اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) برشاخص رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : زیست شناسی (جانوری)

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

نحقیق حاضر به­ منظور بررسی اثرجلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) برشاخص ­های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام گرفت. بر این اساس تعداد 250 قطعه بچه ­ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 20 گرم در چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار  شامل: غذای بدون جلبک (تیمار شاهد)، غذای دارای جلبک به­ میزان 0/5 درصد (تیمار 1)، غذای دارای جلبک به ­میزان 1 درصد (تیمار 2) و غذای دارای جلبک به­ میزان  2 درصد (تیمار 3) توزیع و به­ مدت 42 روز تغذیه شدند. زیست­ سنجی ماهیان به­ منظور بررسی شاخص ­های رشد در ابتدا، میانه و آخر دوره آزمایش انجام گردید. نتایج تجزیه و تحلیل داده­ های در انتهای دوره نشان داد بیش ­ترین میزان درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه در تیمار 2 و کم­ ترین آن در گروه شاهد مشاهده شد ولی بین تیمارها اختلاف معنی­ داری وجود نداشت (0/05<P). هم ­چنین بیش ­ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه شاهد و کم ­ترین آن در تیمار 2 ولی بین تیمارها اختلاف معنی ­دار وجود نداشت (0/05<P). با توجه به نتایج به ­نظر می ­رسد استفاده از جلبک پادینا با غلظت­ های استفاده شده در این پژوهش باعث بهبود شاخص­ رشد گردید هر چند که این بهبودی درحد اختلاف معنی­ داری نبوده است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of algae Padina astraulis Hauck extract on growth indices of common carp (Cyprinus carpio)

نویسندگان [English]

  • Anita Golpoor
  • Seyyed Abbas Hoseini
  • Seyeyd Aliakbar Hedayati
  • Ali Jafar Nodeh
  • Mahtab Khalaji
Fisheries Department, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]

The present study was carried out to investigate the effect of Padina astraulis on some growth indices of common carp (Cyprinus carpio). Accordingly, 250 fry carp of common carp with average weight of 20 g were distributed in four treatments including: commercial diet (control), algae with 0.5 % (diet 1), algae with 1 % (treatment 2) and algae with 2% (treatment 3) for 42 days. Fish biometric data were used to study the growth indices at the beginning, the middle and the end of the experiment. Results of data analysis at the end of the period showed that the highest percentage of weight gain and specific growth rate were in type 2 however the lowest one was at control group, but there was no significant difference between treatments (P> 0.05). Also, the highest feed conversion ratio was observed in the control group and the lowest was in treatment 2 but there was no significant difference between treatments (P> 0.05). According to the results, it seems that the use of padina algae with concentrations used in this study could improve the growth indices of common carp, although this improvement was had not significantly different.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Growth indices
  • Common carp
  • Algae
  • Nutritional supplement
  1. اکبری، پ. و شهرکی، ن.، 1395. اثر عصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) بر روی رشد، تغذیه، مشخصات اسیدهای چرب و ترکیب­ شیمیایی لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus,1758). مجله علمی شیلات ایران. جلد 25، شماره 2، صفحات 161 تا 170.
  2. بیرانوند، م.؛ قائنی، م. و ولایت ­زاده، م.، 1394. تأثیر مکمل جلبک اسپیرولینا (.Spirulina sp) بر رشد و تغذیه ماهی زبرا دانیو (Danio rerio Hamilton, 1822). یافته‌ های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم). جلد 2، شماره3، صفحات 207 تا 215.
  3. شیخ ­ویسی، ر.؛ هدایتی، ع.؛ باقری، ط. و جافر نوده، ع.، 1396. بررسی شاخص ‌های خون‌ شناسی ماهی کپور معمولی در مواجهه با نانوذرات آهن و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس. فصلنامه محیط زیست جانوری جلد 9، شماره 4، صفحات 215 تا 222.
  4. طهماسبی، د.، 1393. بررسی تغذیه با جیره­ حاوی ویتامین E (آلفا توکوفرول استات) و نانو ذرات سلنیوم بر شاخص‌های رشد، بقا، ترکیب لاشه، و میزان آنزیم گلوتاتیون پروکسیداز و مالون دی آلدهید کل بدن در ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). پایان ­نامه کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. 56 صفحه.
  5. Ashouri, S.; Keyvanshokooh, S.; Salati, A. P.; Johari, S. A. and Pasha-Zanoosi, H., 2015. Effects of different levels of dietary selenium nanoparticles on growth performance, muscle composition, blood biochemical profiles and antioxidant status of common carp (Cyprinus carpio). Aquaculture. Vol. 446, pp: 25-29.
  6. Bagenal, T., 1978. Methods for assessment of fish production in fresh waters. Blackwell Science Inc. 384 P.
  7. Balcazar, J.L.; de Blas, I.; Ruiz-Zarzuela, I.; Cunningham, D.; Vendrell, D. and Mu´zquiz, J.L., 2006. The role of probiotics in aquaculture. Vet. Microbiol. Vol. 114, pp: 173-186.
  8. Balcazar, J.L.; de Blas, I.; Ruiz-Zarzuela, I.; Vendrell, D.; Girones, O. and Muzquiz, J.L., 2007. Enhancementof the immuneresponse and protection induced by probiotic lactic acid bacteria against furunculosis in rainbowtrout (Oncorhynchus mykiss). FEMS Immunol. Med. Microbiol. Vol. 51, pp: 185-193.
  9. Berreto, M.S.R.; Menten, J.F.M.; Racanicii, A.M.C.; Pereira, P.W.Z. and Rizzo, P.V., 2008. Plant extracts used as growth promoters in broilers. Brazilian Journal Poultry Science. Vol. 10, pp: 109-115.
  10. Choi, Y.H.; Kim, K.W.; Han, H.S.; Nam, T.J. and Lee, B.J., 2014.  Dietary Hizikia fusiformis glycoprotein-induced IGF-I and IGFBP-3 associated to somatic growth, polyunsaturated fatty acid metabolism, and immunity in juvenile olive flounder Paralichthys olivaceus. Comparative Biochemistry and Physiology. Vol. 167, pp: 1-6.
  11. Fleurence, J.; Moranais, M.; Dumay, J.; Decottingnies, P.; Turpin, V.; Munier, M.; GarciaBueno N. and Jaouen, P., 2012. What are the prospects for using seaweed in human nutrition and for marine animals raised through aquaculture? Trends Food Science and Technology. Vol. 27, pp: 57-61.
  12. Gómez-Ordóñez, E.; Jiménez-Escrig, A. and Rupérez, P., 2010. Dietary fibre and physicochemical properties of several edible seaweeds from the northwestern Spanish coast. Food Research International. Vol. 43, No. 9, pp: 2289-2294.
  13. Hertrampf, J.W., 2001. Alternative antibacterial performance promoters. Poultry International. Vol. 40, pp: 50-52.
  14. Kirjavainen, P.V.; El-Nezami, H.S.; Salminen, S.J.; Ahokas, J.T.  and Wright,F.A., 1999. The effect of orally administered viable probiotic and dairy lactobacilli on mouse lymphocyte proliferation. FEMS Immunology and Medical Microbiology. Vol. 26, pp: 131-135.
  15. Lavens, P. and Sorgelos, P., 1996. Manual on the production and use of live food for aquaculture. FAO, Fisheris technical paper. Vol. 361, pp: 283-295.
  16. Meshkini,S.; Tafy,A.A.;Tukmechi, A. andFarhang Pajuh, F., 2012. Effects of chitosan on hematological parameters and stress resistance in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Veterinary Research Forum. Vol. 3, No. 1, pp: 49-55.
  17. Metz, J.; Van den Burg, E.H.; Wendelaar Bonga, S.E. and Flik, G., 2003. Regulation of branchial Na+/K+- TPase in common carp (Cyprinus carpio) acclimated to different temperatures. The Journal of Experimental Biology. Vol. 206, pp: 2273-2280.
  18. Mustafa, M.G.; Wakamatsu, S.; Takeda, T.A.; Umino, T. and Nakagawa, H., 1995. Effects of algae meal as feed additive on growth, feed efficiency, and body composition in red sea bream. Fisheries Science. Vol. 61, pp: 25-28.
  19. NRC (National research council). 1993. nutrient requirement of fish. National Academy press, Washington, DC. 114 p.
  20. Peng, Y.; Xie, E., Zheng, K.; Fredimoses, M.; Yang, X.; Zhou, X.; Wang, Y.; Yang, B.; Lin, X.; Liu, J. and Liu, Y., 2013. Nutritional and chemical composition and antiviral activity of cultivated seaweed Sargassum naozhouense Tseng et Lu. Marine drugs. Vol. 11, No. 1, pp: 20-32.
  21. Rupérez, P., 2002. Mineral content of edible marine seaweeds. Food chemistry. Vol. 79, No. 1, pp: 23-26.
  22. Sethi, P., 2012. Biochemical composition of marine brown algae Padina tetrastromatica Hauck. International Journal of Current Pharmaceutical Research. Vol. 4, No. 1, pp: 117-118.
  23. Stadtlander, T.; Khalil, W.K.B.; Focken, U. and Becker, K., 2013.  Effects of low and medium levels of red alga nori (Porphyra yezoensis Ueda) in the diets on growth, feed utilization and metabolism in intensively fed Nile tilapia, Oreochromis niliticus (L.). Aquaculture Nutrition. Vol. 19, pp: 64-73.