مقایسه آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با میگوهای تغذیه شده با غذای تجاری قبل و بعد از مواجه با ویروس لکه سفید در میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

2 پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

3 گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا  Gracilaria corticata در مقایسه با میگوهای تغذیه شده با غذای تجاری در مواجهه با ویروس لکه سفید در میگوی وانامی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور تعداد 1200 میگو عاری از عوامل بیماری­زا با وزن 1/02±10 گرم جمع ­آوری و به چهار گروه تقسیم گردید. گروه اول (T1) فقط با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با 2 گرم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، گروه دوم با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با 2 گرم بر کیلوگرم غذا (T2) به­ مدت 14 روز تغذیه و سپس با ویروس لکه سفید مواجه شدند، گروه سوم یا گروه شاهد منفی فقط با غذای تجاری تغذیه شدند (T3) و گروه چهارم یا گروه شاهد مثبت که با غذای تجاری تغذیه و بعد از 14 روز با ویروس لکه سفید مواجه شدند (T4). نمونه ­ها در محلول دیویدسون تثبیت گردید و پس از انجام مراحل استاندارد بافت­  شناسی و رنگ ­آمیزی به­ روش هماتوکسیلین فلوکسین ائوزین در زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آسیب ­شناسی نشان داد در نمونه ­های تغذیه شده با جلبک و مواجه شده با ویروس لکه سفید و شاهد مثبت گنجیدگی­ های درون یاخته ای در یاخته­ های هپاتوپانکراس، بافت اپی­  تلیوم روده، معده و آبشش مشاهده گردید. نتایج میزان بقاء نسبی نشان داد در تیمار تغذیه شده با جلبک در مواجه با ویروس نسبت به تیمار شاهد مثبت افزایش معنی ­داری نشان داد (0/05>p ).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Histopathology of shrimp fed with algae Gracillaria corticata compared to shrimp fed with commercial in the face of white spot syndrome virus

نویسندگان [English]

  • Seyed Reza Seyed Mortezaei 1
  • Hossein Houshmand 2
  • Mina Ahangarzadeh 2
  • Mehrdad Mohammadidust 2
  • Mohammad Afsharnasab 3
1 Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
2 South Iran Aquaculture Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ahvaz, Iran
3 Department of Aquatic Animals Health and Diseases, Veterinary Faculty, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
چکیده [English]

White spot disease (WSD) is one of the shrimp lethal viral diseases that causes heavy losses on all shrimp of Penaeid family. In this study comparison of histopathological effects of Red algae Gracillaria corticata dietary in shrimp challenged to white spot syndrome virus was investigated. For this aim 1200 SPF white leg shrimp (L. vannamei) sub adult with average weight of 10±1.02 g was collected and divided to four groups. The first group (T1) fed G. corticata powder was mixed with shrimp feed (2 g/Kg), second group (T2) fed G. corticata (2 g/ Kg) and after 14 days injected with WSSV and all groups maintained for 25 days, third group (T3) fed with commercial pellet and fourth group fed with commercial pellet and then injected with WSSV and all group maintained for 25 days. For histopathology survey, the samples of gills, hepatopancreas, lymphoid tissue, stomach and gut were fixed in davidson solution. Tissues were embedded in paraffin wax, sectioned at 5µm and stained with hematoxylin-floxin eosin. The histopathology results indicated that samples fed with algae and positive control in the face of white spot syndrome virus were inclusion body cells observed in gills, stomach, gut and hepatopancreas.  Survival rate in T2 group was higher and significantly different (p < 0.05) from T4.

کلیدواژه‌ها [English]

  • G. corticata
  • Histhoptology
  • White Spot Syndrome Virus
  1. Afsharnasab, M.; Mortezaei, R.; Yegane, V. and Kazemi, B., 2009. Gross sign, histopathology and polymerase chain reaction observations of white spot syndrome virus in shrimp specific pathogen free Litopeneaus vannamei in Iran. Asian Journal of animal and veterinary advances. Vol. 4, pp: 297-305.
  2. Ahmad, T.; Sanyal, K.B.; Mukherjee, D.; Abraham, T. and Dash, G., 2017. Detection of white spot virus (WSV) in Litopenaeus vannamei from shrimp aquaculture farms in East Midnapore district, West Bengal (India).
  3. Balasubramanian, G.; Sarathi, M.; Kumar, S.R. and Hameed, A.S.S., 2007. Screening the antiviral activity of Indian medicinal plants against white spot syndrome virus in shrimp. Aquaculture. Vol. 263, pp: 15-19.
  4. Basir, R.; Abdi, R.; Kochenin, P.; Morovati, H.; Peyghan, R.; Movahednia, A. and Basir, Z., 2010. Histomorphology and histopathological changes in hepatopancrease of Litopenaeus vannamei caused by white spot disease. Journal of marine biology. Vol. 2, No. 6, pp: 13-18.
  5. Chang, P.S.; Lo, C.F.; Wang, Y.C. and Kou, G.H., 1996. Identification of white spot syndrome associated baculovirus (WSBV) target organs in the shrimp Penaeus monodon by in situ hybridization. Diseases of Aquatic Organisms. Vol. 27, pp: 131-139.
  6. Chotigeat, W.; Tongsupa, S.; Supamataya, K. and Phongdara, A., 2004. Effect of fucoidan on disease resistance of black tiger shrimp. Aquaculture. Vol. 233, pp: 23-30.
  7. Di Leonardo, V.A.; Bonnichon, V.; Roch, P.; Parrinello, N. and Bonami, J.R., 2005. Comparative WSSV infection routes in the shrimp genera Marsupenaeus and Palaemon. J Fish Dis. Vol. 28, pp: 565-569.
  8. De Silva, S.S. and Anderson, T.A., 1994. Fish nutrition in aquaculture, Springer Science & Business Media.
  9. El-Banna, S. and Atallah, S., 2009. Study the role of feed additives in prevention of fish diseases incidence in Oreochromis niloticus and common carp fish and its economic importance. Journal of The Arabian Aquaculture Society. Vol. 4, No. 2, pp: 121-140.
  10. Faramarzi, M.; Kiaalvandi, S. and Iranshahi, F., 2011. The effect of probiotics on growth performance and body composition of common carp (Cyprinus carpio). Journal of Animal and Veterinary Advances. Vol. 10, pp: 2408-2413.
  11. Flegel, T.W., 2006. Detection of major penaeid shrimp viruses in Asia, a historical perspective with emphasis on Thailand. Aquaculture. Vol. 258, pp: 1-33.
  12. Immanuel, G.; Sivagnanavelmurugan, M.; Marudhupandi, T.; Radhakrishnan, S. and Palavesam, A., 2012. The effect of fucoidan from brown seaweed Sargassum wightii on WSSV resistance and immune activity in shrimp Penaeus monodon (Fab). Fish Shellfish Immunology. Vol. 32, pp: 551-564.
  13. Jaime-Ceballos, B.; Villarreal, H.; Garcia, T.; Pérez–Jar, L. and Alfonso, E., 2005. Effect of Spirulina platensis meal as feed additive on growth, survival and development in Litopenaeus schmitti shrimp larvae. Rev. Invest. Mar. Vol. 26, pp: 235-241.
  14. Lightner, D.V.; Redman, R.M.; Pantoja, C.R.; Tang, K.F.; Noble, B.L.; Schofield, P.; Mohney, L.L.; Nunan, L.M. and Navarro, S.A., 2012. Historic emergence, impact and current status of shrimp pathogens in the Americas. Journal of Invertebrate Pathology. Vol. 110, pp: 174-183.
  15. Lin, Y.; Yeh, S.T.; Li, C.C.; Chen, L.L.; Cheng, A.C.; J.C. Chen .2011. An immersion of Gracilaria tenuistipitata extract improves the immunity and survival of white shrimp Litopenaeus vannamei challenged with white spot syndrome virus. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 31, No. 6, pp: 1239-1246.
  16. Pulvenis, J., 2008. The state of world fisheries and aquaculture (SOFIA). Rome: FAO Fisheries and Aquaculture Department.
  17. Rajasekar, T.; Deivasigamani, B.; Kumaran, S.; Sakthivel, M.; Balamurugan, S.; Jothi, E.G. and Priyadharshini, P., 2012. Antibacterial Activity of Cultivated Marine Seaweeds against Fish pathogenic bacteria Vibrio harveyi. Asian Pac J. Trop. Biomed. Vol. 8, pp: 46-53.
  18. Rodríguez-Bernaldo De Quirós, A.; Lage-Yusty, M.A. and López-Hernández, J., 2010. Determination of phenolic compounds in macroalgae for human consumption. Food Chemistry. Vol. 121, pp: 634-638.
  19. Seyedmortezaei, S.R.; Ahangarzadeh, M.; Houshmand, H. and Jorf, E., 2012. Increased susceptibility of white spot syndrome Virus- Infected Litopenaeus vannamei to vibrios infection in farms of Choebdeh Abadan. Veterinary Journal (Pajouhesh & Sazandegi). Vol. 104, No. 7, pp: 53-59.
  20. Sirirustananun, N.; Chen, J.C.; Lin, Y.C.; Yeh, S.T.; Liou, C.H.; Chen, L.L.; Sim, S.S. and Chiew, S.L., 2011. Dietary administration of a Gracilaria tenuistipitata extract enhances the immune response and resistance against Vibrio alginolyticus and white spot syndrome virus in the white shrimp Litopenaeus vannamei. Fish Shellfish Immunol. Vol. 31, pp: 848-855.
  21. Soltani, M., Mousavi, H. & Mirzargar, S., 2009. Status of aquaculture health management in the Islamic Republic of Iran.  Proceedings of the 1th International Congress on Aquatic Animal., 27-28.
  22. Verbruggen, B.; Bickley, L.K.; Van Aerle, R.; Bateman, K.S.; Stentiford, G.D.; Santos, E.M. and Tyler, C.R., 2016. Molecular Mechanisms of White Spot Syndrome Virus Infection and Perspectives on Treatments. Viruses. Vol. 18, No. 8, pp: 1-23.
  23. Wongprasert, K.; Rudtanatip, T. and Praiboon, J., 2014. Immunostimulatory activity of sulfated galactans isolated from the red seaweed Gracilaria fisheri and development of resistance against white spot syndrome virus (WSSV) in shrimp. Fish Shellfish Immunol. Vol. 36, pp: 52-60.