نوع مقاله : تغذیه
نویسندگان
1
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
2
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3
مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران
4
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران
چکیده
اثر روغنهای دریایی بهدلیل دارا بودن اسیدهای چرب n-3 روی بسیاری از بیماریها به اثبات رسیده است. اکثر اثرات بالینی اسیدهای چرب n-3 بهدلیل وجود دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید میباشد که تاکنون جزء در ماهی در هیچ ماده غذایی دیگری یافت نشده است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کانولا در جیره غذایی بر رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگینکمان پرواری میباشد که در نهایت میتواند موجب جبران کمبود اسیدهای چرب n-3 در سبد غذایی خانوار شده و گامی مهم در راستای سلامت جامعه باشد. برای این منظور سه جیره آزمایشی با سطح پروتئین یکسان (40%) و سطوح چربی مختلف (جیره اول با 10% روغن ماهی، جیره دوم با 10% روغن کانولا و جیره سوم با 5% روغن ماهی و 5% روغن کانولا) و هر یک با سه تکرار تهیه شد و 270 عدد ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 10±100 گرم با تراکم 30 عدد در هر قفس بهمدت 56 روز پرورش یافتند. براساس نتایج بهدست آمده شاخصهای میانگین وزن نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت در هر سه تیمار دارای اختلاف معنیداری بود (0/05>P) اما اختلاف معنیداری از نظر نرخ بقا و ترکیب شیمیایی بدن بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (0/05<P). بهطورکلی نتایج نشان داد تیمار سوم یعنی ترکیب 5% روغن ماهی و 5% روغن کانولا در جیره سبب بهبود شاخصهای رشد، درصد بازماندگی و فاکتور وضعیت گردید (0/05>P).
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of different levels of Fish oil and Canola oil on diet on growth, survival and body Chemical Composition of Fattening Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان [English]
-
keyomars Ali ramaji
1
-
Sima Barzegar
1
-
Mehdi Mohamad alikhani
2
-
Saltanat Najjar Lashgari
3
-
Roghaye Mahmodi
4
1
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran
2
Youth and Elite Research Club, Tehran Research Science Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3
Coldwater Fishes Research Center (CFRC), Fisheries Research Institute, Agricultural Research, Education and Promotion Organization, Tonekabon, Iran
4
Shahid Motahari Yasouj, Shahid Motahhari Shahrood Fish Breeding and Research Center, Fisheries Research Institute, Agricultural Research, Education and Promotion Organization, Yasouj, Iran
چکیده [English]
The effect of marine oils has been proven in many diseases due to the presence of n-3 fatty acids. Most of the clinical effects of n-3 fatty acids are due to the presence of Docosahexaenoic acid (DHA( and Eicosapentaenoic acid (EPA), which has so far not been found in any other food, except in fish. The purpose of this study was to investigate the effects of different levels of fish oil and canola oil on diet, on growth, survival and body chemical composition of Fattening rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) Which ultimately can compensate for the deficiency of n-3 fatty acids in the household food basket and it is an important step towards the health of the community. For this purpose, three experimental diets were prepared with the same protein level (40%) and different fat levels (the first diet with 10% fish oil, the second diet with 10% canola oil and the third diet with 5% fish oil and 5% canola oil) and each one with three repetitions and 270 rainbow trout with an average weight of 100±10 g were cultured with a density of 30 in per cage for 56 days. Based on the results, there were significant differences between mean weight, body weight gain, feed conversion ratio, specific growth rate and condition factor in all three treatments (P<0.05). However, there was no significant difference in terms of survival rate and body chemical composition between treatments (P>0.05). In general, the results showed that the third treatment (5% fish oil and 5% canola oil) in the diet improved the growth indices, survival rate and condition factor (P<0.05).
کلیدواژهها [English]
-
Fish oil
-
Canola oil
-
Growth
-
Survival
-
Body composition
-
Rainbow trout