مقایسه آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با میگوهای تغذیه شده با غذای تجاری قبل و بعد از مواجه با ویروس لکه سفید در میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

2 پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران

3 گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا  Gracilaria corticata در مقایسه با میگوهای تغذیه شده با غذای تجاری در مواجهه با ویروس لکه سفید در میگوی وانامی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور تعداد 1200 میگو عاری از عوامل بیماری­زا با وزن 1/02±10 گرم جمع ­آوری و به چهار گروه تقسیم گردید. گروه اول (T1) فقط با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با 2 گرم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، گروه دوم با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با 2 گرم بر کیلوگرم غذا (T2) به­ مدت 14 روز تغذیه و سپس با ویروس لکه سفید مواجه شدند، گروه سوم یا گروه شاهد منفی فقط با غذای تجاری تغذیه شدند (T3) و گروه چهارم یا گروه شاهد مثبت که با غذای تجاری تغذیه و بعد از 14 روز با ویروس لکه سفید مواجه شدند (T4). نمونه ­ها در محلول دیویدسون تثبیت گردید و پس از انجام مراحل استاندارد بافت­  شناسی و رنگ ­آمیزی به­ روش هماتوکسیلین فلوکسین ائوزین در زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آسیب ­شناسی نشان داد در نمونه ­های تغذیه شده با جلبک و مواجه شده با ویروس لکه سفید و شاهد مثبت گنجیدگی­ های درون یاخته ای در یاخته­ های هپاتوپانکراس، بافت اپی­  تلیوم روده، معده و آبشش مشاهده گردید. نتایج میزان بقاء نسبی نشان داد در تیمار تغذیه شده با جلبک در مواجه با ویروس نسبت به تیمار شاهد مثبت افزایش معنی ­داری نشان داد (0/05>p ).

کلیدواژه‌ها


  1. Afsharnasab, M.; Mortezaei, R.; Yegane, V. and Kazemi, B., 2009. Gross sign, histopathology and polymerase chain reaction observations of white spot syndrome virus in shrimp specific pathogen free Litopeneaus vannamei in Iran. Asian Journal of animal and veterinary advances. Vol. 4, pp: 297-305.
  2. Ahmad, T.; Sanyal, K.B.; Mukherjee, D.; Abraham, T. and Dash, G., 2017. Detection of white spot virus (WSV) in Litopenaeus vannamei from shrimp aquaculture farms in East Midnapore district, West Bengal (India).
  3. Balasubramanian, G.; Sarathi, M.; Kumar, S.R. and Hameed, A.S.S., 2007. Screening the antiviral activity of Indian medicinal plants against white spot syndrome virus in shrimp. Aquaculture. Vol. 263, pp: 15-19.
  4. Basir, R.; Abdi, R.; Kochenin, P.; Morovati, H.; Peyghan, R.; Movahednia, A. and Basir, Z., 2010. Histomorphology and histopathological changes in hepatopancrease of Litopenaeus vannamei caused by white spot disease. Journal of marine biology. Vol. 2, No. 6, pp: 13-18.
  5. Chang, P.S.; Lo, C.F.; Wang, Y.C. and Kou, G.H., 1996. Identification of white spot syndrome associated baculovirus (WSBV) target organs in the shrimp Penaeus monodon by in situ hybridization. Diseases of Aquatic Organisms. Vol. 27, pp: 131-139.
  6. Chotigeat, W.; Tongsupa, S.; Supamataya, K. and Phongdara, A., 2004. Effect of fucoidan on disease resistance of black tiger shrimp. Aquaculture. Vol. 233, pp: 23-30.
  7. Di Leonardo, V.A.; Bonnichon, V.; Roch, P.; Parrinello, N. and Bonami, J.R., 2005. Comparative WSSV infection routes in the shrimp genera Marsupenaeus and Palaemon. J Fish Dis. Vol. 28, pp: 565-569.
  8. De Silva, S.S. and Anderson, T.A., 1994. Fish nutrition in aquaculture, Springer Science & Business Media.
  9. El-Banna, S. and Atallah, S., 2009. Study the role of feed additives in prevention of fish diseases incidence in Oreochromis niloticus and common carp fish and its economic importance. Journal of The Arabian Aquaculture Society. Vol. 4, No. 2, pp: 121-140.
  10. Faramarzi, M.; Kiaalvandi, S. and Iranshahi, F., 2011. The effect of probiotics on growth performance and body composition of common carp (Cyprinus carpio). Journal of Animal and Veterinary Advances. Vol. 10, pp: 2408-2413.
  11. Flegel, T.W., 2006. Detection of major penaeid shrimp viruses in Asia, a historical perspective with emphasis on Thailand. Aquaculture. Vol. 258, pp: 1-33.
  12. Immanuel, G.; Sivagnanavelmurugan, M.; Marudhupandi, T.; Radhakrishnan, S. and Palavesam, A., 2012. The effect of fucoidan from brown seaweed Sargassum wightii on WSSV resistance and immune activity in shrimp Penaeus monodon (Fab). Fish Shellfish Immunology. Vol. 32, pp: 551-564.
  13. Jaime-Ceballos, B.; Villarreal, H.; Garcia, T.; Pérez–Jar, L. and Alfonso, E., 2005. Effect of Spirulina platensis meal as feed additive on growth, survival and development in Litopenaeus schmitti shrimp larvae. Rev. Invest. Mar. Vol. 26, pp: 235-241.
  14. Lightner, D.V.; Redman, R.M.; Pantoja, C.R.; Tang, K.F.; Noble, B.L.; Schofield, P.; Mohney, L.L.; Nunan, L.M. and Navarro, S.A., 2012. Historic emergence, impact and current status of shrimp pathogens in the Americas. Journal of Invertebrate Pathology. Vol. 110, pp: 174-183.
  15. Lin, Y.; Yeh, S.T.; Li, C.C.; Chen, L.L.; Cheng, A.C.; J.C. Chen .2011. An immersion of Gracilaria tenuistipitata extract improves the immunity and survival of white shrimp Litopenaeus vannamei challenged with white spot syndrome virus. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 31, No. 6, pp: 1239-1246.
  16. Pulvenis, J., 2008. The state of world fisheries and aquaculture (SOFIA). Rome: FAO Fisheries and Aquaculture Department.
  17. Rajasekar, T.; Deivasigamani, B.; Kumaran, S.; Sakthivel, M.; Balamurugan, S.; Jothi, E.G. and Priyadharshini, P., 2012. Antibacterial Activity of Cultivated Marine Seaweeds against Fish pathogenic bacteria Vibrio harveyi. Asian Pac J. Trop. Biomed. Vol. 8, pp: 46-53.
  18. Rodríguez-Bernaldo De Quirós, A.; Lage-Yusty, M.A. and López-Hernández, J., 2010. Determination of phenolic compounds in macroalgae for human consumption. Food Chemistry. Vol. 121, pp: 634-638.
  19. Seyedmortezaei, S.R.; Ahangarzadeh, M.; Houshmand, H. and Jorf, E., 2012. Increased susceptibility of white spot syndrome Virus- Infected Litopenaeus vannamei to vibrios infection in farms of Choebdeh Abadan. Veterinary Journal (Pajouhesh & Sazandegi). Vol. 104, No. 7, pp: 53-59.
  20. Sirirustananun, N.; Chen, J.C.; Lin, Y.C.; Yeh, S.T.; Liou, C.H.; Chen, L.L.; Sim, S.S. and Chiew, S.L., 2011. Dietary administration of a Gracilaria tenuistipitata extract enhances the immune response and resistance against Vibrio alginolyticus and white spot syndrome virus in the white shrimp Litopenaeus vannamei. Fish Shellfish Immunol. Vol. 31, pp: 848-855.
  21. Soltani, M., Mousavi, H. & Mirzargar, S., 2009. Status of aquaculture health management in the Islamic Republic of Iran.  Proceedings of the 1th International Congress on Aquatic Animal., 27-28.
  22. Verbruggen, B.; Bickley, L.K.; Van Aerle, R.; Bateman, K.S.; Stentiford, G.D.; Santos, E.M. and Tyler, C.R., 2016. Molecular Mechanisms of White Spot Syndrome Virus Infection and Perspectives on Treatments. Viruses. Vol. 18, No. 8, pp: 1-23.
  23. Wongprasert, K.; Rudtanatip, T. and Praiboon, J., 2014. Immunostimulatory activity of sulfated galactans isolated from the red seaweed Gracilaria fisheri and development of resistance against white spot syndrome virus (WSSV) in shrimp. Fish Shellfish Immunol. Vol. 36, pp: 52-60.