بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله: تغذیه

نویسندگان

بخش بیماری های طیور، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

عصاره مالت، دارای فعالیت آنتی ­اکسیدانی در شرایط برون ­­­تنی و درون ­تنی می­باشد. به­ منظور بررسی اثر عصاره­ مالت جو بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی، 180 قطعه جوجه‌ یک روزه گوشتی خریداری و به ­طور تصادفی به 4 گروه مساوی و هر گروه به 3 زیر گروه 15 قطعه ­ای تقسیم شدند. جوجه ­های گروه A، B و C به ­ترتیب عصاره مالت جو را به ­میزان 0/2، 0/3 و 0/5 درصد به ­صورت روزانه در آب آشامیدنی و در کل دوره­ پرورش به ­مدت 42 روز دریافت نمودند­. جوجه­ های گروه D به ­عنوان گروه شاهد، عصاره مالت جو را دریافت نکردند. در 21 روزگی و در  پایان  دوره، میزان خوراک مصرف شده، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی برای هر گروه محاسبه گردید. به­ منظور تعیین خصوصیات لاشه، در پایان دوره 2 قطعه از هر تکرار کشتار گردید. این مطالعه نشان داد افزودن عصاره مالت در آب مصرفی بر ضریب تبدیل غذایی، درصد لاشه، چربی احشایی، وزن چینه­ دان، سنگدان، پانکراس، کبد و قلب در مقایسه با گروه شاهد تأثیری ندشت.

کلیدواژه‌ها


  1. Bamforth, C.W.; Muller, R.E. and Walker, M.D., 1993. Oxygen and oxygen radicals in malting and brewing: a review. Journal of the Science of Food and Agriculture. Vol. 51, pp: 79-88.
  2. Bonoli, M.; Verardo, V.; Marconi, E. and Caboni, M.F., 2004. Antioxidant phenols in barley (Hordeum vulgare L.) flour: Comparative spectrophotometric study among extraction methods of free and bound phenolic compounds. Journal of Agriculture and Food Chemistry. Vol. 52, pp: 5195-5200.
  3. Carvalho, D.O.; Goncalves, L.M. and Guido, L.F., 2016. Overall antioxidant properties of malt and how they are influenced by the individual constituents of barley and the malting process. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. Vol. 15, pp: 927-943.
  4. Enari, T.M.; Puputti, E. and Mikola, J., 1963. Fractionation of the proteolytic enzymes of barly and malt. European Brewery Conv., Proc. Conger. 9th, Brussels. pp: 37-44.
  5. Hashemi, S.R. and Davoodi, H., 2010. Phytogenic as new class of feed additive in poultry industry. Journal of Animal and veterinary Advances. Vol. 9, pp: 2295-2304.
  6. Helland, M.H.; Wicklund, T. and Narvhus J.A., 2004. Growth and metabolism of selected strains of probiotic bacteria in milk. International Journal of Food Microbiology. Vol. 91, pp: 305.
  7. Hoopen, H.J.G., 1967. The proteolytic Enzyme of Barley and malt. I. Extraction of Peptide Hydrolases (Endopeptidases) with activity at pH 5 from malt. Laboratory of General and Technichal Biology, Technological University, Delft, The Netherlands.
  8. Jamroz, D.; Wiliczkiewicz, A.; Wertelecki, T.; Orda, J. and Skorupinska, J., 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. BritishPoultry Science. Vol. 46, pp: 485-493.
  9. Manzanillo, E.G.; Baucelis, F.; Kamel, C.; Morales, J.; Perez, J.F. and Gass, J., 2001. Effects of plant extracts on the performance and lower gut microflora of early weaned piglets. Journal of Animal Science. Vol. 1, pp: 473-476.
  10. Marhamatizadeh, M.H.; Karmand, M.; Farokhi, A.R.; Rafatjoo, R. and Rezazadeh, S., 2011. The Effects of Malt Extract on the Increasing Growth of Probiotic Bacteria Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum in probiotic Milk and Yoghurt. Food Technology and Nutrition. Vol. 8. [In Persian]
  11. McDowell, L.R., 2000. Vitamins in animal and human nutrition. Lowa state University press. Vol. 88, pp: 5-15.
  12. Mitsch, P.K.; Kohler, Z.B.; Gabler, C.; Losa, R. and Zimpermik, I., 2004. The effects of two different blends of essential oil components on the proliferation of clostridium perfringens in the intestines of broiler chickens. Poultry Science. Vol. 83, pp: 669-675.
  13. Platel, K. and Srinivasan, K., 2001. Studies on the influence of dietary spices on food transit time in experimental rat. Nutrition Research. Vol. 21, pp: 1309-1314
  14. Qingming, Y.; Xianhui, P.; Weibao, K.; Hong, Y.; Yidan, S. and Zhang, L.,2010. Antioxidant activities of malt extract from barley (Hordeum vulgare L.) toward various oxidative stress in vitro and in vivo. Food Chemistry. Vol. 118, pp: 84-89.
  15. Sanders, J.W.; Venema, G. and Kok, J., 1999. Effect of fermentation on lactose, glucose, and maltose in milk and suitability of fermented milk products for lactose intolerant individuals. Journal of Dairy Science. Vol. 23, pp: 483.
  16. Ultee, A., 2002. The phenolic hydroxyl group of carvacrol is essential for action against the food-borne pathogen Bacillus cereus. Environmental Microbiology. Vol. 68, pp: 1561-1568.
  17. Xu, J. and Zhou, F., 2008. The antibacterial mechanism of cervacrol and thymol against Escherichia coli. Applied Microbiology. Vol. 47, pp: 174-149.
  18. Zhao, H.F.; Dong, J.J.; Lu, J.; Chen, J.; Li, Y. and Shan, L.J., 2006. Effects of extraction solvent mixtures on antioxidant activity evaluation and their extraction capacity and selectivity for free phenolic compounds in barley (Hordeum vulgare L.). Journal of Agriculture and Food Chemistry. Vol. 54, pp: 7277-7286.
  19. Zubtsov,Y.N.;Eremina,O.Y. andSeregina,N.V., 2017. The micronutrient value of byproducts of malting barley. Voprosy pitaniia. Vol. 86, pp:115-12