TY - JOUR ID - 92004 TI - اثرات مولتی آنزیم کمبو در جیره غذایی بر شاخص های رشد، بازماندگی و عملکرد تولیدمثلی ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - عادلیان, مهرداد AU - ایمانپور, محمدرضا AU - جعفری, ولی اله AD - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 11 IS - 1 SP - 273 EP - 282 KW - شاخص های رشد KW - عملکرد تولیدمثلی KW - مولتی آنزیم کمبو KW - ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) DO - N2 - ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) به ­طور وسیعی به ­عنوان معروف‌ترین ماهی در سرتاسر جهان گسترش یافته است و یک مدل زیستی مناسب به ­شمار می‌رود. آنزیم‌ها می‌توانند اثرات عوامل ضدتغذیه‌ای را از بین ببرند و سبب بهبود عملکرد رشد ماهی شوند. جیره غذایی به خاطر اثری که روی کیفیت تخم دارد مورد توجه زیادی قرارگرفته است، یافته‌های جدید نشان می‌دهد که افزودن مولتی‌آنزیم‌ها به جیره غذایی می‌تواند بر شاخص‌های گنادی تأثیرگذار باشد. هدف از این پژوهش به ­کارگیری مولتی­ آنزیم کمبو در جیره غذایی ماهی قرمز و بررسی اثربخشی آن بر شاخص ­های رشد، بازماندگی و عملکرد تولیدمثلی است. برای انجام این آزمایش از جیره تجاری (انرژی 4EF3001، تایلند) استفاده شد و مولتی ­آنزیم کمبو® (شرکت زوبین ­زرین، ایران) در 5 تیمار 0، 250، 500، 750 و 1000 میلی ­گرم بر کیلوگرم غذا، به جیره غذایی اضافه شد. این مولتی ­آنزیم به طورکلی در مقادیر 750 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره غذایی بهترین فاکتور رشد را ایجاد کرد که با گروه شاهد تفاوت معنی­ دار داشت (0/05>P) اما در درصد بازماندگی تفاوت معنی­ داری بین گروه­ های آزمایش ایجاد نکرد (0/05P) اما در هیچ­ یک از گروه­ های آزمایش در قابلیت تفریخ، بازماندگی لاروی و درصد تحرک اسپرم تفاوت معنی­ دار ایجاد نگردید (0/05