بررسی ترکیبات لاشه و اسیدهای چرب عضلات کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) تغذیه شده با غذاهای مختلف گیاهی (عدسک آبی، آزولا و یونجه) و پلت (حاوی 25 و 35 درصد پروتئین)

نوع مقاله : تغذیه

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر تعیین ترکیبات لاشه و اسیدهای چرب بافت عضلانی ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) با میانگین وزن 0/51±15/41 گرم، تغذیه شده با غذاهای مختلف گیاهی (عدسک، آزولا و یونجه) و پلت (با میزان پروتئین 25 و 35 درصد) به مدت 90 روز در مرکز تحقیقات آبزی پروی شهید فضلی برآبادی، دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بود. آنالیز تقریبی نمونه ها نشان داد که به جز چربی لاشه هیچ تفاوت معنی داری در بین سایر شاخص های لاشه (پروتئین، رطوبت و خاکستر) وجود نداشت (0/05<p). در="" ﺗﻤــﺎم="" ﺗﯿﻤﺎرﻫــﺎی="" ﻣــﻮرد="" ﻣﻄﺎﻟﻌــﻪ="" اﺳــﯿﺪ="" ﭘﺎﻟﻤﺘﯿــﮏ="" و="" اوﻟﺌﯿــﮏ="" ﺑــﻪ="" ﺗﺮﺗﯿــﺐ="" ﺑــﯿﺶﺗــﺮﯾﻦ="" اﺳــﯿﺪﻫﺎی="" ﭼــﺮب="" اﺷــﺒﺎع="" ﺗــﮏ="" ﻏﯿﺮاﺷــﺒﺎع="" ﺑﻮدﻧــﺪ.="" ﻣﻘﺎﯾﺴــﻪ="" ﺗﺮﮐﯿــﺐ="" ﺣــﺎﮐﯽ="" از="" ﺗﻔــﺎوت="" ﻣﻌﻨــﯽدار="" ﺑــﯿﻦ="" ﺗﯿﻤﺎرﻫـا="" به="" جز="" c22:0,="" c18:="" 1="" (n-7),="" c16:0و="" Σsfa="" بود.="" بیشترین="" ﻣﺠﻤــﻮع="" ﻏﯿﺮاشباع="" اﻣﮕــﺎ-3="" اﻣﮕــﺎ-6="" ﺑــﻪﺗﺮﺗﯿــﺐ="" ﺗﯿﻤــﺎر="" ﺗﻐﺬﯾــﻪ="" ﺷــﺪه="" ﯾﻮﻧﺠــﻪ="" (23.61±1.7)="" ﻏــﺬای="" ﭘﻠــﺖ="" ﺣــﺎوی="" 35="" درﺻــﺪ="" ﭘــﺮوﺗﺌﯿﻦ="" (13.22±0.3)="" ﮐـﻢ="" ﺗـﺮﯾﻦ="" آن="" ﺗﺮﺗﯿـﺐ="" ﺗﯿﻤـﺎر="" ﺷـﺪه="" ﺣـﺎوی="" 25="" درﺻـﺪ="" (6.85±1.7)="" تیمار="" شده="" آزولا="" (10.78±0.7)="" ﻣﺸﺎﻫﺪه="" ﮔﺸﺖ="" ﺑﺎ="" ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ="" اﺧﺘﻼف="" ﻣﻌﻨﯽداری="" داﺷﺘﻨﺪ="" (0="" 05="">P).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The Investigation of Body Composition and Fatty Acids in Muscle of Grass Carp (Ctenopharyngodon idella) Fed with Lemna Sp., Azolla filiculoides and Alfalfa and Pellet

نویسندگان [English]

  • Hamed Nekoubin
  • Mohammad Sudagar
Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]

This  study  was  performed  to  determine  body  composition  and  fatty  acids  in  muscle  of Grass  carp  (Ctenopharyngodon  idella)  with  average  weight  15.41±  0.51g,  fed  with  different plant  diet  (Lemna Sp., Azolla  filiculoides and Alfalfa)  and  Pellet  (with  25 and  35  percent protein)  for  90  days  was  conducted  at  the  aquatic  research  center  of  Shahid  Fazli  Barabadi Fisheries Faculty in Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. There is  no  significant  difference  except  lipid  value  in  the  content  of  protein,  moisture  and  ash samples of in these treatments (P>0.05). In all treatments in both fish, palmitic acid C16:0 and oleic  C18:1  n-9  acid  were  the  principal  saturated  and  monounsaturated  fatty  acids.  In  this comparison  Muscle  fatty  acid  composition  between  treatments  showed  that  there  are significant difference in among all the fatty acids except for C16:0, C C18:1 (n-7), C22:0 and ∑SFA (P<0.05). the highest of  n-3 and n-6 was obtained in Alfalfa treatment (23.61±1.7) and pellet  treatment  with  35%  protein  (13.22±0.3)  respectively  and  the  lowest  was  observed  in pellet  treatment  with  25%  protein  (6.85±1.7)  and Azolla  filiculoides treatment  (10.78±0.7) respectively and had significantly different to each other (P<0.05).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Grass carp
  • plant food
  • pellet food
  • body composition and fatty acids