تاثیر سطوح مختلف قلیائیت آب بر شاخص های رشد و تولیدمثل آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) در سیستم کشت بیوفلاک

نوع مقاله: تغذیه

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

2 پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

3 گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران

چکیده

 تاثیر سطوح مختلف قلیائیت آب بر شاخص ­های رشد و تولیدمثل آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) در سیستم کشت بیوفلاک (biofloc) بررسی شد. ابتدا سطوح مختلف قلیائیت آب (75، 150، 225 و 300 میلی­ گرم بر لیتر کربنات کلسیم) در محیط پرورشی مبتنی بر بیوفلاک تامین و سپس بهترین سطح قلیائیت (میزان مواد مغذی و حجم تولید بیوفلاک) روی میزان رشد و تولیدمثل آرتمیا در دو تیمار گروه شاهد (آرتمیای پرورش یافته با آب سبز حاوی Dunaliella salina) و گروه تغذیه شده با بیوفلاک مقایسه شد. حجم تولید بیوفلاک در قلیائیت 150 میلی ­گرم بر لیتر به ­طور معنی­ داری بیش ­تر از سایر تیمارها بود (0/05>p). میزان پروتئین توده بیوفلاکی در قلیائیت­ 150 میلی­ گرم بر لیتر بالاتر و به ­طور معنی ­داری بیش ­تر از 75 میلی­ گرم بر لیتر بود (0/05>p). میزان آمونیاک کل، نیتریت، نیترات، BOD و TSS در تیمار حاوی بیوفلاک مقادیر بالاتری را نسبت به تیمار جلبکی نشان داد. با افزایش میزان قلیائیت، پارامترهای سختی کل، نیتروژن کل، نیتریت و نیترات به طور معنی ­داری در تیمار بیوفلاکی افزایش یافتند (0/05>p). نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 و نسبت ایکوزاپنتانوییک به دیکوزاهگزانوییک اسید در تیمار جلبکی به ­طور معنی­ داری بالاتر از تیمار بیوفلاکی بود (0/05>p). بر این اساس، قلیائیت 150 میلی­ گرم بر لیتر به ­عنوان بهترین سطح قلیائیت جهت تولید بیوفلاک پیشنهاد گردید. مقایسه میزان رشد و شاخص ­های تولیدمثلی آرتمیا در انتهای دوره پرورش در آرتمیاهای تغذیه شده با گروه شاهد و بیوفلاک نشان داد که علی­ رغم عدم وجود اختلافات معنی­ دار، آرتمیاهای تغذیه شده با جلبک، از رشد و شاخص های تولیدمثلی نسبتاً بهتری از نظر تعداد کل موالید و دفعات تخم ­ریزی برخوردار بودند، (طول کل: 9/52، دفعات تخم ریزی: 4 و تعداد کل موالید 182/8 در تیمار جلبک در مقابل طول کل 9/42، دفعات تخم­ ریزی: 3/6 و تعداد کل موالید: 130/6 در تیمار بیوفلاک) درحالی ­که میزان بازماندگی، مدت زمان لازم برای رسیدگی جنسی و نسبت تولید سیست به ناپلیوس در گروه تغذیه شده با بیوفلاک بالاتر بود (بازماندگی 80/2، مدت زمان رسیدگی جنسی (روز): 18/8 و نسبت تولید سیست به ناپلی: 66/6 در تیمار بیوفلاک در مقابل بازماندگی: 78/4، مدت زمان رسیدگی جنسی (روز): 18/2 و نسبت تولید سیست به ناپلی در تیمار جلبک 56/4). براساس نتایج، تغذیه آرتمیا با غذای بیوفلاکی به ­جای جلبک در مقیاس­ کوچک ­تر برای رشد و تولید انبوه آرتمیا امکان ­پذیر می ­باشد.

کلیدواژه‌ها


  1. Abu Bakar, N.S.; Mohd Nasir, N.; Lananan, F.; Abdul Hamid, S.H.; Lam, S.S. and Jusoh, A., 2015. Optimization of C/N ratios for nutrient removal in aquaculture system culturing African catfish (Clarias gariepinus) utilizing bioflocs technology. International Biodeterioration and Biodegradation. Vol. 20, pp: 1-7.
  2. APHA. 1998. Standard Methods for the Examination of the Water and Wastewater, 22nd edn. American Public Health Association, Washington, DC. USA. 874 p.
  3. Avnimelech, Y. and Kochba, M., 2009. Evaluation of nitrogen uptake and excretion by tilapia in biofloc tanks using N-15 tracing. Aquaculture. Vol. 287, No. 1, pp: 163-168.
  4. Avnimelech, Y., 2014. Biofloc Technology- A Practical Guidebook. 3rd Edition. World Aquaculture Society. 258 p.
  5. Azim, M.E. and Little, D.C., 2008. The biofloc technology (BFT) in indoor tanks: Water quality, biofloc composition, and growth and welfare of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture. Vol. 283, pp: 29-35.
  6. Coutteau, P.; Brendonck, L.; Lavens, P. and Sorgeloos, P., 1992. The use of manipulated bakers yeast as an algal substitute for the laboratory culture of Anostraca. Hydrobiologia. Vol. 234, pp: 25-32.
  7. Crab, R.; Defoirdt, T.; Bossier, P. and Verstraete, W.,2012. Biofloc technology in aquaculture: beneficial effects and future challenges. Aquaculture.Vol. 417, pp: 351-356.
  8. Cutts, C.J.; Sawanboonchun, J.; Mazorra de Quero, C. and Bell, J.G., 2006. Diet induced differences in the essential fatty acid (EFA) compositions of larval Atlantic cod (Gadus morhua L.) with reference to possible effects of dietary EFAs on larval performance. ICES Journal of Marine Science. Vol. 6, pp: 302-310.
  9. Dhont, J. and Lavens, P., 1996. Tank production and use of on-grown Artemia. In Manual on the Production and Use of Live Food for Aquaculture. Edited by Lavens, P. and Sorgeloos, P., Vol. 361, FAO Fisheries Technical Paper. Rome, Italy. pp: 164-194.
  10. Dhont, J. and Van Stappen, G., 2003. Biology, tank production and nutritional value of Artemia franciscana. Artemia. In Live Feeds in Marine Aquaculture. Edited by Stottrup, J.G. and McEvoy, L.A., 1rd Ed. Blackwell Science Ltd. pp: 65-121.
  11. Emerenclano, M.; Gaxiola, G. and Cuzon, G., 2013. Biofloc technology (BFT): a review for aquaculture application and animal food industry. Disponível em: http://dx.doi.org/10.5772/53902.
  12. Furtado, P.S.; Poersch L.H. and Wasielesky, Jr.W., 2011. Effect of calcium hydroxide, carbonate and sodium bicarbonate on water quality and zootechnical performance of shrimp Litopenaeus vannamei reared in biofloc technology systems. Aquaculture. Vol. 32, pp: 130-135.
  13. Furtado, P.S.; Poersch L.H. and Wasielesky, Jr.W., 2015. The effect of different alkalinity levels on (Litopenaeus vannamei) reared with biofloc technology. Aquaculture International. Vol. 23, pp: 345-358.
  14. Hache, R. and Plante, S., 2011. The relationship between enrichment, fatty acid profiles and bacterial load in cultured rotifers (Brachionus plicatilis L-strain) and Artemia (Artemia salina strain franciscana). Aquaculture. Vol. 311, pp: 301-308.
  15. Hussain, A.; Mohammad, D.; Ali, E. and Sallam, W., 2015. Growth performance of the green tiger shrimp Penaeus semisulcatus raised in biofloc systems. Aquaculture and Marine Biology. Vol. 2, No. 5, pp: 10-20.
  16. Jiao, W.; Guan-nan, M.; Yuan-Gao, D. and Li-Ying, S., 2015. Effect of glucose and salinity on Artemia growth, biofloc formation, and microbial diversity in culture. Oceanologia et Limnologia Sinica. Vol. 2, pp: 30-38.
  17. Lavens, P. and Sorgeloos, P., 1996. Manual on the Production and Use of Live Food for Aquaculture. FAO Technical Paper. 305 p.
  18. Martínez-Córdova, L.R.; Martínez-Porchas, M.; Porchas Cornejo, M.A.; Gollas-Galván, T.;Scheuren-Acevedo, S.; Arvayo, M.A. and López-Torres, M.A., 2016. Bacterial diversity studied by next-generation sequencing in a mature phototrophic Navicula sp. based biofilm promoted into a shrimp culture system. Aquaculture Research. Vol. 12, pp: 28-41.
  19. Ronald, L.; Van Stappen, G.; Van Hoa, N. and Sorgeloos, P., 2014. Effect of carbon/nitrogen ratio manipulation in feed supplements on Artemia production and water quality in solar salt ponds in the Mekong Delta, Vietnam. Aquaculture Research. Vol. 45, pp: 1906-1912.
  20. Schveitzer, R.; Arantes, R.; Costodio, P.; Santo, C.; Arana, L.; Seiffert, W. and Andreatta, E.R., 2013. Effect of different biofloc levels on microbial activity, water quality and performance of Litopenaeus vannamei in a tank system operated with no water exchange. Aquaculture Engineering. Vol.56, pp: 59-70.
  21. Sorgeloos, P.; Lavens, P.; Léger, P.; Tackaert, W. and Versichele, D., 1986. Manual for the Culture and Use of Brine Shrimp Artemia in Aquaculture. Artemia Reference Center, State University of Ghent, Belgium. pp: 1-319.
  22. Stirling, H.P., 1985. Chemical and biological methods of water analysis for Aquaculturists. Stirling Press, Scotland. 320 p.
  23. Sui, L.Y.; Wang, J.; Nguyen, V.H.; Sorgeloos, P. and Bossier,P.,2013. Increased carbon & nitrogen supplementation in Artemia culture ponds results in higher cyst yields. Aquaculture International. Vol. 21, pp: 1343-1354.
  24. Teresita, D.N.; Maldonado-Montiel, J. and Leticia, G., 2005. Biomass production and nutritional value of Artemia spp. (Anostraca: Artemiidae) in Campeche. Revista de Biología Tropical. Vol. 53, pp: 447-454.
  25. Wei, Y.; Liao, S. and Wang, A., 2016. The effect of different carbon sources on the nutritional composition, microbial community and structure of bioflocs. Aquaculture. Vol. 1, pp: 88-93.
  26. Zmora, O.; Avital, E. and Gordin, H., 2002. Results of an attempt for mass production of Artemia in extensive ponds. Aquaculture. Vol. 213, pp: 395-400.