اکرمی، ر.؛ کریم آبادی، ع.؛ محمدزاده، ح. و احمدی فر، ا.، 1388. تاثیر پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و مقاومت به تنش شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). مجله علوم و فنون دریایی. دوره 8، شمار 3 تا 4، صفحات 47 تا 57.
ستاری، م.؛ شاهسونی، د. و شفیعی، ش.، 1382. ماهی شناسی2. انتشارات حق شناس. 502 صفحه.
هدایتی، س.ع.؛ قربانی، ر.؛ باقری، ط.؛ احمدوند، ش.و جهانبخشی، ع.، 1392. بررسی اثرات سمیت کشنده نانواکسید روی (ZnO NPs)، نانو اکسید مس، (CuONPs) و نانو دی اکسید تیتانیوم (TiO2 NPs)و بررسی اثرات سمیت تحت کشنده آن ها بر فاکتورهای خون و بافت آبشش ماهی قرمز، کپورمعمولی و کلمه. طرح پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. 29 صفحه.
هدایتی، س.ع؛ قادرمزی، ع. و قادری، ف.، 1392. سم شناسی آبزیان. انتشارات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. 210 صفحه.
Alazemi, B.M.; Lewis, J.W. and Andrews, E.B., 1996. Gill damage in the freshwater fish Gnathonemus petersii (family: Mormyridae) exposed to selected pollutants: an ultrastructural study. Environmental Technology. Vol. 17, No. 3, pp: 225-238.
Cerezuela, R.; Cuesta, A. and Meseguer, J., 2008. Effect of inulin on gilthead Seabream (Sparus aurata) innate immune parameters. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 24, No. 5, pp: 663-668.
Chen, J.; Dong, X.; Xin, Y. and Zhao, M., 2011. Effects of titanium dioxide nano particles on growth and some histological parameters of zebrafish (Danio rerio) after a long term exposure. Aquatic Toxicology. Vol. 101, No. 3, pp: 493-499.
Cheraghi, A.; Bohrani, N. and Malekfar, R., 2004. Technology office of the presidential committee on nanotechnology policy. Applications of Nanotechnology in the Diagnosis and Treatment of Diseases. Vol. 5, pp: 85-94.
Di Giulio, R.T. and Hinton, D.E., 2008. The Toxicology of Fishes. Taylor Francis. 319-884. Dietary inulin and oligosaccharides as prebiotics for weaning Turbot (Psetta maxima). Aquaculture International. Vol. 14, pp: 219-229.
Finney, D., 1971. Probit analysis, a statistical treatment of the sigmoid response curve. Cambridge. 256 p.
Handy, R.D., 2008. Manufactured nanoparticles: their uptake and effects on fish a mechanistic analysis. Ecotoxicology. Vol. 17, No. 5, pp: 396-409.
Hedayati, A.; Jahanbakhshi, A.and Qaderi Rmazy, F., 2013. Aquatic Toxicology, Vol. I, First edition. pp: 70-76.
Irianto, A. and Austin, B., 2002. Probiotic in aquaculture, Journal of Fish Diseases. Vol. 25, pp: 1-10.
Kim, D.H. and Austin, B., 2006. Innate immune responses in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum) induced by probiotics. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 21, No. 5, pp: 24-513.
Saeedi Far, M.; Roodsari, H.V.; Zamini, A.; Mirrasooli, E. and Kazemi, R., 2012. The effects of diazinon on behavior and some hematological parameters of fry rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Jurnal of World Journal of Fish and Marine Sciences. Vol. 4, pp: 369-375.
Tovar Ramirez, D.; Zambonino, J.; Cahu, C.; Gatesoupe, F.J.; Vazquez Juarez, R. and Lésel, R., 2002. Effect of live yeast incorporation in compound diet on digestive enzyme activity in sea bass (Dicentrarchus labrax) larvae. Aquaculture. Vol. 204, pp: 113-123.
Verschuere, L.; Dhont, J.; Sorgeloos, P. and Verstraete, W., 2000. Probiotic bacteria as biological control agents in aquaculture. Microbiology and Molecular Biology Reviews. Vol. 64, pp: 655-671.
Yoshida, M.; Ishigaki, K.; Nagai, T.; Chikyu, M. and Pursel, V.G., 1993. Glutathione concentration during maturation and after fertilization in pig oocytes: relevance to the ability of oocytes to form male pronucleus. Biology of Reproduction. Vol. 49, No. 1, pp: 89-94.
Ziaei Nejad, S.; Habibi Rezaei, M.; Azari Takami, G.; Lovett, D.L.; Mirvaghefi, A.R. and Shakouri, M., 2006. The effect of Bacillus spp. bacteria used as probiotics on digestive enzyme activity, survival and growth in the Indian white shrimp Fenneropenaeus indicus. Aquaculture. Vol. 252, No. 2-4, pp: 516-524.