تاثیر نانوذرات نقره بر ترکیب لاشه ماهی قرمز (Carassius auratus) تغذیه شده با الیگوساکارید رافینوز و باکتری Pediococcus acidilactici

نوع مقاله: فیزیولوژی (جانوری)

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

2 مرکز تحقیقات آب های دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، چابهار، ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر حفاظتی پیش تیمار باکتری Pediococcus acidilactic و الیگوساکارید رافینوز بر ترکیب لاشه در ماهی قرمز (carassius auratus) در مواجهه با نانو نقره بود. بر این اساس تعداد 250 عدد ماهی قرمز با میانگین وزنی 0/18±26/3 در چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار شامل: غذای بدون مکمل غذایی (تیمار1شاهد)، غذای حاوی پروبیوتیک باکتری با غلظت 107 کلنی بر گرم غذا (تیمار2)، غذای حاوی رافینوز به ­میزان 1 گرم در کیلوگرم غذا (تیمار3) و غذای سین بیوتیک (تیمار 4) تقسیم شد و به ­مدت 6 هفته تغذیه شدند. بعد از پایان دوره تغذیه، به تیمارهای آزمایش میزان 50 درصد غلظت کشنده نانو نقره (0/5 میلی­ گرم بر لیتر) به ­مدت 14 روز اضافه ‌شد و در پایان دوره 14 روزه، نمونه ­برداری از لاشه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده­ ها در پایان دوره آزمایش نشان داد شاخص ­های رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی لاشه در بین تیمارهای آزمایش اختلاف معنی­ داری با هم  نداشتند (0/05<P). هرچند در برخی از شاخص ­ها ازجمله رطوبت، پروتئین و خاکستر در تیمار سین بیوتیک روند افزایشی را نشان داد ولی این افزایش معنی­ دار نبود (0/05<P). با توجه به نتایج به ­دست آمده از این پژوهش و عدم معنی ­داری شاخص­ های مربوطه در تیمارهای مذکور به ­نظر می­ رسد استفاده از این مکمل­ ها با این غلظت اثرگذاری مناسب را بر شاخص ­های مربوطه ندارد.

کلیدواژه‌ها


  1. Alishahi, M. And Heidari, B., 2011. Investigation of the toxicity of silver nanoparticles in Naples, Artemia, Lake Urmia. Journal of Modern Veterinary Research. Vol. 9, pp: 39-50.
  2. Anderson, J.; Jackson, A.J.; Matty, A.J. and Capper, B.S., 1984. Effect of dietary carbohydrate and fiber on the tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture. Vol. 37, pp: 303-314.
  3. Arockiaraj, A.J.; Haniffa, M.A.; Seetharaman, S. and Appelbaum, S., 2008. Utilization of various dietary carbohydrate levels by the freshwater catfish (Mystus montanus) (Jerdon). Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences. Vol. 8, pp: 31-35.
  4. Ashouri, S.; Keyvanshokooh, S.; Salati, A.P.; Johari, S.A. and Pasha-Zanoosi, H., 2015. Effects of different levels of dietary selenium nanoparticles on growth performance, muscle composition, blood biochemical profiles and antioxidant status of common carp (Cyprinus carpio). Aquaculture. Vol. 446, pp: 25-29.
  5. Asghari, S.; Johari, S.A.; Lee, J.H.; Kim, Y.S.; Jeon, Y.B.; Choi, H.J.; Moon, M.C.; Yu, I.J., 2012. Toxicity of various silver nanoparticles compared to silver ions in Daphnia magna. Journal of Nanobiotechnology. Vol. 10. pp: 28-39.
  6. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis, fifteenth. Association of Official Analytical Chemists, Arlington VA, USA.
  7. Blaise, C.; Gagne, F.; Ferard, J.F.; Eullaffroy, P., 2008. Ecotoxicity of selected nano‐ materials to aquatic organisms. Environmental toxicology. Vol. 23, pp: 591-598.
  8. Baroiller, J.F. and Guiguen, Y.A., 1999. Endocrine and environmental aspects of sex differentiation in fish. CMLS, Cell and Molecular Life Science. Vol. 55, pp: 910-931.
  9. Gong, P.; Li, H.; He, X.; Wang, K.; Hu, J.; Tan, W. and Yang, X., 2007. Preparation and antibacterial activity of Fe3O Ag nanoparticles. Nanotechnology. Vol. 18, pp: 28-56.
  10. Genc, M.A.; Yilmaz, E.; Genc, E. and Aktas, M., 2007. Effects of dietary mannan oligosaccharide (MOS) on growth, body composition and intestine and liver histology of the hybrid Tilapia (Oreochromis niloticus*O. aureus). Israeil J. Aquacual. Vol. 59, pp: 10-16.
  11. Hilton, J.W. and Atkinson, J.L., 1982. Response of rainbow trout (Salmo gairdneri) to increased levels of available carbohydrate in practical trout diets. British Journal of Nutrition. Vol. 47, pp:597-607.
  12. Khan, S.H.  and Ansari, F.A., 2007. Probiotics  the friendly bacteria with market potential in global market. Pakistan Journal of Pharmaceu tical Scinces. Vol.20, pp: 71-76.
  13. Mingchun, R.; Qinghui, A.; Kangsen, M.; Hongming, M. and Xiaojie, W., 2011. Effect of dietary carbohydrate level on growthperformance, body composition, apparent digestibility coefficient and digestive enzyme activities of juvenile cobia, (Rachycentron canadum) L. Aquaculture Research.Vol. 42, pp: 1467-1475.
  14. Rigos, G.; Samartzis, A.; Henry, M.; Fountoulaki, E.; Cotou, E.; Sweetman, J.; Davies, S. and Nengas, I., 2010. Effects of additive iron on growth, tissue distribution, haematology and immunology of gilthead sea bream, Sparus aurata. Aquaculture International. Vol. 16, pp: 1093-1104.
  15. Salami khorshidi, N.; keyvan shokuh, S.; salaty, A.; Zakeri, M.; Mahmudi, N.; Tahmasebi, D. and Kahyani, A., 2011. Effect of different levels of dietary nucleotides on body composition in fingerling rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Oceanography. Vol. 9, pp: 6-41.
  16. Shiau S.Y.; 1997. Utilization of carbohydrates in warm water fish-with particular reference to tilapia, (Oreochromis niloticus × O. aureus). Aquaculture. Vol. 151, pp:79
  17. Tukmechi, A.; Rahmati Andani, H.R.; Manaffar, R. and Sheikhzadeh, N., 2011. Dietary administration of mercapto ethanol treated Saccharomyces cerevisiae enhanced the growth, innate immune. response and disease resistance of the rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 30, pp: 923-928.
  18. Tahmasebi, D., 2014. Evaluation of Nutrition with Vitamin E (alpha tocopherol acetate and Selenium Nanoparticles on growth, survival, carcass composition and glutathione peroxidase enzyme and total body malondialdehyde in whitefish (Rutilus frisii kutum). Master's thesis of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. 56 p.    
  19. Van Loo, J.; Cummings, J.; Delzenne, N.; Franck, A.; Hopkins, M.; MacFarlane, G.; Newton, D.; Quigely, M.; Roberfroid, M.; Van Vliet, T. and Van den, H.E., 1999. Functional food properties of non-digestible oligosaccharide: a consensus report from the ENDO project (DGXII AIRII CT94-1095). British Journal of Natural Resources. Vol. 8, pp: 121-132.    
  20. Zhou, X.; Wang, Y.; Gu, Q. and Li, W., 2009. Effects of different dietary selenium sources (selenium nanoparticle and selenomethionine) on growth performance, muscle composition and glutathione peroxidase enzyme activity of crucian carp (Carassiu auratus gibelio). Aquaculture. Vol. 291, pp: 78-81.