اثرات پودر دیواره سلولی مخمر (ساکارومایسس سرویسیه) همراه با مکمل اسید بوتیریک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی ایلئوم و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم در جوجه های گوشتی

نوع مقاله: تغذیه

نویسندگان

گروه علوم دامی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، ایران

چکیده

آزمایشی به­منظور مطالعه دو مکمل خوراکی بر عملکرد تولیدی، فراسنجه­های خونی و جمعیت میکروبی روده جوجه گوشتی انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی راس 308 (مخلوط دو جنس) در 4 تیمار آزمایشی با 5 تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه توزیع شد. در این آزمایش از 4 تیمار آزمایشی به­ترتیب شامل: جیره شاهد، جیره شاهد حاوی3 گرم بر کیلوگرم اسیدبوتیریک، جیره شاهد حاوی 2/5 گرم بر کیلوگرم دیواره سلولی مخمر و جیره شاهد حاوی مخلوط اسیدبوتیریک و دیواره سلولی مخمر استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی بر صفات عملکرد رشد جوجه­های گوشتی تاثیری نداشتند. در مورد اجزای لاشه، افزودن مکمل بوتیریک اسید وزن نسبی ران را در جوجه­های گوشتی کاهش داد (0/05>p). جمعیت روده­ای سالمونلا در جوجه­های گوشتی تغذیه شده با دیواره سلولی مخمر همراه با بوتیریک اسید کاهش معنی­داری داشت (0/05>p). برعکس، تیمار دیواره سلولی مخمر همراه با بوتیریک اسید سبب افزایش معنی­دار جمعیت لاکتوباسیلوس در ایلئوم شد (0/05>p). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر جمعیت اشریشیا کلی و کل باکتری­های روده نداشتند. غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) کبدی در جوجه­های تغذیه شده با جیره شاهد بیش ترین مقدار را نشان داد (0/05>p). می ­توان نتیجه ­گیری کرد که افزودن دیواره سلولی مخمر و بوتیریک اسید اثر منفی بر عملکرد رشد جوجه­ های گوشتی نداشت. علاوه بر این، جمعیت میکروبی روده در جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با مکمل­ های دیواره سلولی مخمر و بوتیریک اسید بهبود یافت.

کلیدواژه‌ها


  1. روستایی ­علی ­مهر، م.؛  غمگسار، م. و حقیقیان ­رودسری، م.، 1393. اثر افزودن پری بیوتیک ساف مانان به جیره بر فلور میکروبی و عملکرد جوجه ­های گوشتی. تولیدات دامی. دوره 16، شماره 1، صفحات 21 تا 29.
  2. طهماسبی، ع.؛ فلکیان، ک.؛ مقدم، غ.؛ تقی­ زاده، ا. و بیات کوهسار، ج.، 1389. تاثیر ساکارومایسس سرویسیا، اسیدفرمیک و ویرجینیا مایسین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه­ های گوشتی. نشریه پژوهش ­های علوم دامی ایران. سال 2، شماره 1، صفحات 61 تا 68.
  3. Abdelqader, A. and Al Fattah, A.R., 2016. Effect of dietary butyric acid on performance, intestinal morphology, microflora composition and intestinal recovery of heat stressed broilers. Livestock Science. Vol. 183, pp: 78-83.
  4. Abdelrahman, M.M., 2013. Effects of feeding dry fat and yeast culture on broiler chicken performance. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences. Vol. 37, pp: 31-37.
  5. Canibe, N.; Steien, S.H.; Overland, M. and Jensen, B.B., 2001. Effect of K-diformate in starter diets on acidity, microbiota, and the amount of organic acids in the digestive tract of piglets, and on gastric alterations. Journal of Animal Science. Vol. 79, pp: 2123-2133.
  6. Corduk, M.; Ceylan, N. and Ildiz, F., 2007. Effect of dietary energy density and L-carnitine supplementation on growth performance, carcass traits and blood parameters of broiler chickens, South African Journal of Animal Science. Vol. 37, pp: 65-73.
  7. Davidson, P.M., 2001. Chemical preservatives and natural antimicrobial compounds. In: Doyle, M.P., Beuchat, L.R., Montville, T.J. (Eds.), Food Microbiology- Fundamentals and Frontiers, 2nd ed. American Society for Microbiology, Washington, DC. pp: 593-627 (Chapter 29).
  8. Dehghani-Tafti, M. and Jahanian, R., 2015. Effect of supplemental organic acids on performance, carcass characteristics, and serum biochemical metabolites in broilers fed diets containing different crude protein levels. Animal Feed Science and Technology. Vol. 211, pp: 109-116.
  9. Eftekhari, A.; Rezaeipour, V. and Abdullahpour, R., 2015. Effects of acidified drinking water on performance, carcass, immune response, jejunum morphology, and microbiota activity of broiler chickens fed diets containing graded levels of threonine. Livestock Science. Vol. 180, pp: 158-163.
  10. Ganner, A. and Schatzmayr, G., 2012. Capability of yeast derivatives to adhere enteropathogenic bacteria and to modulate cells of the innate immune system. Appiled Microbiology and Biotechnology. Vol. 95, pp: 289-297.
  11. Gao, J.; Zhang, H.J.; Yu, S.H.; Wu, S.G.; Yoon, I.; Quigley, J.; Gao Y.P. and Qi, G.H., 2008. Effects of yeast culture in broiler diets on performance and immunomodulatory functions. Poultry Science. Vol. 87,pp: 1377-1384.
  12. Haldar, S.; Ghosh, T.K. and Bedford, M., 2011. Effects of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and yeast protein concentrate on production performance of broiler chickens exposed to heat stress and challenged with Salmonella enteritidis. Animal Feed Science and Technology. Vol. 168, pp: 61-71.
  13. Hashemi, S.R.; Zulkifli, I.; Davoodi, H.; Zunita, Z. and Ebrahimi, M., 2012. Growth performance, intestinal microflora, plasma fatty acid profile in broiler chickens fed herbal plant (Euphorbia hirta) and mix of acidifiers. Animal Feed Science and Technology. Vol. 178, pp: 167-174.
  14. Jahanian R. and Golshadi, M., 2015. Effect of dietary supplementation of butyric acid glycerides on performance, immunological responses, ileal microflora, and nutrient digestibility in laying hens fed different basal diets. Livestock Science. Vol. 178, pp: 228-236.
  15. Kogan, G. and Kocher, A., 2007. Role of yeast cell wall polysaccharides in pig nutrition and health protection. Livestock Science. Vol. 109, pp: 161-165.
  16. Levy, A.W.; Kessler, J.W.; Fuller, L.; Williams, S.; Mathi, G.F.; Lumpkins, B. and Valdez, F., 2015. Effect of feeding an encapsulated source of butyric acid (ButiPEARL) on the performance of male Cobb broilers reared to 42 d of age. Poultry Science. Vol. 94, pp: 1864-1870.
  17. Li, X.H.; Chen, Y.P.; Cheng, Y.F.; Yang, W.L.; Wen, C. and Zhou, Y.M., 2016. Effect of yeast cell wall powder with different particle sizes on the growth performance, serum metabolites, immunity and oxidative status of broilers. Animal Feed Science and Technology. Vol. 212, pp: 61-89.
  18. Munyaka, P.M.; Echeverry, H.; Yitbare, A.; Camelo Jaimes, G.; Sharif, S.; Guenter, W.; House, J.D. and Rodriguez-Lecompte, J.C., 2012. Local and systemic innate immunity in broiler chickens supplemented with yeast derived carbohydrates. Poultry Science. Vol. 91, pp: 2164-2172.
  19. Rezaeipour, V.; Fononi, H. and Irani, M., 2012. Effects of dietary L-threonine and Saccharomyces cerevisiae on performance, intestinal morphology and immune response of broiler chickens. South African Journal of Animal Science. Vol. 42, pp: 266-273.
  20. Spring, P.; Wenk, C.; Dawson, K.A. and Newman, K.E., 2000. The effects of dietary mannanoligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of enteric bacteria in the ceca of salmonella-challenged broiler chicks. Poultry Science. Vol. 79, pp: 205-211.
  21. Tian, X.; Shao, Y.; Wang, Z. and Guo, Y., 2016. Effects of dietary yeast-glucans supplementation on growth performance, gut morphology, intestinal Clostridium perfringens population and immune response of broiler chickens challenged with necrotic enteritis. Animal Feed Science and Technology. Vol. 215, pp: 144-155.