دانشگاه تهران, دانشکده منابع طبیعی, گروه شیلات, ایران
چکیده
تغییرات ریخت شناسی و فیزیولوژیکی مهمی در مراحل ابتدایی تکوین ماهیان اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف بررسی تکوین جنینی ماهی جنگجو، betta splendens در سه دمای مختلف (24،27 و 30 درجه سانتی-گراد) تا زمان شنای آزاد لاروها انجام شد. عملیات تکثیر و تخم ریزی در دمای 28 درجه سانتی گراد صورت گرفت و سپس تخم ها خارج شده و به تانک های حاوی آب با دمای مورد نظر انتقال داده شدند. تخم های تازه لقاح یافته حدود 0/8 میلی متر طول داشتند، سفید رنگ و از نوع تخم های ته نشین شونده بودند. نمونه ها در زیر میکروسکوپ نوری بررسی شده و از آن ها عکس برداری شد. کم ترین زمان برای رسیدن به هریک از مراحل تکوین (مرحله دو سلولی، 32 سلولی، 64 سلولی، مرحله میانی بلاستولا، %50 اپی بولی، تشکیل جوانه دمی، شروع ضربان قلب، تفریخ، باز شدن دهان و شروع شنای فعال) به ترتیب در دماهای 24،27 و 30 درجه سانتی گراد ثبت شدند. براساس میزان تفریخ و سرعت رشد جنین، دمای 30 درجه سانتی گراد بهترین دما برای تکثیر ماهی جنگجو می باشد.
فرصت کار, محمد نوید, نعمت اللهی, محمد علی. (1392). تاثیر درجه حرارت دوره تخم پروری بر تکامل جنین و لارو ماهی جنگجو (betta splendens). فصلنامه محیط زیست جانوری, 5(1), 45-51.
MLA
محمد نوید فرصت کار; محمد علی نعمت اللهی. "تاثیر درجه حرارت دوره تخم پروری بر تکامل جنین و لارو ماهی جنگجو (betta splendens)". فصلنامه محیط زیست جانوری, 5, 1, 1392, 45-51.
HARVARD
فرصت کار, محمد نوید, نعمت اللهی, محمد علی. (1392). 'تاثیر درجه حرارت دوره تخم پروری بر تکامل جنین و لارو ماهی جنگجو (betta splendens)', فصلنامه محیط زیست جانوری, 5(1), pp. 45-51.
VANCOUVER
فرصت کار, محمد نوید, نعمت اللهی, محمد علی. تاثیر درجه حرارت دوره تخم پروری بر تکامل جنین و لارو ماهی جنگجو (betta splendens). فصلنامه محیط زیست جانوری, 1392; 5(1): 45-51.