TY - JOUR ID - 9617 TI - بررسی امکان جایگزینی هیدرولیز پوست گاو به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی زینتی فلاورهورن (Flower horn) JO - فصلنامه محیط زیست جانوری JA - AEJ LA - fa SN - 2717-1388 AU - وثوقی, عبدالرحیم AU - دادگر, شهرام AU - ویسی, امیر AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، صندوق پستی: 181- 19735 AD - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، صندوق‌پستی: 6116- 14155 Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 7 IS - 1 SP - 15 EP - 21 KW - پودر ماهی KW - هیدرولیز پوست گاو KW - ماهی فلاورهورن (Flower horn) DO - N2 - پژوهش حاضر به‌ منظور بررسی امکان جایگزینی هیدرولیز پوست گاو به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی زینتی فلاورهورن  (Flower horn) صورت گرفت. شاخص ‌های رشد، تغذیه و درصد بازماندگی 216 عدد ماهی با میانگین وزنی و طولی به‌ ترتیب 0/2±95/0 گرم و 0/2±3/7 سانتی‌ متر با استفاده از 6 نوع جیره آزمایشی ایزوکالریک با درصدهای مختلف شامل (صفر، 20، 40، 60، 80 و 100) پروتئین هیدرولیز پوست گاو در قالب 6 تیمار، هر کدام با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. در طول دوره 100 روزه، ماهیان هر 20 روز یک‌بار زیست‌ سنجی شدند. در پایان دوره، ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 40 درصد هیدرولیز پوست گاو با میانگین وزن نهایی 3/87 گرم و میانگین افزایش وزن 2/92 گرم، میانگین ضریب تبدیل غذایی (0/31 ±2/06) و میانگین درصد افزایش وزن (76/49 ±290/47) دارای بیش ‌ترین نرخ رشد و جیره حاوی 100 درصد هیدرولیز پوست گاو با میانگین وزن نهایی 2/50 گرم، میانگین افزایش وزن 1/66 گرم، میانگین ضریب تبدیل غذایی (0/48±3/04) و میانگین درصد افزایش وزن (74/37±198 ) کم‌ترین میزان رشد را از خود نشان دادند( P<0/05). بنابراین سطح بهینه برای جایگزینی هیدرولیز پوست گاو به ‌جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی زینتی فلاورهورن (Flower horn) با توجه به اقتصادی‌ تر بودن هزینه ‌های تولید و استفاده از آن، سطح 40 درصد توصیه می‌ گردد. UR - http://www.aejournal.ir/article_9617.html L1 - http://www.aejournal.ir/article_9617_16f20af4329424df0aab34d52f044ea3.pdf ER -