گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران. صندوق پستی: 1311-79159
چکیده
روند رشد صدفچه مروارید ساز زنی (Pteria penguin) در شرایط آزمایشگاه با استفاده از ریزجلبکهای (Pavlova lutheri) و (Chaetoceros muelleri) کشت داده شده با محیط کشت گیلارد f/2 بهمدت 30 روز مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه 4 تیمار آزمایشی و یک تیمار شاهد بهصورت مجزا و ترکیبی از ریز جلبکهای پاولوا و کتوسروس هرکدام با سه تکرار با تراکم 10 عدد صدفچه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین طول پشتی شکمی صدفچهها در تیمارهای مختلف اختلاف معنیدار وجود ندارد (0/05<P)، امّا تیمار 5 تقریباً طول پشتی شکمی بیشتری را موجب شده است. از نظر طول پاشنه اختلاف معنیدار بین تیمارها مشاهده شده (0/05>P) و تیمار 1 بهترین وضعیت را نشان داد، هرچند این تیمار با تیمار 2 اختلاف معنیدار نداشتند. از دیدگاه ضخامت صدفچه ها اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نگردید (0/05<P). از نظر وزن بین تیمارها اختلاف معنیدار مشاهده شد (P<0/05) و تیمار 1 بیشترین وزن را تولید نمود. درصد بقاء نیز در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد (0/05>P) و تیمار شماره 1 بیشترین بقاء را بهخود اختصاص داده، هرچند بین این تیمار و تیمار شماره 2 اختلاف معنیداری مشاهده نگردید. در مجموع تیمار شماره 1 بهترین تیمار بوده ولی با توجه به نداشتن اختلاف معنیدار با تیمار شماره 2، میتوان تیمار مذکور را نیز مناسب رشد صدفچه مروارید ساز زنی دانست.
حسینزادهصحافی، ه.؛ دقوقی، ب. و رامشی، ح.، 1379. اطلس نرمتنان خلیج فارس. موسسه تحقیقات شیلات ایران. 208 صفحه.
عمرانی، س.ا ؛ نوری، ا. و رامشی، ح .، 1395 . بررسی اثر تراکم مختلف ریزجلبکهای Isochrysis aff. GalbanaوChaetoceros calcitrans بر برخی فاکتورهای رشد و بقای صدفچه مراوریدساز زنی Pteria penguin. مجله بومشناسی آبزیان. سال 6، شماره 2، صفحات 44 تا 50.
Aji, L.P.; 2011.The use of algae conecentrates, dried algae and algal substitutes to feed bivalves, Makara, Sains. Vol. 15, No. 1, pp: 1-9.
Brown, M.R.; Jeffrey, S.W.; Volkman, J.K. and Dunstan, G.A., 1997. Nutritional properties of microalgae for mariculture. Aquaculture. Vol. 151, No. 1-4, pp: 315-331.
Caers, M.; Coutteau, P.; Lombeida, P. and Sorgeloos, P., 1998. The effect of lipid supplementation on the growth and fatty acid composition of Tapes philippinarum (L.) spat. Aquaculture, Amsterdam. Vol. 162, pp: 287299.
Delaunay, F.; Marty, Y.; Moal, J. and Samain, J.F., 1993. The effect of monospecific algal diets on growth and fatty acid composition of Pecten maximus (L.) larvae. Journal of Experimental Marine Biology and Ecology. Vol. 173. No. 2, pp: 163-179.
Doroudi, M.S.; Southgate, P.C. and Mayer, R.J., 2003. Evaluation of partial substitution of live algae with dried Tetraselmis sp. for larval rearing of black-lip pearl oyster Pinctada margaritifera (L,) Aquaculture International.Vol. 10, pp:265-277.
Galley, T.H.; Batista, F.M.; Braithwaite, R.; King, j. and Beaumont, A.R., 2009. Optimisation of larval culture of the mussel Mytilus edulis (L.). Aquaculture International. Vol. 18, pp: 315-325.
Knauer, J. and Southgate, P.C., 1999. A review of the nutritional requirements of bivalves and the development of alternative and artificial diets for bivalve aquaculture. Rev. Fish. Sci. Vol. 7, pp: 241-280.
Martı´nez-Ferna´ndez, E.; Acosta-Salmo´n, H. and Rangel-Da´valos, C., 2004. Ingestion and digestion of 10 species of microalgae by winged pearl oyster (Pteria sterna) (Gould, 1851) larvae. Aquaculture. Vol. 230, pp: 417-423.
Martínez-Fernández, E.; Acosta-Salmón, H. and Southgate, P.C., 2006. The nutritional value of seven species of tropical microalgae for black-lip pearl oyster (Pinctada margaritifera, L.) larvae. Aquaculture. Vol. 257, No. 1-4, pp: 491-503.
Milke, L.M.; Bricelj, V.M. and Parrish, C.C., 2008. Biochemical characterization and nutritional value of three Pavlova spp. in unialgal and mixed diets with Chaetoceros muelleri for postlarval sea scallops, Placopecten magellanicus. Aquaculture. Vol. 276, No. 1-4, pp: 130-142.
Pettersen, A.K.; Turchini, G.M.; Jahangard, S.; Ingram, B.A. and Sherman, C.D.H., 2010. Effects of different dietary microalgae on survival, growth, settlement and fatty acid composition of blue mussel (Mytilus galloprovincialis) larvae. Aquaculture. Vol. 309, No. 1-4, pp: 115-124.
Ponis, E.; Parisi, G.; Chini Zittelli, G.; Lavista, F.; Robert, R. and Tredici, M.R., 2008.Pavlovalutheri: production, preservation and use as food for Crassostrea gigas larvae. Aquaculture. Vol. 282, pp: 97-103.
Richmond, A., 2008. Handbook of microalgal culture: biotechnology and applied phycology. John Wiley and Sons. 566 p.
Ronquillo, J.D.; Fraser, J. and McConkey, A.J., 2012. Effect of mixed microalgal diets on growth and polyunsaturated fatty acid profile of European oyster (Ostreaedulis) juveniles. Aquaculture. Vol. 360-361, pp: 64-68.
Taylor, J.J.; Southgate, P.C. and Rose, R.A., 2004. Effects of salinity on growth and survival silver-lip pearl oyster, Pinctada maxima, spat. Journal of Shellfish Research. Vol. 23, pp: 375-377.
Volkman, J.; Jeffrey, S.; Nichols, P.; Rogers, G. and Garland, C., 1989. Fatty acid and lipid composition of 10 species of microalgae used in mariculture. Journal of Experimental Marine Biology and Ecology. Vol. 128, No. 3, pp: 219-240.
Volkman, J.K.; Dunstan, G.A.; Jeffrey, S.W.; and Peter, S. and Kearney, P.S., 1991. fatty acids from microalgae of the genus pavlova fatty acids from microalgae of the genus pavlova. Phyrochemistry. Vol. 30. No. 6. pp. 1855-1859.
Yavari, V., 1994. Ttheinfluence of environmental parameters on the biology of culture oyster, crassostrea madrasensis. Ph.D. thesis, CMFRI, Co. Chin, India. 290 P.