ایمانی، س.؛ طالبی، خ.؛ شجاعی، م. و کمالی، ک.، 1385. اندازه گیری باقی مانده 8 سم آفت کش بر روی گوجه فرنگی و خیار سبز گلخانه ای. هفدهمین کنگره حفاظت از گیاهان ایران، تهران.
رادنیا، ح.، 1379. مدیریت تلفیقی آفات و ایمنی مواد شیمیایی "آن سوی بهار خاموش" جلد 1. کرج: سازمان تحقیقات. آموزش و ترویج کشاورزی. معاونت آموزش و تجهیز نیروی انسانی. نشر آموزش کشاورزی.
شریفی، آل آقا، ا.، 1378. اهمیت تعیین باقی مانده سموم دفع آفات کشاورزی در محیط زیست و محصولات غذایی. دومین همایش ملی بهداشت محیط، دولتی. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران. جلد 1، صفحات 1 تا 9.
طالبی جهرمی، خ.، 1391. سم شناسی آفت کش ها. انتشارات دانشگاه تهران.
کاظمی، م.ح.، 1374. کنترل میکروبی آفات و بیماری های گیاهی. دانشگاه تربیت معلم تبریز.
Akan, J.C.; Mohammed, Z.; Jafiya, L. and Ogugbuaja, V.O., 2013. Organochlorine Pesticide Residues in Fish Samples from Alau Dam, Borno State, North Eastern Nigeria. J Environ Anal Toxicol. Vol. 3, No. 3, pp: 1.
An, E.M. and Shin, H.S., 2011. Analytical methods for the determination of pesticide residues using gaschromatograghy with nitrogen-phosphorus detector. Food Sci Biotechnol. Vol. 20, No. 2, pp: 395-401.
AOAC. 2005. Method 985.22 For Nonfatty Foods. Pesticide Analytical Manual (PAM). J. AOAC International. Vol. 1, No. 302, pp: 10.
Dikshit, A.K. and Pachauri, D.C., 2000. Persistence and bio-efficacy of β-cyfluthrin and imidacloprid on tomato fruits. Plant Protection Bulletin. Vol. 52, No. 3-4, pp: 1-3.
Guil-Guerrero, J.L. and Rebolloso-Fuentes, M.M., 2009. Nutrient composition and antioxidant activity of eight tomato (Lycopersicon esculentum) varieties. Journal of Food Compostition and Analysis. Vol. 22, No. 2, pp: 123-129.
Hegazi, M.EA.; Afify, A.M.R.; Hamama, AA. and El-Refahey, T.F.A., 2006. Persistence and behavior of certain insecticide residues on tomatofruits in relation to processing and biochemicalconstituents of fruits. Egyptian Journal ofAgricultural Research. Vol. 84, pp: 853-866.
Kim, N.H.; Lee, J.S.; Park, K.A.; Kim, Y.H.; Lee, S.R. and Lee, J.M., 2016. Determination of matrix effects occurred during the analysis of organochlorine pesticides in agricultural products using GC-ECD. Food Science and Biotechnology. Vol. 25, No. 1, pp: 33-40.
Kwon, H.; Kim, T.K.; Hong, S.M.; Se, E.K.; Cho, N.J. and Kyung, K.S., 2015. Effect of household processing on pesticide residues in field-sprayed tomatoes. Food Sci Biotechnol. Vol. 24, No. 1, pp: 1-6.
Marek, B. and Jolanta, S., 2015. Multiresidue Methods for Determination of CurrentlyUsed Pesticides in Fruits and Vegetables UsingQuEChERS Technique. International Journal of Environmental Science and Development. Vol. 6, No. 1, pp: 1.
Scholz, K. and Reinhard, F., 1999. Photolysis of imidacloprid (NTN33893) on the leaf surface of tomato plants. Pesticide Science. Vol. 55, No. 6, pp: 652-654.
Slovic, P., 2010. Perceptions of Pesticides as Risks to Human Health. Chapter 63, Krieger, R., In Hayes' Handbook of Pesticide Toxicology (Third Edition). NewYork: Academic Press. pp: 1381-1391.