بررسی تاثیر رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) در مرحله پرواری با استفاده از مکمل گیاهی

نوع مقاله : تغذیه

نویسندگان

1 پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

2 مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

مطالعه تاثیر استفاده از مکمل گیاهی درغذای پلتشده به منظور افزایش رشد قزل­ آلای رنگین ­کمان پرورشی در مرحله پرواری در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در سال­ های 97-1396 انجام شد. تعداد 180 عدد ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان پرورشی با میانگین وزنی  2/1±28/7 گرم در 9 عدد مخزن فایبرگلاس (به حجم 150 لیتر و با حجم آبگیری 100 لیتر) تقسیم گردیده و به­ مدت 7 هفته با سه جیره غذای حاوی صفر (شاهد)، 2 و 4 درصد مکمل گیاهی تغذیه شدند. میانگین بازماندگی در پایان آزمایش 100 درصد بوده است. بررسی‌ها نشان داد که وزن اکتسابی در گروه شاهد برابر با 1/95±28/62 گرم و برای تیمار 2% و 4% به ­ترتیب 1/37±30 گرم و 4/13±30 گرم بوده است. ضریب رشد وی‍ژه نیز برای تیمار­های شاهد  0/38±1/33 و برای تیمار 2% و 4% به ­ترتیب برابر 0/38±1/52 و 0/16±1/48 بوده است. هم ­چنین رشد اختصاص روزانه برای تیمار شاهد برابر 0/04±0/58 با ضریب تبدیل غذایی 0/58 گرم و برای تیمارهای 0/02 و 4% به ­ترتیب برابر 0/80±0/61 با ضریب تبدیل غذایی 0/79 و 0/50±0/60 با ضریب تبدیل غذایی 0/81 بوده است. هم ­چنین بین میانگین­ های وزن نهایی سه تیمار اختلاف معنی ­دار نبود (79/0<p) بررسی فوق نشان داد که مکمل گیاهی منجر به تفاوت معنی ­داری در شاخص رشد، ضریب تبدیل غذایی و رشد اختصاصی قزل­ آلای رنگین­ کمان پرورشی نگردیده است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluate The Impact Of Dietary Herbal On The Growth Performance Of Growth Out Rainbow Trout(Oncorhynchus mykiss)

نویسندگان [English]

  • Hamid Ramezani 1
  • Shahram Dadgar 2
  • Mohammad Ghadiri Abyaneh 2
1 Caspian Sea Ecology Research Institute, Iranian Fisheries Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Sari, Iran
2 Iran Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Promotion Organization, Tehran, Iran
چکیده [English]

The main goal of  the current study is to evaluate the impact of dietary herbal on the  growth performance of growth out  rainbow trout. This project was conducted at Caspian sea research institute of ecology from 2017 to 2018. Totally 180 rainbow trout with an average weight of 28.8g were randomly distributed to 9 fiberglass tanks with area  and depth of 1m2 and of 0.6 m.  The experiment lasted for seven weeks and the rainbow trout were fed by three different diets as follows: 1. Commercial pellet contained no herbal additive (control diet) 2. Commercial pellet contained 2% dietary herbal and 3. Commercial pellet contained 4% dietary herbal.  The results showed that fishes weight gains for diet 1, 2 and 3 were 28.62, 30.41 and 30 respectively. The estimated growth rate was 1.33g for control diet, 1.52g for 2% inclusion of the additive and 1.44g for 4% inclusion of the additive. Results also showed that inclusion of the additive did not change statistically average final weight (p>0.79).  A larger weight gain was observed at 2% additive inclusion although this was not statistically different with other treatments. In conclusion, with regard to the observed results, dietary herbal administration cannot improve growth, feed conversion rate and weight gain in oncorhynchus mykiss.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Grower
  • Rainbow Trout
  • Dietary herbal
  1. رمضانی، ح.، 1394. بررسی ا ستفاده از مکمل گیاهی اشتها آور در رشد کپورمعمولی در مرحله پرواری. موسسه  تحقیقات علوم شیلاتی ایران. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی. 25 صفحه. صفحات 15 تا 16.
  2. زرگری، ع.، 1368. گیاهان دارویی. جلد اول. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. 947 صفحه. صفحات 647 تا 654 و 642 تا 646 و 682.
  3. زرگری، ع.، 1368. گیاهان دارویی. جلد دوم. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. 850 صفحه.
  4. Awad, E. and Austin, B., 2010. Use of lupin, Lupinus perennis, mango, Mangifera indica, and stinging nettle, Urtica dioica, as feed additives to prevent Aeromonas hydrophila infection in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Journal of Fish Diseases. Vol. 33, pp: 413-420.
  5. Al-Salahy, M.B., 2002. Some physiological studies on the effect of onion and garlic juices on the fish, Clarias lazera. Fish Physiology and Biochemistry. Vol. 27, pp: 129-142.
  6. De-Schrijver, R. and Ollevier, F., 2000. Protein digestion in juvenile rurbot (Scophthalmus maximus) and effects of dietary administration of vibrioproteolyticus. Aquaculture. Vol. 186, No. 6, pp: 107-116.
  7. Dorucu, M.; Ozesen, C.S.; Ispir, U.; Altinterim, B. and Celayir, Y., 2009. The Effect of Black Cumin Seeds, Nigella sativa, on the Immune Response of Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss. Mediterranean Aquaculture Journal. Vol. 2, No. 2, pp: 1-7.
  8. Gabor, E.F.; Şara, A. and Barbu, A., 2010. The effects of some Phyto-additives on growth, health and meat quality on different species of fish. Scientific Papers: Animal Sciences and Biotechnologies. Vol. 43, No. 1, pp: 61-65.
  9. Fazlolahzadeh, F.; Keramati, K.; Nazifi, S.; Shirian, S. and Seifi, S., 2011. Effect of Garlic (Allium sativum) on Hematological Parameters and Plasma Activities of ALT and AST of Rainbow trout in Temperature Stress. Australian Journal of Basic and Applied Sciences. Vol. 5, No. 9, pp: 84-90.
  10. Fooks, L.J.; Fuller, R. and Gibson, G.R., 1999. Prebiotics, Probiotics and human gut microbiology. International Dairy Journal. Vol. 9, No. 3, pp: 53-61.
  11. Irianto, A. and Austin, B., 2002. Use of probiotics to control furunculosis in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss wabaum). J. Fish Dis. Vol. 25, No. 5, pp: 1-10.
  12. Nya, E.J. and Austin, B., 2009. Use of dietary ginger, Zingiber officinale Roscoe, as an immunostimulant to control Aeromonas hydrophila infections in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Journal of Fish Diseases. Vol. 32, pp: 971-977.
  13. Ringo, E.; Bendiksin, H.R.; Gaunsen, S.J.; Sundsfjord, A. and Olsen, R.F., 1998. The effect of dietary fatty acid on lactic acid bacteria associated with the epithelial mucosa and form faecolia of Arctic charr, Salvelinus alpines. L. J. Apple. Microbiol. pp: 855-864.
  14. Tacon, A. and Albert, G.J., 1990. Standard method for nutritional and feeding of farmed fish and shrimp. Argent Libration press. pp: 4-27.
  15. Tovar, D.; Amzbonino, J.; Cahu, C.; Gatesoupe, F.J.; Vazquez-Juarez, R. and leserl, R., 2002. Effect of yeast incorporation in compound diet on digestive enzyme activity in sea bass (Dicentrarchus   larvae). Aquaculture. Vol. 204, No. 2, pp: 113-123.
  16. Webster, C.D. and Lim, C.E., 2002. Nutrient Requiremnts and Feeding of Finfish for Aquaculture. CABI publishing. 418 p.