ارزیابی عصاره جلبک قرمز جانیا (Jania adhaerens J.V. Lamouroux) به عنوان مکمل غذایی در ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus)

نوع مقاله: تغذیه

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق، ارزیابی استفاده از عصاره جلبک قرمز جانیا (Jania adhaerens) برای اولین ­بار به­ عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب شیمیایی بدن و آنزیم ­های گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) می ­باشد. چهار رژیم غذایی به ­ترتیب حاوی 0، 5، 10 و 15 گرم عصاره جلبک جانیا بر کیلوگرم غذا تهیه شد. 120 قطعه ماهی کفال خاکستری با میانگین وزنی 2/01±14/95 (میانگین± خطای معیار) گرم در 4 گروه برطبق رژیم ­های غذایی مختلف به ­صورت تصادفی به ­ترتیب 0 (گروه شاهد)، 5 ، 10 و 15 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا تقسیم ­بندی شدند. بین گروه­ های آزمایشی و گروه شاهد از نظر وزن نهایی، میزان غذای دریافتی، میزان افزایش وزن به ­دست آمده، راندمان مصرف پروتئین و راندمان مصرف چربی اختلاف معنی ­داری مشاهده شد (0/05>P). هم­ چنین بیش ­ترین میزان شاخص­ های فوق در گروه حاوی 10 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. بیش ­ترین میزان پروتئین خام، رطوبت لاشه، فعالیت آنزیم ­های پروتئآز، آمیلاز و لیپاز و کم ­ترین میزان چربی در گروه حاوی 15 گرم جانیا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. هرچند از نظر فعالیت آنزیم لیپاز بین گروه 10 و 15 گرم جانیا بر کیلوگرم غذا اختلاف معنی­ داری مشاهده نشد (0/05<P). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم ­های گوارشی بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند و استفاده از 10 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا در جیره غذایی ماهی کفال خاکستری توصیه می ­گردد. 

کلیدواژه‌ها


  1. Akbary, P. and Shahraki, N., 2017. Effect of dietary supplementation of Padina astraulis (Hauck) extract on biochemical response and digestive enzyme activities of grey mullet, Mugil cephalus (Linnaeus). Iranian Journal of Fisheries Science, (Under published).
  2. Akbary, P. and Shahraki, N., 2016. Effect of Padina atraulis extract on growth, feed, fatty acids profile and carcass composition in Mugil cephalus Linnaeus, 1758. Iranian Scientific FisheriesJournal. Vol. 25, No. 2,pp:161-171.
  3. AOAC. 1989. Assosiation of Official Analytical Chemists (AOAC). Official Method of Analysis of the Assosiation of Official Analytical Chemists, 15th ed. Assosiation of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA
  4. Borquez, A.; Serrano, E.; Dantagnan, D.; Carrasco, J. and Hernandez, A., 2010. Feeding high inclusion of whole grain white lupin (Lupinus albus) to rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): effects on growth, nutrient digestibility, liver and intestine histology and muscle fatty acid composition. Aquaculture Research. Vol. 42, pp:1067-1078.
  5. Chong, A.S.C.; Hashim, R. M.; Chow-Tang, L. and Ali, A.B., 2002. Partial characterization and activities of protease from the digestive tract of discus fish (Symphysodon aequifasciata). Aquaculture. Vol. 203, pp: 321-331.
  6. Choi, Y.H.; Lee, B.J. and Nam, T.J., 2015. Effect of dietary inclusion of Pyropia yezoensis extract on biochemical and immune responses of olive flounder Paralichthys olivaceus. Aquaculture. Vol. 435, pp: 347-353.
  7. Citarasu, T., 2010. Herbal biomedicines a new opportunity for aquaculture industry. Aquaculture International. Vol. 18, pp: 403-414 . 
  8. Das, K.M. and Tripathi, S.D., 1991. Studies on the digestive enzymes of grass carp, Ctenopharhyngodan idella. Aquaculture. Vol. 92, pp: 21-32.
  9. Davies, S.J.; Brown, M.T. and Camilleri, M., 1997. Preliminary assessment of the seaweed, Porphyra purpurea, in artificial diets for thick lipped grey mullet Chelon labrosus. Aquaculture. Vol. 152, pp: 249-258.
  10. Dequara, S.; Jauncey, K. and Agius, C., 2003. Enzyme activities and pH variations in the digestive tract of gilthead sea bream. Journal of Fish Biology. Vol. 62, pp:1033-1043.
  11. Ebrahim Ebrahimi, I.; Tangestani, R.; Alizadeh Dvghyklayy, E. and Zare , P., 2013. Effect of different levels of garlic essential oil on growth, feed and carcass composition of beluga (Huso huso) Rearing young. Journal of Marine Science and Technology. Vol. 11, pp:1-12 (in persian).
  12. El-Tawil, A., 2010. Effects of Green Seaweeds (Ulva sp.) as Feed Supplements in Red Tilapia (Oreochromis sp.) diet on growth performance, feed utilization and body composition. Journal of Arabian Aquaculture Society. Vol. 5, pp: 179-193.
  13. Gawlicka, A.; Parrent, B.; Horn, M. H.; Ross, N.; Opstad, I. and Torrissen, O.J., 2000. Activity of digestive enzyme in yolk- sac larvae of Atlantic halibut (Hippoglossus hippoglossus) indication of readiness for first feeding. Aquaculture. Vol. 184, pp: 304-314.
  14. Geurden, I.; Cuvier, A.; Gondouin, E.; Olsen, R.E.; Ruohonen, K.; Kaushik, S. and Boujard, T., 2005. Rainbow trout can discriminate between feeds with different oil sources. Physiology and Behavior. Vol. 85, pp: 107-114.
  15. Harikrishnan, R.; Balasundaram, C. and Heo, M.S., 2012. Effect of Inonotus obliquus enriched diet on hematology, immune response, and disease protection in kelp grouper, Epinephelus bruneus against Vibrio harveyi. Aquaculture. Vol. 344, pp: 48-53.
  16. King, J., 1965. Practical clinical enymology.363 pp D´van Nostrand Company Ltd, New York.
  17. Lovell, R.T., 2002. Diet and fish husbandry. In: Fish Nutrition (ed. by Halver, J.E.,), 3rd edn. Academic Press, San Diego, CA, USA. pp: 703-754.
  18. Mustafa, M.G.; Wakamatsu, S.; Takeda, T.A.; Umino, T. and Nakagawa, H., 1995. Effects of algae meal as feed additive on growth, feed efficiency, and body composition in red sea bream. Fisheries Science. Vol. 61, pp: 25-28.
  19. Natalia, Y.; Hashim, R.; Ali, A. and Chong, A., 2004. Characterization of digestive enzymes in acarnivorous ornamental fish, the Asian bony tongue Scleropages formosus (Osteoglossidae). Aquaculture. Vol. 233, pp: 305-320.
  20. Porfaraj, V.; Karami, M.; Nezami, S.A.; Rafiee, G.R.; Khara, H. and Hamidoghli, A., 2013. Study of some biological features of Mullets in Iranian coasts of the Caspian Sea. Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics. Vol. 2, pp: 97-110.
  21. Soler-Vila, A.; Coughlan, S.; Guiry, M. and Kraan, S., 2009. The red alga Porphyra dioica as a fish-feed ingredient for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): effects on growth, feed efficiency, and carcass composition. Journal of Applied Phycology. Vol. 21, No. 5, pp: 617-624.
  22. Taboada C.; Millan R. and Miguez I., 2013. Evaluation of the marine alga Ulva rigida as a food supplement: effect of intake on intestinal, hepatic, and renal enzyme activities in rats. Journal of Medicinal Food. Vol. 14, pp: 161-166.
  23. Valente, L.P.; Araújo, M.; Batista, S.; Peixoto, M.; Sousa Pinto, I.; Brotas, V.; Cunha, L. and Rema, P., 2015. Carotenoid deposition, flesh quality and immunological response of Nile tilapia fed increasing levels of IMTA cultivated Ulva spp. Journal of applied phycology. Vol. 1, pp: 1-11.
  24. Valente, L.; Gouveia, A.; Rema, P.; Matos, J. and Gomes, E., Pinto, I., 2006. Evaluation of three seaweeds Gracilaria bursa-pastoris, Ulva rigida and Gracilaria cornea as dietary ingredients in European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles. Aquaculture. Vol. 252, No. 1, pp: 85-91.
  25. Wahli, T.; Verlhac, V.; Griling, P.; Gabaudan, J. and Aebischer, C., 2003. Influence of dietary vitamin C on the wound healing process in rainbow trout (Oncorhyncus mykiss). Aquaculture. Vol. 225, pp: 371-386.
  26. Wassef, E.A.; El Masry, M.H. and Mikhail, F.R., 2001. Growth enhancement and muscle structure of striped mullets, Mugil cephalus L., fingerlings by feeding algal meal-based diets. Aquaculture Research. Vol. 32, pp: 315-322.
  27. Zheng, K.; Liang, M.; Yao, H.; Wang, J. and Chang, Q., 2012. Effect of dietaryfish protein hydrolysate on growth, feed utilization and IGF-I levels of Japaneseflounder (Paralichthys olivaceus). Aquaculture Nutrition. Vol. 18, pp: 297-303.
  28. Stadtlander, T.; Khalil, W.K.B.; Focken, U. and Becker, K., 2013. Effects of low and medium levels of red alga nori (Porphyra yezoensisUeda) in the diets on growth, feed utilization and metabolism in intensively fed Nile tilapia, Oreochromis niliticus(L.). Aquaculture Nutrition. Vol. 19, pp: 64-73.
  29. Shalaby, A.M.; Khattab, Y.M. and Abdel rahman, A.M., 2006. Effects of garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animimals and Toxins Including Tropical Diseases. Vol. 12, pp: 172-201.