ﺗﺄثیر ﺳﻄﻮح مختلف ملاس چغندر جیره غذایی بر شاخص های رشد و بقا، فلورباکتریایی روده و طول پرز روده ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

10.22034/aej.2021.133920

چکیده

در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ اﺛﺮات ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ملاس چغندر ﺑﺮ ﺑﺮﺧﯽ از شاخص های رشد و بقا، فلورباکتریایی روده و طول پرز روده در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 2/5±28 گرم استفاده شد. بچه ماهی­ ها در 12 مخزن به ­تعداد 30 قطعه در هر مخزن به ­طور تصادفی توزیع شد. پس از یک هفته آداپتاسیون، در یک دوره به­ مدت 8 هفته غذادهی انجام گرفت . آزمایش در قالب 4 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 0/5 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) انجام شد و ماهی­ ها روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن و دو بار در روز با جیره­  های آزمایشی تغذیه شدند. غذای گروه شاهد، غذای تجاری کپور معمولی شرکت فرادانه بدون ملاس بود . بررسی شاخص‌ های رشد و تغذیه (افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی)، تعداد کل باکتری های روده و هم چنین طول پرز روده در پایان دوره آزمایش انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ ها در پایان دوره نشان داد شاخص‌ های رشد و تغذیه (افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی) در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌ داری باهم داشت (0/05>p ). بررسی تعداد کل باکتری‌ های هوازی روده نشان داد در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌ داری در تعداد کل باکتری‌های هوازی روده وجود داشت (0/05>p ). هم چنین بررسی طول پرزهای روده در تیمارهای مختلف حاکی از آن بود که اندازه طول پرزهای روده در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌ داری با یکدیگر داشتند (0/05>p ). به طور کلی جیره غذایی حاوی ملاس بر شاخص های رشد و بقا، فلور باکتریایی روده و طول پرز روده ماهی کپور معمولی تاثیرگذار بود و باعث تغییر شاخص های رشد و افزایش باکتری های هوازی روده و افزایش طول پرز روده در تیمار 2% ملاس شد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


  1. Alderman, D.J. and Hastings, T.S., 1998. Antibiotic use in aquaculture: development of antibiotic resistance–potential for consumer health risks. International Journal of Food science and Technology. Vol. 33, No. 2, pp: 139-155.
  2. Broderick, G.A. and Radloff, W.J., 2004. Effect of molasses supplementation on the production of lactating dairy cows fed diets based on alfalfa and corn silage. Journal of Dairy Sciences. Vol. 87, pp: 2997-3009.
  3. Balfry, S.K. and Iwama, G.K., 2004. Observation on the inherent variability of measuring lysozyme activity in coho salmon (Oncorhynchus kisutch).Comparative Biochemistry and Physiology. Vol. 138, pp: 207-211.
  4. Diane, W.C.; Ignacio, F.F.; Erkki, V.; Norman, C.S. and Thomas, J.C., 2003. Betaine improves growth, but does not induce whole body or hepatic palmitate oxidation in swine (Susscrofa domestica). Comparative Biochemistry and Physiology A. Vol. 137, pp: 131-140.
  5. Fletcher, T.C., 1978. Defence mechanisms in fish. In: Malins, D.C. and Sargent, J.R., (Eds.), Biochemical and Biophysical Perspectives in Marine Biology, vol. 2. Academic Press. London. pp: 189-222.
  6. Fisheries Global Information System (FAO-FIGIS) Web Site. Fisheries Global Information System (FIGIS). FI Institutional Websites. In: FAO Fisheries and Aquaculture Department [online]. Rome. (available at: www.fao.org/ fishery/figis/en).
  7. Gültepe, N.; Bilen, S.; Yılmaz, S.; Güroy, D. and Aydın, S., 2014. Effects of herbs and spice on health status of tilapia (Oreochromis mossambicus) challenged with Streptococcus iniae. Acta Veterinaria Brno. Vol. 83, No. 2, pp: 125-131.
  8. Hoseinifar, S.H.; Roosta, Z.; Hajimoradloo, A. and Vakili, F., 2015. The effects of Lactobacillus acidophilus as feed supplement on skin mucosal immune parameters, intestinal microbiota, stress resistance and growth performance of black swordtail (Xiphophorus helleri). Fish and Shellfish Immunology. Vol. 42, pp: 533-538.
  9. Huhtanen, P., 1988. The effects of barley, unmolassed sugar-beet pulp and molasses supplements on organic matter, nitrogen and fiber digestion in the rumen of cattle given a silage diet. Animal Feed Sciences Technol. Vol. 20, pp:
    259-278.
  10. Ichikawa, H.; Kuroiwa, T.; Inagaki, A.; Shineha, R.; Nishihira, T.; Satomi, S. and Sakata, T., 1999. Probiotic bacteria stimulate gut epithelial cell proliferation in rat. Digestive Diseases and Sciences. Vol. 44, pp: 2119-2123.
  11. Jung, T.S.C.; del Castillo, S. and Javaregowda, P.K., 2012. Seasonal variation and comparative analysis of non specific humoral immune substances in the skin mucus of olive flounder (Paralichthys olivaceus), Developmental and Comparative Immunology. Vol. 38, No. 2, pp: 295-301.
  12. Lee, J.Y. and Gao, Y., 2012. Review of the application of garlic (Allium sativum) in aquaculture. Journal of the World Aquaculture Society. Vol. 43, No. 4, pp: 447-458.
  13. MacLennan, A.H.; Wilson, D.H. and Taylor, A.W., 2002. The escalating cost and prevalence of alternative medicine. Preventive Medicine. Vol. 35, No. 2, pp: 166-173.
  14. Mahious, A.S. and Ollevier, F., 2005. Probiotic and Prebiotics in Aquaculture: Review. pp: 17-26.1.st Regional Workshop on Techniques for Enrichment of Live Food for Use in Larviculture (Uremia, Iran).
  15. Mekbungwan, A. and Yamauchi, K., 2004. Growth performance and histological intestinal alterations in piglets fed diet raw and heated pigeon pea seed meal. Histology and Histopathology. Vol. 19, No. 2, pp: 381-389.
  16. Pirarat, N.; Pinpimai, K.; Rodkhum, C.; Chansue, N.; Ooi, E.L.; Katagiri, T. and Maita, M., 2015. Viability and morphological evaluation of alginate-encapsulated Lactobacillus rhamnosus GG under simulated tilapia gastrointestinal conditions and its effect on growth performance, intestinal morphology and protection against Streptococcus agalactiae. Animal Feed Science and Technology. Vol. 201, pp: 22-612.
  17. Pirarat, N.; Pinpimai, K.; Endo, M.; Katagiri, T.; Ponpornpisit, A.; Chansue, N. and Maita, M., 2011. Modulation of intestinal morphology and immunity in nile tilapia (Oreochromis niloticus) by Lactobacillus rhamnosus GG. Research in Veterinary Science. Vol. 91, pp: 92-97.
  18. Pelicano, E.R.L.; Souza, P.A.; Souza, H.B.A.; Figueiredo, D.F.; Boiago, M.M.; Carvalho, S.R. and Bordon. V.F., 2005. Intestinal mucosa development in broiler chickens fed natural growth promoters. RevistaBrasileira de Ciencia Accola. Vol. 7, pp: 221-229.
  19. Reilly, A. and Keferstein, F., 1997. Food safety hazards and the application of the principles of the hazard analysis and critical control point (HACCP) for their control in Aquaculture production. Aquaculture Research. Vol. 28, pp: 735-752.
  20. Schley, P.D. and Field, C.J., 2002. The immune-enhancing effects of dietary fibers and prebiotics. British Journal Nutrition. Vol. 87, pp: 221-230.
  21. Sivaram, V.; Babu, M.M.; Immanuel, G.; Murugadass, S.; Citarasu, T. and Marian, M.P., 2004. Growth and immune response of juvenile greasy groupers (Epinephelus tauvina) fed with herbal antibacterial active principle supplemented diets against Vibrio harveyi infections. Aquaculture. Vol. 237, pp: 9-20.
  22. Soder, K.J.; Hoffman, K. and Brito, A.F., 2010. Effect of molasses, corn meal, or a combination of molasses plus corn meal on ruminal fermentation of orchardgrass pasture during continuous culture fermentation. Professional Animal Scientist. Vol. 26, pp: 167-174.
  23. Ysasr, S. and Forbes, J.M., 1999. Performance and gastrointestinal response of broiler chicks fed on cereal gain based foods soaked in water. British Poultry ScieNCE. Vol. 40, pp: 65-76.