارس DO - N2 - این مطالعه با هدف بررسی رفتار تغذیه‌ای میگو خنجریParapenaeopsis stylifera  در آب‌های ساحلی هرمزگان (مناطق بین بندرعباس، هرمز و قشم) انجام شد. نمونه‌برداری به ­مدت 12 ماه از تیر ماه 1395 تا خرداد ماه 1396 و با تور ترال کف ویژه میگو انجام شد. محتویات 363 میگو با دامنه طول کاراپاس 12 تا 33 میلی ­متر مورد بررسی قرار گرفت. موادغذایی شناسایی شده در روده میگو شامل سخت‌پوست (84%)، الیاف‌گیاهی (7%)، دیاتومه (6%)، فورمینیفورا (روزنه ­داران)(1%)،کرم‌نماتد (0/57%) و مژه‌داران (0/28%) و شکم ­پا (0/28%) بود. میزان شاخصcvدر هر دوجنس متفاوت و به ­طور معنی­ داری در جنس نر بیش ­تر از ماده بود، درحالی­ که این شاخص در کلاس ­های طولی مختلف اختلاف معنی ­داری نداشت.هم ­چنین نتایج این تحقیق نشان داد که در بین غذاهای ترجیحی میگو خنجری بیش ­ترین فراوانی حضور مربوط به گروه غذایی سخت‌پوستان بود درحالی­ که میزان شاخصFp  در کلاس‌های طولی مختلف اختلاف معنی ­داری نداشتند. نتایج نشان داد سخت‌پوستان بیش ترین فراوانی حضور را در محتویات روده میگوها درهمه مراحل رسیدگی تخمدان را به ­خود اختصاص داده بودند. UR - http://www.aejournal.ir/article_88386.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_88386_518303d92c45d56f5f22106beb4e072f.pdf ER -