بررسی اثرات افزودن لاکتوباسیلوس ال بوچنری به جیره غذایی گاو شیری آلوده به آفلاتوکسین B1 بر فراسنجه های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی

نوع مقاله: محیط زیست جانوری

نویسندگان

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران

چکیده

آفلاتوکسین B1 توسط قارچ ­های آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس تولید و میزان حرکات شکمبه و تجزیه ­پذیری مواد خوراکی در آن تحت تاثیر قرار می­ دهد. هدف از این مطالعه بررسی کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ­ای در حضور افزودنی لاکتوباسیلوس ال­بوچنری در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمار­های آزمایشی شامل: جیره پایه (شاهد)، جیره پایه همراه با  0/5 و 1 میکروگرم بر میلی ­لیتر آفلاتوکسین B1 و جیره غذایی پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 (یک میکروگرم در میلی­ لیتر) به­ همراه سطوح مختلف افزودنی لاکتوباسیلوس ال­بوچنری به ­ترتیب 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم در کیلوگرم جیره غذایی بودند. میزان گاز تولیدی در 4 ،6 ،8 ،12 ،24 ،36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون ثبت شد. داده­ های به ­دست آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد سم آفلاتوکسین B1 سبب تغییر در تخمیر شکمبه و کاهش حجم گاز تولیدی (429 میلی ­لیتر به ازای گرم ماده خشک) در مقایسه با گروه شاهد (382 میلی ­لیتر به ­ازای گرم ماده خشک) شد  (0/05>P). در پایان 120 ساعت انکوباسیون بیش ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت­ کننده 0/2 نانوگرم لاکتوباسیلوس ال بوچنری بود (0/05>P). افزودن لاکتوباسیلوس ال­بوچنری سبب افزایش فراسنجه­ های تخمینی شامل انرژی ­متابولیسم، انرژی­ خالص و قابلیت هضم ماده ­آلی شد (0/05>P). هم­ چنین افزودن سطوح 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم ال بوچنری به جیره آلوده به آفلاتوکسین B1 به ­طور معنی­ داری سبب کاهش pH در شرایط آزمایشگاهی گردید (0/05>P). نتایج نشان داد لاکتوباسیلسوس ال­ بوچنری سبب افزایش قابلیت هضم شکمبه شد و توانایی مهار آلودگی آفلاتوکسین B1 در جیره گاوهای شیری را در شرایط برون تنی دارد.

کلیدواژه‌ها


  1. نعمتی، ذ.؛ جانمحمدی، ح.غ.؛ تقی­ زاده، ا.؛ ملکی ­نژاد، ح. و مقدم، غ.، 1394. تاثیر جاذب طبیعی بنتونیت در کاهش اثرات منفی آفلاتوکسین B1 بر عملکرد و سیستم ایمنی در جوجه ­های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی. سال 4، شماره 3، صفحات 67 تا 77.
  2. Ali, A.A. and Mustafa, M.M., 2009. Use of starter cultures of lactic acid bacteria and yeasts in the preparation of kisra, a Sudanese fermented food. Pakistan Journal of Nutrition. Vol. 8, pp: 1349-1353.
  3. Bang, Y.J.; Kang, Y.K.; Kang, W.K.; Boku, N.; Chung, H.C.; Chen, J.S.; Doi, T.; Sun, Y.; Shen, L. and Qin, S., 2011. Phase II study of sunitinib as second-line treatment for advanced gastric cancer. Investigational new drugs. Vol.  29, pp: 1449-1458.
  4. Bhat, R.; Rai, R.V. and Karim, A.A., 2010. Mycotoxins in food and feed: present status and future concerns. Comprehensive reviews in food science food safety. Vol. 9, pp: 57-81.
  5. Chen, Y.; Kong, Q.; Chi, C.; Shan, S. and Guan, B., 2015. Biotransformation of aflatoxin B 1 and aflatoxin G 1 in peanut meal by anaerobic solid fermentation of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. International journal of food microbiology. Vol. 211, pp: 1-5.
  6. Ciegler, A.; Lillehoj, E.; Peterson, R. and Hall, H., 1966. Microbial detoxification of aflatoxin. Applied microbiology. Vol. 14, pp: 934-939.
  7. Dalié, D.; Deschamps, A. and Richard-Forget, F., 2010. Lactic acid bacteria, Potential for control of mould growth and mycotoxins: A review. Food control. Vol. 21, pp: 370-380.
  8. El-Deeb, B.; Altalhi, A.; Khiralla, G.; Hassan, S. and Gherbawy, Y., 2013. Isolation and characterization of endophytic Bacilli bacterium from maize grains able to detoxify aflatoxin B1. Food biotechnology. Vol. 27, pp: 199-212.
  9. Farzaneh, M.; Shi, Z.Q.; Ghassempour, A.; Sedaghat, N.; Ahmadzadeh, M.; Mirabolfathy, M. and Javan-Nikkhah, M., 2012. Aflatoxin B1 degradation by Bacillus subtilis UTBSP1 isolated from pistachio nuts of Iran. Food control. Vol. 23, pp: 100-106.
  10. Fedorah, P.M. and Hrudey, S.E., 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environmental Technology. Vol. 4, pp: 425-432.
  11. Fink-Gremmels, J., 2008. Mycotoxins in cattle feeds and carry-over to dairy milk: a review. Food Additives Contaminants. Vol. 25, pp: 172-180.
  12. Gálvez, A.; Abriouel, H.; López, R.L. and Omar, N.B., 2007. Bacteriocin-based strategies for food biopreservation. International journal of food microbiology. Vol. 120, pp: 51-70.
  13. Gerbaldo, G.A.; Barberis, C.; Pascual, L.; Dalcero, A. and Barberis, L., 2012. Antifungal activity of two Lactobacillus strains with potential probiotic properties. FEMS microbiology letters. Vol. 332, pp: 27-33.
  14. Guan, R.; Wang, Q.; Sundberg, E.J. and Mariuzza, R.A., 2005. Crystal structure of human peptidoglycan recognition protein S (PGRP-S) at 1.70 Å resolution. Journal of molecular biology. Vol. 347, pp: 683-691.
  15. Huang, L.; Duan, C.; Zhao, Y.; Gao, L.; Niu, C.; Xu, J. and Li, S., 2017. Reduction of aflatoxin B1 toxicity by Lactobacillus plantarum C88: a potential probiotic strain isolated from Chinese traditional fermented food “Tofu”. Plos one. Vol. 12: e0170109.
  16. IARC. 2002. Some traditional herbal medicines, some mycotoxins, naphthalene and styrene,  World Health Organization.
  17. Jaimez, J.; Fente, C.; Vazquez, B.; Franco, C.; Cepeda, A.; Mahuzier, G. and Prognon, P., 2000. Application of the assay of aflatoxins by liquid chromatography with fluorescence detection in food analysis. Journal of Chromatography A. Vol. 882, pp: 1-10.
  18. Jiang, Y.H.; Wang, P.; Yang, H.J. and Chen, Y., 2014. The efficacy of bamboo charcoal in comparison with smectite to reduce the detrimental effect of aflatoxin B1 on in vitro rumen fermentation of a hay-rich feed mixture. Toxins. Vol. 6, pp: 2008-2023.
  19. Jiang, Y.; Yang, H. and Lund, P., 2012. Effect of aflatoxin B1 on in vitro ruminal fermentation of rations high in alfalfa hay or ryegrass hay. Animal feed science technology. Vol. 175, pp: 85-89.
  20. Karimi, D.A.; Tajabadi, E.M.; Sharifan, A.; Nikoopour, H. and Hashemi, M., 2012. Binding ability of some iranian native lactobacillus spp. to aflatoxin m1. Journal of microbial biotechnology.
  21. Kasmani Bagherzadeh, F.; Torshizi, K.; Allameh, A. and Shariatmadari, F., 2012. Aflatoxin detoxification potential of lactic acid bacteria isolated from Iranian poultry. Iranian Journal of Veterinary Research. Vol. 13, pp: 152-155.
  22. Khanafari, A.; Soudi, H. and Miraboulfathi, M., 2007. Biocontrol of Aspergillus flavus and aflatoxin B1 production in corn. Iranian Journal of Environmental Health, Science Engineering. Vol. 4, pp: 163-168.
  23. Littell, R.C.; Stroup, W.W. and Freund, R.J., 2002. SAS for linear models,  SAS institute.
  24. Magnusson, J. and Schnürer, J., 2001. Lactobacillus coryniformis subsp. coryniformis strain Si3 produces a broad spectrum proteinaceous antifungal compound. Applied Environmental Microbiology. Vol. 67, pp: 1-5.
  25. Menke, K.; Raab, L.; Salewski, A.; Steingass, H.; Fritz, D. and Schneider, W., 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feedingstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. The Journal of Agricultural Science. Vol. 93, pp: 217-222.
  26. Moschini, M.; Gallo, A.; Piva, G. and Masoero, F., 2008. The effects of rumen fluid on the in vitro aflatoxin binding capacity of different sequestering agents and in vivo release of the sequestered toxin. Animal Feed Science Technology. Vol. 147, pp: 292-309.
  27. Nemati, Z.; Karimi, A. and Besharati, M., 2015. Published. Impact of Aflatoxin Contaminated Feed and Yeast Cell Wall Supplementation on Immune System in Broiler Chickens, pp. 8-9. In, Proceedings of International Conference on Innovations in Chemical & Agricultural Engineering.
  28. Oliveira, P.M.; Zannini, E. and Arendt, E.K., 2014. Cereal fungal infection, mycotoxins, and lactic acid bacteria mediated bioprotection: from crop farming to cereal products. Food microbiology. Vol. 37, pp: 78-95.
  29. Peltonen, K.; El-Nezami, H.; Haskard, C.; Ahokas, J. and Salminen, S., 2001. Aflatoxin B1 binding by dairy strains of lactic acid bacteria and bifidobacteria. Journal of dairy science. Vol. 84, pp: 2152-2156.
  30. Roger, T. and Léopold, T.N., 2015. Effect of selected lactic acid bacteria on growth of Aspergillus flavus and aflatoxin B 1 production in kutukutu. Journal of Microbiology Research. Vol. 5, pp: 84-94.
  31. Sangi, F.; Mohammadi, A.; Afzali, N. and Mirabolfathy, M., 2018. Identification of New Aflatoxin B1-Degrading Bacteria from Iran. Iranian Journal of Toxicology. Vol. 12, No. 3, pp: 39-44.
  32. Schollenberger, M.; Müller, H.M.; Rüfle, M.; Suchy, S.; Plank, S. and Drochner, W., 2006. Natural occurrence of 16 Fusarium toxins in grains and feedstuffs of plant origin from Germany. Mycopathologia. Vol. 161, pp: 43-52.
  33. Shetty, P.H. and Jespersen, L., 2006. Saccharomyces cerevisiae and lactic acid bacteria as potential mycotoxin decontaminating agents. Trends in Food Science. Vol. 17, pp: 48-55.
  34. Thiel, P.; Stockenström, S. and Gathercole, P., 1986. Aflatoxin analysis by reverse phase HPLC using post-column derivatization for enhancement of fluorescence. Journal of liquid chromatography. Vol. 9, pp: 103-112.
  35. Verheecke, C.; Liboz, T. and Mathieu, F., 2016. Microbial degradation of aflatoxin B1: current status and future advances. International journal of food microbiology. Vol. 237, pp: 1-9.
  36. Wang, F.; Xie, F.; Xue, X.; Wang, Z.; Fan, B. and Ha, Y., 2011. Structure elucidation and toxicity analyses of the radiolytic products of aflatoxin B1 in methanol, water solution. Journal of hazardous materials. Vol. 192, pp: 1192-1202.
  37. Wild, C.P. and Montesano, R., 2009. A model of interaction: aflatoxins and hepatitis viruses in liver cancer aetiology and prevention. Cancer letters. Vol. 286, pp: 22-28.
  38. Wu, Q.; Jezkova, A.; Yuan, Z.; Pavlikova, L.; Dohnal, V. and Kuca, K., 2009. Biological degradation of aflatoxins. Drug Metabolism Reviews. Vol. 41, pp: 1-7.
  39. Yao, A.; Egounlety, M.; Kouame, L. and Thonart, P.J.A.M.V., 2009. Les bactéries lactiques dans les aliments ou boissons amylacés et fermentés de l’Afrique de l’Ouest: leur utilisation actuelle.  Vol. 153, pp: 54-65.